Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
За звукот можеби е заминато турбото...

За сијаличките највероватно ти е влезена вода од дождовите овие денов, и прави споеви каде што не треба

Тоа за турбината тие стандард болка на голф и кога и да е ќе откаже сосем. Спремај пари за да си купиш друга.

За вториот проблем може многу работи да бидат од најевтино слаб акумулатор до сериозни проблеми со боди комјутерот.
Ако е нешто проблемот со турбото не треба да покажува грешка на дашбордот?
Зошто мене освен со ова сијаличкиве, друга грешка не ми покажува.

Бидејќи кај VW ако не покажува чек енџин тогаш нешто ме е во ред ;)

Не мора да значи...може турбото има искривени или скршени перки и дава бука поради тоа...за ова нема како да покаже грешка.

Вероватно се потрошени лежиштата на осовината на турбото, и перките малку досегаат до страните на статорот на турбото и вадат звук. Заа таа појава нема сензори

На Honda Accord 2005 веќе некое време не ми се заклучува и отклучува предната десна врата при централно. До што е проблемот што прави така дали е за Автоелектричар или за друг мајстор е - како се средува дефектот и колку прилично кошта да се поправи.

На Honda Accord 2005 веќе некое време не ми се заклучува и отклучува предната десна врата при централно. До што е проблемот што прави така дали е за Автоелектричар или за друг мајстор е - како се средува дефектот и колку прилично кошта да се поправи.
Од СК си?

Во план сум да набавам автомобил до кај 3000 евра - поефтино секако за да останат пари за прв сервис, сакам да биде со плин зашто дизели не сакам. Имав порано и мајката ми се исплака по него. Може некој совет?

Во план сум да набавам автомобил до кај 3000 евра - поефтино секако за да останат пари за прв сервис, сакам да биде со плин зашто дизели не сакам. Имав порано и мајката ми се исплака по него. Може некој совет?
Dizel common rail i mirna glava.
kola na plin ti e macka vo vrejka.
Tie benzincite znat da ti naprat i trosok kolku cela kola dizel da ja zemis.
Inace ako si za plin,samo opel 1.6 ili 2.0motor.
posebno ovie astra h na plin se odlicni.

1.4 mislam deka pisase.

Само ако има добра сервисна историја и има мала километража, испод 150 000. Над ова не ти се исплаќа да земаш бензинец зошто повеќето помали бензиски мотори накај 200 000 се за ремонт.

Немој во никој случај да земеш кола со веќе уграден плин зошто ќе биде здробена од возење. Никој не става плин ако поминувал 5000 км годишно. Ако баш сакаш плин (што не ти препорачувам) барај поголем мотор (мин. 1.8) па послем ти вгради плин.

Здраво дали знаете колкава е потрошувачката на гориво на Сеат Толедо 1.9 110кс дизел 2001год?

Околу 7,5 - 8 во град околу 5,5 на отворено. Ова ако е исправна. Колку е исправно тди од 2001 е друго прашање...

Здраво дали знаете колкава е потрошувачката на гориво на Сеат Толедо 1.9 дизел 2001год?
Треба да е исто како голф ако е 90кс, 5/100 на отворено. Додај литар-литар и пол за градска.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom