Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    739
Член од
16 октомври 2020
Мислења
2.626
Поени од реакции
5.558
Битно вие штедете гас, струја, вода, јадете помалку, бањајте се помалку за да има повеќе пари режимот да си набави оружје за да божемски ја победи Русија со бесконечно муниција, оружје, гас, струја...

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
А од каде тоа ние ја поддржуваме Русија? Тоа некои само, повеќето сме неутрални и со јасни аргументи и факти тврдиме дека Украина сама е виновна за оваа војна. Точно дека Украина е суверена земја која има право на своја одлука АМА таа одлука да не штети на никој. Како тоа ти имаш право да се придружиш на сојуз кој мене ќе ми наштети. Апсолутно Русија овде е во право. Твоето право на слободна одлука се губи ако го злоупотребиш тоа право за да ми наштетиш мене. Затоа Украина не смееше да си дозволи да проба да се придружи на НАТО. И не само што проба, туку дозволи и трупи на нејзината територија. Ова сериозно ја испровоцира Русија. НАТО потоа и даде кураж на Украина да го малтретира руското население и како божем под закрила на НАТО. Украина си мислеше дека Русија нема да возврати дека е под сфера на НАТО. Ама се виде НАТО како ги лизна од прсти...
Русија не е во право дека одбранбен сојуз може да и наштети - тоа е всушност срцевината на Путиновите лаги. Ќе и наштети само ако се одлучи да нападне, што нема право за тоа. Затоа НАТО и смета, бидејќи уште има империјалистички цели за соседите.
Со тоа што му верувате на лагите на Путлер ја поддржувате Русија. Русија нема никаква оправдувачка причина за оваа војна, Украина не е виновна што сака да се одбрани од Русија ОТКАКО Русија ја нападна додека немаше желба за НАТО.
Автоматски споено мислење:

Битно вие штедете гас, струја, вода, јадете помалку, бањајте се помалку за да има повеќе пари режимот да си набави оружје за да божемски ја победи Русија со бесконечно муниција, оружје, гас, струја...
Да, со задоволство ги правам овие ствари. :cool:

Последно уредено:
Член од
14 август 2018
Мислења
4.869
Поени од реакции
10.853
Русија не е во право дека одбранбен сојуз може да и наштети - тоа е всушност срцевината на Путиновите лаги. Ќе и наштети само ако се одлучи да нападне, што нема право за тоа. Затоа НАТО и смета, бидејќи уште има империјалистички цели за соседите.
Со тоа што му верувате на лагите на Путлер ја поддржувате Русија. Русија нема никаква оправдувачка причина за оваа војна, Украина не е виновна што сака да се одбрани од Русија ОТКАКО Русија ја нападна додека немаше желба за НАТО.
Ај пиши им на “хендлерите” дека одлично ти иде тука на форумов, и кај да е ќе не убедиш сите…

П.С. но вориес, ние нема да те кажеме ;)
Оти многу ќе ни фалиш ако те префрлат на Фемина!

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
Ај пиши им на “хендлерите” дека одлично ти иде тука на форумов, и кај да е ќе не убедиш сите…

П.С. но вориес, ние нема да те кажеме ;)
Оти многу ќе ни фалиш ако те префрлат на Фемина!
Не се трудам да ве убедам вас, вие не сте способни да разберете проста логика.
Јас сум само тука да ја опишам реалноста на ситуацијата. Замислите некое мало дете да го прочита ова, заслужува да ја знае вистина, а не да потпадне на вашите лаги.

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.323
Поени од реакции
7.072
Автоматски споено мислење:

Да, со задоволство ги правам овие ствари. :cool:
Слава Украина, до последен(сиромашен) украинец

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.487
Поени од реакции
11.437
Не се трудам да ве убедам вас, вие не сте способни да разберете проста логика.
Јас сум само тука да ја опишам реалноста на ситуацијата. Замислите некое мало дете да го прочита ова, заслужува да ја знае вистина, а не да потпадне на вашите лаги.
Ти друже ни мало дете нема да убедиш со муабетиве, џабе лебот им го јадеш

Член од
14 август 2018
Мислења
4.869
Поени од реакции
10.853
Ти друже ни мало дете нема да убедиш со муабетиве, џабе лебот им го јадеш
Он поубедлив е за “други” работи…
Ние оти си го знаеме од други теми, па ајде греота е, инклузија му правиме…

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.836
Поени од реакции
42.503
шекспир ми делува како некој што не знае што е реалност. Секојпат кога допира реалноста до него он се прави или дека не разбира или пак можеби стварно толку му е испран мозокот да мисли дека тоа неговото е реалност.

Член од
14 август 2018
Мислења
4.869
Поени од реакции
10.853
шекспир ми делува како некој што не знае што е реалност. Секојпат кога допира реалноста до него он се прави или дека не разбира или пак можеби стварно е толку му е испран мозокот да мисли дека тоа неговото е реалност.
Tic-tok ти е заебана ствар!

TOT

sorcerer
Член од
2 јануари 2019
Мислења
790
Поени од реакции
1.291
Наредна фаза од војнава, трета светска неофицијално ќе биде harassment на сите оние кои на било кој начин даваат отпор. Пример Србија, ако се противи на сакнкции и давање поддршка на украинците(американците) ќе има војна на Косово која ќе ескалира со напад на НАТО на Србија. Ова нормално ќе резултира до ланчана реакција во слични подрачја и региони. У меѓувреме ќе се трупа војска на граница со Белорусија, се додека не се решат на напад на Русија, првично преку Белорусија.

Член од
16 октомври 2020
Мислења
2.626
Поени од реакции
5.558
Наредна фаза од војнава, трета светска неофицијално ќе биде harassment на сите оние кои на било кој начин даваат отпор. Пример Србија, ако се противи на сакнкции и давање поддршка на украинците(американците) ќе има војна на Косово која ќе ескалира со напад на НАТО на Србија. Ова нормално ќе резултира до ланчана реакција во слични подрачја и региони. У меѓувреме ќе се трупа војска на граница со Белорусија, се додека не се решат на напад на Русија, првично преку Белорусија.
Никогаш Русија нема да ја чепнат освен вака на прокси начин како што прават во Украина. А инаку Србија да, ќе ја срушат. Се докажа НАТО дека се една група на агресори кои само задеваат помали и послаби нации без нуклеарно оружје, а немаат мадиња да ја чепнат директно Русија, Кина итн.

Kajgana Shop

На врв Bottom