Woke и cancel култура, SJW, safe spaces, политичка коректност...

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043

Џеј Лангадинос е роден како жена но се идентификува како маж, па во 2010 на 19 години посетува психијатар кој треба да утврди дали таа е прикладна да почне терапија со примање машки хормони за да го смени својот пол. Џеј успешно станува маж, и денес го тужи својот психијатар за тоа.

Енд со ит бегинс. Веќе пишував за пва, очекувам во наредните 5 - 10 години да почнат да фрчат тужби на осакатени прелажани млади луѓе кои ги уништи фармацевтско - хируршкото лоби и нивните рпдители.

Џеј сваќа дека згрешил(а) дури одкако и ги одстраниле градите и матката.
Фејк њуз. Читав за ова и јас. Психијатрот и кажал дека не е препорачано и не мора да си ја отстрани матка, таа го игнорирала.
Или е тотално изгубена или ова го прави за внимание/пари само, ама психијатрот не е виновен за ништо.

Последно уредено:

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.118
Поени од реакции
9.520
Фејк њуз. Читав за ова и јас. Психијатрот и кажал дека не е препорачано и не мора да си ја отстрани матка, таа го игнорирала.
Или е тотално изгубена или ова го прави за внимание/пари само, ама психијатрот не е виновен за ништо.
Идат тужбите секако. За 5 - 10 години ќе биде весело, се кладам у гајба пиво ако сакаш.

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043

Чудно како на темава се постира само кога некој е несреќен со транзицијата.

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.118
Поени од реакции
9.520

Затоа што активно се кријат таквите случаи иако се илјадници.

На тема:

Расна сегрегација во име на разбуденоста

Расната сегрегација, таа стара одвратна пракса за која до пред некое време секој во Америка ќе се заколнеше дека е трајно искоренета со дамнешниот закон за граѓански права од 1964 година, наголемо се враќа во САД, денес исполирана со политичка коректност.

Примерот го дава Универзитетот Беркли, Калифорнија (види овде). Тамошна студентска организација има правило дека белите луѓе се забранети во места за обоени студенти. Обоените луѓе, велат тие, мора да имаат право да „избегнуваат бело насилство и присуство“. Со други зборови, бојата на кожата воскресна, овојпат за да ги заштити кревките црнци од ѓаволските белци.

Поконректно, ова се однесува на „Тематската куќа на обоените“ во која секој што носи бел гостин, тоа мора јасно и гласно да го најави („Пазете, белец во куќата!“). Поранешен станар во куќата вели дека расизмот кон белците таму е стандардна работа, таквите се исмеваат кога поминуват и зајадливо се потсетуваат дека се белци.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.436
Поени од реакции
35.119
Идат тужбите секако. За 5 - 10 години ќе биде весело, се кладам у гајба пиво ако сакаш.
Ова е win-win обложување, и да изгубиш (што нема, ама ако) тогаш доволно е да го испиеш пивото и да му однесеш празни флаши во гајбата.

П.С. Лубриканти имаат уште резерви од шарената „револуција“...​

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.787
Поени од реакции
5.063
Во времето на Тито немаше вакви работи. Американците ги измислија за да го владеат светот.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.378
Поени од реакции
30.798

Da oseka normalno, bolka vo preponite 24/7.
Od toj aspekt uspesno.

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.858
Поени од реакции
10.333
Da oseka normalno, bolka vo preponite 24/7.
Od toj aspekt uspesno.
Премногу нежно го опиша, болка во препони :icon_lol: Уствари имаат отворена рана што треба мануелно да ја пенетрираат секојдневно за да не се затвори (како секоја рана нели). Мене од мислата ми иде да ставам пиштол на глава, не па ова да ми е секојдневие.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.436
Поени од реакции
35.119
The Equality Division of the Supreme Court in South Africa has ruled that the song “Kill the Boers” was not a case of “hate speech.” The hateful song, which celebrates the killing of Dutch settlers in South Africa, is protected by freedom of expression and must be left to the political debate within society, according to the court.

The song says, among other things, “The cowards are afraid. Shoot the Boers, shoot, shoot.” The case was brought before the court by the organization AfriForum, an advocacy group for the minority White population living in the country, reported the South African news portal IOL.

Kajgana Shop

На врв Bottom