Iskustvo so a1 vo albanija, po avtomatizam mrezata se prefrla na vodafone.al no ima problemi koga ve baraat od Mk od 10 pati 9 pati kazuva line busy, (sms i data funkcionira) isto taka manuelno ne mozese telefonot da se konektira na ostanatite 2 mrezi, od lycamobile br, prijaviv na 1234 za problemot, pri proverka gledaat deka sum napustil Mk i povejke ne znaat kade e mojot a1br, posle 1h, mi se javija od 1234 nekoj reset od kaj niv mi se javija na lyca brojot i vikaat probaj manuelno na dr, mreza ma albTelekom stoi X, ostana samo one.al posle 10 obidi edvaj se registrira brojot, i se profunkcionira... ama sega povicite se kako na viber da zboruvas a mreza 4g signal full... ali raboti...
Naredniot den povtorno od 1234 zvonat sega na a1 brojot prasuvaat sto/kako i kazuvaat deka imale problem so vodafone.al,i demek go resile ke resetirale i vikaat sega vrati se na vodafone, otkako prekinavme so razgovor snema mreza e sega cel den ne mozam na nikoja da se konektiram isklucen tel, izvadiv sim cekav... Nisto e toa e moeto iskustvo so a1 ova na 2 brojcina.! Dobro e sto imam lyca broj, koj pokraj toa sto stoi deka sim ot e od vodafone holandija funkcionira... za cudo!