- Член од
- 23 мај 2013
- Мислења
- 2.477
- Поени од реакции
- 6.138
Остави ги тие смешни моабети од локални пијандури што цел ден седат пред трафика.
Оружјето не е крадено од страна на србите, туку од страна на македонците и албанците кои што работале во касарна, слободно прашај ги твоите постари доколку било кој од нив бил повисок чин во ЈНА и ќе ти го кажат истото. Србите го имаат оставено оружјето до број, ова ми е потврдено и од близок роднина кој бил многу висок чин во ЈНА, како и од комшии - пензионирани војници на ЈНА кои имаат пронаоѓано огромни количини шкорпиони кај сопствени колеги кои го спремале за препродавање.
Да беше тоа оружје украдено од страна на србите, немаше сега уште АРМ да ги користи истите Застава пушки и шкорпиони од време на ЈНА.
Кога србите носеле колонизатори тука, дали се слушаш? Србите немале ни приближно толкаво влијание колку што имале бугарите на почетокот на ХХ век во Македонија, поготово во централниот и источниот дел.
Јас како тетовчанец, зборувам на тетовски дијалект (ама се трудам тука да пишувам литературно за да ме разберете), дијалект кој е на македонски јазик, но преполн со србизми и турцизми. Не ме интересира за што ме смета некое детенце у Србија.
На кој основ да водам дискусија со тебе кога немаш елементарно познавање на историја? Дали сум се слушал..човече