Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    739

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.535
Поени од реакции
24.857
Не се трудам да ве убедам вас, вие не сте способни да разберете проста логика.
Јас сум само тука да ја опишам реалноста на ситуацијата. Замислите некое мало дете да го прочита ова, заслужува да ја знае вистина, а не да потпадне на вашите лаги.
peder sto ima ti da se sekiras za deca sekako se ebes u gz megu ebenje majmuni ili tamu so vi e modava sega...

eve eden dobar ruski sovet za "evropejcite"

Натурал ты или би
Обезьјанку не еби...

strajt ili bi,
majmuni ne ebi...

Последно уредено:
Член од
14 август 2018
Мислења
4.868
Поени од реакции
10.847
Наредна фаза од војнава, трета светска неофицијално ќе биде harassment на сите оние кои на било кој начин даваат отпор. Пример Србија, ако се противи на сакнкции и давање поддршка на украинците(американците) ќе има војна на Косово која ќе ескалира со напад на НАТО на Србија. Ова нормално ќе резултира до ланчана реакција во слични подрачја и региони. У меѓувреме ќе се трупа војска на граница со Белорусија, се додека не се решат на напад на Русија, првично преку Белорусија.
Не бе друже, ич да не се секираш! Отан не смеат ни да помислат конвенционално да ја нападнат Русија, оти одма нуклеарна ќе стане војната…
Све до Рајна може русите да им збришат и око да не им трепне!
Атомските Уса, Британија и Франција нема да смеат ни да се одмаздат, освен ако нејќат и самите да бидат пепел.
Тоа крекачите Полска, Чешка, Балтичките наци-џуџиња, пиши пропало!

Ај прво да видиме зимава како ќе ја истераат!
Ние сме и онака цел живот во криза, ама нивниот народ заборавил како изгледа тоа…
Овојпат русите ќе им ја свират wind of change!

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.002
Поени од реакции
13.237
Според новиов прес од МО на Русија. Употребено е хемиско оружје врз руските трупи кои се во околината на Запарожје.
Автоматски споено мислење:

Се шпекулира дека се и на обука зa F16.
Мислам дека грешка тука прави САД. Треба и Ф35ки да им дадат. И Патриот системот нека им го поклонат.
Пак ќе го јадат :kafence: Само ја пикаат Европа во се поголема криза, а Украинците како ефтини пиончиња ќе си гинат.

peder sto ima ti da se sekiras za deca sekako se ebes u gz megu ebenje majmuni ili tamu so vi e modava sega...

eve eden dobar ruski sovet za "evropejcite"

Натурал ты или би
Обезьјанку не еби...

strajt ili bi,
majmuni ne ebi...
:pos: :pos:

Последно уредено:
Член од
17 август 2011
Мислења
10.295
Поени од реакции
18.298
После пола година војна, не ми е јасно до каде е Русија со исполнување на целите.
Од демилитаризација, Украина е можеби највооружана нација во светот. Постојан дотур на нови оружја и рекрути спремни за гинење.
Од заштита на Донбас и Лиганск, стигна работава редовно да им ги бомбардираат Крим и Белгород (Руска територија).

Во меѓувреме ситуацијата на фронтот е тежок stalemate, илјадници километри линија дневно се поместува за пола километар. Нема никаков абер за воен завршеток.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.980
Поени од реакции
34.367
Тежок гомнар треба да бидеш да убиеш било чија ќерка. Убиј го таткото ако толку ти згрешил, ама не ќерката... Тешки психопати се тие што нарачуваат вакви убиства.

Изгледа мислеле дека Дугин ќе биде во колата...

TOT

sorcerer
Член од
2 јануари 2019
Мислења
790
Поени од реакции
1.291
После пола година војна, не ми е јасно до каде е Русија со исполнување на целите.
Од демилитаризација, Украина е можеби највооружана нација во светот. Постојан дотур на нови оружја и рекрути спремни за гинење.
Од заштита на Донбас и Лиганск, стигна работава редовно да им ги бомбардираат Крим и Белгород (Руска територија).

Во меѓувреме ситуацијата на фронтот е тежок stalemate, илјадници километри линија дневно се поместува за пола километар. Нема никаков абер за воен завршеток.
Не е толку битна таа ситуација на воен план, колку случувањата околу поларизација на светов. Многу побитно за Русија е стратешко и економско поврзување со целиот тој слободен свет кој не е под контрола на САД.
Од друга страна не би било мудро да се отвараат сите карти, вака полека, се чека зима која ќе биде многу полоша за украинците отколку за русите.
Правата опасност не е Украина туку НАТО, и треба да се спремаат во таа насока русите. Добро би било инсталирање на нуклеарно стратешко во Белорусија за старт, покрај Искандер М кои веќе се таму, како и ПВО. Глупи би биле ако не ја гледаат опасноста од каде доаѓа.

The xx

Член од
8 април 2013
Мислења
7.002
Поени од реакции
13.237
Според медиуми Дугин и ќерка му биле заедно на фестивал наречен “Традиција”. Ги замениле возилата, имено во возилото кое експлодирало во движење требало да се вози Дугин. Со оглед на тоа дека Дугин и немаше некои екстремни ставови кон Украина и украинскиот народ, незнам зошто бил таргет. Ниту пак е под закрила на Кремљ, нити била каква дејност извршува. Многу прљав чин.

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.251
Поени од реакции
22.924
Многу се меки Русиве, ако после овој напад во срцето на државата со ИСИС методи не почнат да ги толчат ВСУ, СБУ и политичкиот врв безмилосно...

Инаку лош потег на Украина, Русите и Московјаните имаат трауми од терористички напади, ако нешто може да го натера Путин да ги соблече ракавиците е токму вакво с*ање.

The xx

Член од
8 април 2013
Мислења
7.002
Поени од реакции
13.237
Нема ништо да направат. Нема правда во одмаздата. Реално е само да се исклучи склопката кај тие некои неутрални што останаа во Русија. Е да ќе има и некои интересни смртни случаи после примање писма и телефонски повици. Слично што им правеа во Чеченија.
Иако ептен гаден потег.
На секој начин се обидуваат да ги испровоцираат.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.738
Поени од реакции
21.342
Според медиуми Дугин и ќерка му биле заедно на фестивал наречен “Традиција”. Ги замениле возилата, имено во возилото кое експлодирало во движење требало да се вози Дугин. Со оглед на тоа дека Дугин и немаше некои екстремни ставови кон Украина и украинскиот народ, незнам зошто бил таргет. Ниту пак е под закрила на Кремљ, нити била каква дејност извршува. Многу прљав чин.
Грешни ти се информациите, Дугин е една од главните фигури која се движи околу Путин и кој го нарекуваат Putin's brain.

Sent from my ELS-NX9 using Tapatalk

The xx

Член од
8 април 2013
Мислења
7.002
Поени од реакции
13.237
Грешни ти се информациите, Дугин е една од главните фигури која се движи околу Путин и кој го нарекуваат Putin's brain.

Sent from my ELS-NX9 using Tapatalk
Како може чоек што е 24/7 на јутјубе да ми биде главен советник на еве да речеме најмоќниот диктатор после Хитлер. При тоа ќерка ми да оди курбан а ја советник на Путин а од Путин ќерките да се со изменет идентитет никој да неможе да ги препознае. Намалете со со Васко Ефтов ќе ве мољам.

Член од
25 септември 2008
Мислења
369
Поени од реакции
250

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896

Не бе,војната за три дена заврши,туку ова сега е специјална операција за денацификација.Како може фашисти да денацифицираат фашизам.Моментално Русија е најфашистичка,најагресорска земја на светот.Успеа скроз да го подели светот за наредни децении,башка на сцена го враќа и империјализмот и потчинувањето на други држави,окупирања територии и крадење ресурси на таа држава.И следи катаклизма,внатрешен распад ќе и се деси,политички и системски.

Kajgana Shop

На врв Bottom