Бојлер

  • Креатор на темата Креатор на темата Fantantonio
  • Време на започнување Време на започнување
Ако сакаш долго да трае бојлерот, земи си од Тинг, Парновод или Металац со иноксни казани.
Се друго освен овие е пократкотрајна опција.
имаше2009 кога купивме Леов, грчки 2х поцинкувани, околу 7500 беа, но по тоа немам видено...освен лимот и корозијата, проблем може да биде и нестандарден гумен дихтунг за греачот, блгарските бојлери од Брико...Тингот што го земавме пред 4 години беше стандарден, со 8 дупки фланша, сега смениле, елиптична е, не знам другите иноксни какви се...цевка околу греачот исто мислам не е добро за СКопска вода
 
Jaс имам Бојлер марка Кончар 120l 3 години постар од мене поточно купен 1982 година по цена од 900 марки...
Ни бигор имам некојпат исчистено ни ништо. Никогаш немало потреба од мајстор. Па ќе тера уште долго време...
Е сега сегашниве бојлери 100 евра чинат ама не е тоа тоа. Го немаат некогашниот квалитет...
 
Jaс имам Бојлер марка Кончар 120l 3 години постар од мене поточно купен 1982 година по цена од 900 марки...
Ни бигор имам некојпат исчистено ни ништо. Никогаш немало потреба од мајстор. Па ќе тера уште долго време...
Е сега сегашниве бојлери 100 евра чинат ама не е тоа тоа. Го немаат некогашниот квалитет...

И ја имам кончар од тоа време, шиба нема гајле. Освен еден греач што сум сменил.
 
Имаме еднаш кревано Бојлер Кончар од старите и го имаме ставено на вага маса 107 кг и тоа скроз празен, а денешните иако се волуменски исти имаат маса од 42 кг...
 
Имаме еднаш кревано Бојлер Кончар од старите и го имаме ставено на вага маса 107 кг и тоа скроз празен, а денешните иако се волуменски исти имаат маса од 42 кг...
Porano opsto ne samo bojlerite tuku celata Tehnikata bese kvalitetna i trase so godini bez defekti za razlika od togas sega nisto nema kvalitet denesnava tehnika kolku ke e garancijata tolku trae i Tehnikata ( a nekoj i za vreme na garantniot rok se rasipuvaat ) taka da sega nema ni K od Kvalitet sega se e profit vo prasanje Porano nebese taka no sega veke nisto ne e kako porano.
 
Jaс имам Бојлер марка Кончар 120l 3 години постар од мене поточно купен 1982 година по цена од 900 марки...
Ни бигор имам некојпат исчистено ни ништо. Никогаш немало потреба од мајстор. Па ќе тера уште долго време...
Е сега сегашниве бојлери 100 евра чинат ама не е тоа тоа. Го немаат некогашниот квалитет...
Купи 900 евра бојлер сега и пиши колку ќе трае.
 
Имаме еднаш кревано Бојлер Кончар од старите и го имаме ставено на вага маса 107 кг и тоа скроз празен, а денешните иако се волуменски исти имаат маса од 42 кг...
што мислиш колку од тие 107кг се: кал, бигор, р'ѓа... а колку лим
 
Купи 900 евра бојлер сега и пиши колку ќе трае.
Иако ќе е по толку висока цена не верувам дека после 2040 година ќе трае...
што мислиш колку од тие 107кг се: кал, бигор, р'ѓа... а колку лим
Ами ако фаќал толку кал, бигор, р'ѓа па тогаш воопшто не би работел...
 
Иако ќе е по толку висока цена не верувам дека после 2040 година ќе трае...

Ами ако фаќал толку кал, бигор, р'ѓа па тогаш воопшто не би работел...
ако сметаш дека не сум во право слободно провери, исчисти го од бигор испери го од кал и р'ѓа колку што се може нели и стави го на кантар ќе изгубиш 50% од тежината гарант,

она поради што порано бољерите траеа 3-40 год. е типот на заштитата а таа се изведуваше со потопување на казанот за вода во растопен цинк и заштитата беше од двете страни плус на цинкуваниот казан практично беше невозможно да му се оштети заштитата, додека денес се емајлираат прашкасто и се заштитува само од внатре дополнително емајлот е многу нежен и подложен на кршење од удари или висок притисок на вода од мрежа.
 
што мислиш колку од тие 107кг се: кал, бигор, р'ѓа... а колку лим
друго е до старите бојлери, поквалитетен челик, наменски за бојлер...па и коли има англиски по 70 години гајле немаат од корозија...
 
Најбитната работа за било кој бојлер е кога човек се тушира да не го заборави уклучен, бидејќи шансите се големи човек да заврши фатално...

Повеќето луѓе не обрнуваат внимание дали е исклучен или не, ќе речат абе и да е уклучен немат гајле...

Се сеќавате ли професор по физика на УКИМ пред 10 години се туширал со уклучен бојлер и загинал на место...

Како може таков кикс да му се деси на професор по физика???
 
Најбитната работа за било кој бојлер е кога човек се тушира да не го заборави уклучен, бидејќи шансите се големи човек да заврши фатално...

Повеќето луѓе не обрнуваат внимание дали е исклучен или не, ќе речат абе и да е уклучен немат гајле...

Се сеќавате ли професор по физика на УКИМ пред 10 години се туширал со уклучен бојлер и загинал на место...

Како може таков кикс да му се деси на професор по физика???
Taman rabota ako go isklucam boljerot ko ke se tusiram. Osven ako ne planiram da se celicam so ladna voda , a ne planiram, boljerot mora da bidi uklucen. Jbg ne topli bez plin :toe: .
P.s ako e profesor po fizika ne znaci deka razbira nesto od elektrika . Nemal uzemlenje na boljerot pa ete sam se ponudil da izigrava uzemlenje.
I nemora od boljer, komotno moze da te strefi strujata od bilo sto, sporet, frizider, pegla itn itn, bukvalno sekade kade si vo dopir so metalni delovi od uredot.
 
Најбитната работа за било кој бојлер е кога човек се тушира да не го заборави уклучен, бидејќи шансите се големи човек да заврши фатално...

Повеќето луѓе не обрнуваат внимание дали е исклучен или не, ќе речат абе и да е уклучен немат гајле...

Се сеќавате ли професор по физика на УКИМ пред 10 години се туширал со уклучен бојлер и загинал на место...

Како може таков кикс да му се деси на професор по физика???

ако немаш фид или ако немаш земја (изничување) моќе да те тресне што и да уклучиш не само бојлер..јас никогаш не го гасам
 
ако немаш фид или ако немаш земја (изничување) моќе да те тресне што и да уклучиш не само бојлер..јас никогаш не го гасам
Чекај да ти кажам една работа:

Секоја куќа си има земја (изничување) (уземљување) со громобрани, ама зависи тие четири шипки што се со сребрена боја, колку длабоко се навлезени во земјата и колку се стегнати четирите штрафови/мутери на секоја шипка...
 
Имаме еднаш кревано Бојлер Кончар од старите и го имаме ставено на вага маса 107 кг и тоа скроз празен, а денешните иако се волуменски исти имаат маса од 42 кг...
Порано во Германија работите ги царинеле според нивната тежина,и знаеле што прават швабите,ама тоа било пред да се воведе во целокупната индустрија концептот-Програмирана расипливост,на тој начин секој п-од без разлика дали е пералка или телевизор има свој рок на траење,тој концепт е воведен после падот на Берлинскиот ѕид 1989 ама у помала мера,како минеа годините така стануваше се појасно дека производителите го применуваат ова на големо,сега е и легализиран на некој начин,сите знаат за тоа ама некако потрошувачите преќутуваат и го сметаат тоа за нормално
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom