Зошто мислиш дека е тоа така?
Југославија е одамна мртва и неколку генерации не ја доживеале, значи не е заради некоја „југословенска пропаганда“. Но факт е дека луѓето го чуствуваат тоа што го чуствуваат. Зошто? Од убавина? Тек така? Или можеби постојат валидни причини? Веројатно некогаш те заинтересирало ова, какви се твоите размислувања?
Ми поставуваш тешко прашање. Да појаснам дека ова е наод од читањето на форумов.На форумов има негативни коментари за нас напишани пред 15 години. Значи имало нешто пред ветото. На крајот на краиштата, форумите се виртуелен свет различен од реалноста.Имам напишано многу на форуми за риболов и јас модерирав еден. Овој е како санаториум во споредба со него. Имаше деноноќни кавги и пцовки, кој е најголемиот рибар. Имам трилено тони коментари.И секоја вечер по неколку во затвор. Добре, но запознав некои од овие луѓе во живо, не можам да поверувам дека е истиот човек. Сега имам многу пријатели од нив. Понекогаш се сеќаваме како се каравме и умираме од смеење. Мислам, не може да се извлечат заклучоци само од форуми или Фејсбук.
Велиш, Југославија е одамна мртва. Ако таа е мртва за тебе, за мене не постоела. Во смисла дека ако имало југословенска пропаганда, во Бугарија тактиката беше да не се зборува за Југославија. Освен тоа, јас сум на најисточната точка од овие односи. Само Бургас е поисточно.
За мене Југославија е коли "Застава" на море, Љубиша Самарџиќ, „Топол ветер“ и кога југословенскиот вратар спаси пенал на Марадона. Затоа што ако Бог некогаш слезал на земјата, ова е Марадона и ........Стоичков се разбира.
Ако во последните 30 години пред ветото, Бугарија направи нешто лошо, не знам што е тоа. Ако некој знае да каже.
Не одговорив баш на прашањето, но ова е она што јас лично можам да го напишам.