- Член од
- 14 август 2006
- Мислења
- 45.365
- Поени од реакции
- 84.596
Зависи, ако збориме за граѓански брак - онаа хартијана у матично, може било како.
Но, венчавање нема шанси.
Но, венчавање нема шанси.
Шефот ако сака нека мрази и змејови, елфови, врколаци итн., тоа не е мој проблем. Гајле ми е дали зимам помала или поголема плата од некоја жена или од некој кентаур. Јас пред да почнам да работам на тоа место унапред се договарам за плата, работно време, покачувања, плаќања за плус часови и денови, празници... Ако не си го исполни он делот од договорот само тогаш би го тужел.Ако шефот ти каже дека ти дал помала плата бидејќи мрзи мажи на пример, а нa жените им дава повисока, ти можеш да си го тужиш независно од каков договор си потпишал. Тоа значи еднаква плата (по род во случајов).
Не го интересира законот тоа. Може и без деца да се венчаш ако сакаш. И пак постои вештачки начин да се добие дете (преку сурогат или преку посвојување).И да, бракот може да биде заедница само помеѓу маж и жена, се останато не би го сметал под брак поради тоа што не постои биолошки и природен начин за создавање на деца, т.е креирање на семејство.
Џабе му објаснуваш! Та тој да имаше 2 грама мозок ќе знаеше дека во Македонија од 1944 мажите и жените се еднакви и имаат еднаква плата!Шефот ако сака нека мрази и змејови, елфови, врколаци итн., тоа не е мој проблем. Гајле ми е дали зимам помала или поголема плата од некоја жена или од некој кентаур. Јас пред да почнам да работам на тоа место унапред се договарам за плата, работно време, покачувања, плаќања за плус часови и денови, празници... Ако не си го исполни он делот од договорот само тогаш би го тужел.
Шеки тие твои глупости, законски се нарекуваат “трговија со луѓе” и “запоставување на дете”!Не го интересира законот тоа. Може и без деца да се венчаш ако сакаш. И пак постои вештачки начин да се добие дете (преку сурогат или преку посвојување).
Единствената пречка на ЛГБТ семејствата моментално е законот, а не способноста за одгледување деца. Тоа веќе е научно докажано дека успева.
Не ми беше тоа поентата. Ако го фатиш шефот да признае дека на жени им дава помала плата бидејќи се жени или обратно, можеш да го однесеш на тужба.Џабе му објаснуваш! Та тој да имаше 2 грама мозок ќе знаеше дека во Македонија од 1944 мажите и жените се еднакви и имаат еднаква плата!
Шеки, тоа е проблем на американците, не наш!Не ми беше тоа поентата. Ако го фатиш шефот да признае дека на жени им дава помала плата бидејќи се жени или обратно, можеш да го однесеш на тужба.
Да не постојат закони за еднаква плата, вакво нешто не би можел да го направиш.
Бидејќи не разбираше човекот што значи поимот еднаква плата.Шеки, тоа е проблем на американците, не наш!
Не знам зошто у старт и го почна тој муабет…
Точно, можеш и без деца да се венчаш, ама на секој брак енд-гејмот му е создавање семејство, поточно, создавање потомство на двата партнери.Не го интересира законот тоа. Може и без деца да се венчаш ако сакаш. И пак постои вештачки начин да се добие дете (преку сурогат или преку посвојување).
Единствената пречка на ЛГБТ семејствата моментално е законот, а не способноста за одгледување деца. Тоа веќе е научно докажано дека успева.
Ма знаеш. Не да не е паметно, туку малоумно е. И екстремно злонамерно кон таквите деца, во старт се сјебани (и метафорички, и буквално).не знам колку е паметно дозволување посвојување на луѓе кои што припаѓаат на заедница која што најмногу злоупотребува дроги и од неа произлегуваат најголемиот број сексуални напади врз малолетни лица, како и педофилија.
Не лудница, еутаназија. Несудениот уметник од Виена имаше право дека некои човеколики појави подобро е да не постојат за доброто на заедницата и општеството.Такви накази како тиктокери и вокери (заедно со Шеки), треба само во едно место да бидат: лудница и без излегување!
За жал уметникот реши дека и словените како народ се унтерменш што треба да се истреби, па заради тоа денес и секоја будала ја примаат на ликовна академија или им даваат изложба да си направатНе лудница, еутаназија. Несудениот уметник од Виена имаше право дека некои човеколики појави подобро е да не постојат за доброто на заедницата и општеството.