Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    739
Член од
14 август 2018
Мислења
4.880
Поени од реакции
10.872
Голема е работава со Запорижниа АЕЦ!
Голем покер играат, не украинците туку нивните господари! Моја претпоставка(мислење) е дека нивната задна игра има неколку цели. Е сега која е точната цел, знаат само сенилниот Бајден и злочинците околу него!

1. Прва и најнаивна претпоставка ми е дека со гранатирањето и ставањето во опасност на централата, играат на картата “попаметниот попушта”, и русите се повлекуваат оставајќи им ја на украинците заедно со една стратешка област како голема стратегиска победа која очајно им треба! (Not likely at all)

2.Втора опција, играат на картата да ги наместат русите за некаков мал инцидент и нивната медиумско-пропагандна хорда да ги оцрни пред светот како лудаци кои ете предизвикале скоро Чернобил! Со тоа да направат swing во светското мнение и посебно во оние земји кои не ја осудуваат Русија и не се приклучуваат во санкции према нејзе! (most likely според мене! Америте плачат за ваков развој! У ова хипотетички сценарио, русите би биле изолирани од цел свет и со санкции би ги дотепале! Арно ама намештајкава е провидна и за ќор човек, па снимки и докази има секој ден кој од каде и од што пука…)

3.Третото сценарио ми е најцрно, ама за жал има веројатност да биде и вистинито.
Укрите и нивните господари стварно одат да направат нуклеарен инцидент кој тешко би ги погодил областите под контрола на русите па дури и самата Русија! Не сфаќам што би добиле укрите во ова сценарио, ама јасно како ден ми е дека америте можеби потајно се надеваат на (ахем)”непропорционален” одговор од страна на Русија како што е мавање атомски бомби на поголемите чисто украински градови во знак на одмазда!
Така се затвора кругот, цел свет ги осудува како геноциден народ, истиот план од точка 2 Русија да стане Северна Кореа!
(likely според мене, со таа разлика што сум сигурен дека ако русите веќе одат со нуклеарно оружје, нема да запрат само на Украина туку гамбитот ќе оди до крај! Секоја нато-фашистистичка земја ќе биде рокната и ќе играат кукавица со америте директно!)

Член од
28 август 2013
Мислења
4.427
Поени од реакции
13.470
Голема е работава со Запорижниа АЕЦ!
Голем покер играат, не украинците туку нивните господари! Моја претпоставка(мислење) е дека нивната задна игра има неколку цели. Е сега која е точната цел, знаат само сенилниот Бајден и злочинците околу него!

1. Прва и најнаивна претпоставка ми е дека со гранатирањето и ставањето во опасност на централата, играат на картата “попаметниот попушта”, и русите се повлекуваат оставајќи им ја на украинците заедно со една стратешка област како голема стратегиска победа која очајно им треба! (Not likely at all)

2.Втора опција, играат на картата да ги наместат русите за некаков мал инцидент и нивната медиумско-пропагандна хорда да ги оцрни пред светот како лудаци кои ете предизвикале скоро Чернобил! Со тоа да направат swing во светското мнение и посебно во оние земји кои не ја осудуваат Русија и не се приклучуваат во санкции према нејзе! (most likely според мене! Америте плачат за ваков развој! У ова хипотетички сценарио, русите би биле изолирани од цел свет и со санкции би ги дотепале! Арно ама намештајкава е провидна и за ќор човек, па снимки и докази има секој ден кој од каде и од што пука…)

3.Третото сценарио ми е најцрно, ама за жал има веројатност да биде и вистинито.
Укрите и нивните господари стварно одат да направат нуклеарен инцидент кој тешко би ги погодил областите под контрола на русите па дури и самата Русија! Не сфаќам што би добиле укрите во ова сценарио, ама јасно како ден ми е дека америте можеби потајно се надеваат на (ахем)”непропорционален” одговор од страна на Русија како што е мавање атомски бомби на поголемите чисто украински градови во знак на одмазда!
Така се затвора кругот, цел свет ги осудува како геноциден народ, истиот план од точка 2 Русија да стане Северна Кореа!
(likely според мене, со таа разлика што сум сигурен дека ако русите веќе одат со нуклеарно оружје, нема да запрат само на Украина туку гамбитот ќе оди до крај! Секоја нато-фашистистичка земја ќе биде рокната и ќе играат кукавица со америте директно!)
Ако ја напраат точка 3, не веруам дека само Украина ќе јаде нуклеарки. Медведев исто им кажа дека и во други земји има нуклеарни централи и дека може да се случи некоја несреќа.

Ароганцијава на западот изгледа сите скапо ќе не кошта.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.538
Поени од реакции
24.875
nikoj od ostatokot na svetot nema da ja osudi stranata sto ja kontrolira centralata za nekakva havarija koga ocigledno e koj ja gaga i probuva da naparavi incident. glupata propaganda e samo za domasna upotreba ma nato zemjite i nivnite naivni gragani ko bugarite, pederite i wanna be kosmopolitite so bugarski pasos ko kumanovecot nas...

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.164
Поени од реакции
83.971
Ароганцијава на западот изгледа сите скапо ќе не кошта.
Toa e проблемот со новата западна политичка генерација - не знае баш што значи Ладна војна, што значи противникот да ти има нуклеарки. Они се навикнати на племенски противници, кои се борат по влечки и сандали, а не на противник со планетарна дипломатска машинерија, кој бомбардира со артилерија 24/7.
Од Шекспир па до Камала Харис, станува збор за еден балон од сапуница. Така и се понашаат - игноранто кон условите во реалноста и комплементарно со своите розови облачиња.
Филмската индустрија на западот, која некои ја гледаат како предвесник на социо-политичките промени, веќе почна да го напушта аквариумот.

Последно уредено:
Член од
14 август 2018
Мислења
4.880
Поени од реакции
10.872
nikoj od ostatokot na svetot nema da ja osudi stranata sto ja kontrolira centralata za nekakva havarija koga ocigledno e koj ja gaga i probuva da naparavi incident. glupata propaganda e samo za domasna upotreba ma nato zemjite i nivnite naivni gragani ko bugarite, pederite i wanna be kosmopolitite so bugarski pasos ko kumanovecot nas...
Мене ми е јасно дека освен нивната(и набројана) јавност, никој друг не им ја купува пропагандата, уште помалку таков свинг и осуда да се случи во земјите на светов…
Ама очајни се! А очајни луѓе влечат очајни потези! И тоа е тоа што ме плаши!
Америка и Русија факат нема никад да се затепаат директно, оти тоа ќе значи крај на светов и животов како што го знаеме.
Нема друг начин како америте би победиле, освен и освен со целосна изолација на РФ како Северна Кореа!
Дури и тоа би бил пораз за УСА, оти плачат да се дограбат до руските ресурси.
Ама ете… играат опасна игра.

Едит:кога веќе се запишав, да додадам дека имаше еден начин(минато свршено неповторливо време) да ја завладеат Русија! И тоа беше благодарение на свињата Горбачов и пијаницата Елцин а.к.а руските Бранко и Љубчо!
За среќа америте беа компласцентни и уживаа во победата мислејќи дека имаат време! …а русите имаа правилен(иако малку задоцнет избор) што за жал ние никогаш и го немавме…
Заврши таа приказна!

Последно уредено:

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.164
Поени од реакции
83.971
Соработувам со голема германска компанија која најави претходно, а сега спроведе, јакичко покачување на цените, поради тоа што (според нивното објаснување) 80% од материјалите ги земаат од Русија и Белорусија.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.538
Поени од реакции
24.875
Мене ми е јасно дека освен нивната(и набројана) јавност, никој друг не им ја купува пропагандата, уште помалку таков свинг и осуда да се случи во земјите на светов…
Ама очајни се! А очајни луѓе влечат очајни потези! И тоа е тоа што ме плаши!
Америка и Русија факат нема никад да се затепаат директно, оти тоа ќе значи крај на светов и животов како што го знаеме.
Нема друг начин како америте би победиле, освен и освен со целосна изолација на РФ како Северна Кореа!
Дури и тоа би бил пораз за УСА, оти плачат да се дограбат до руските ресурси.
Ама ете… играат опасна игра.

Едит:кога веќе се запишав, да додадам дека имаше еден начин(минато свршено неповторливо време) да ја завладеат Русија! И тоа беше благодарение на свињата Горбачов и пијаницата Елцин а.к.а руските Бранко и Љубчо!
За среќа америте беа компласцентни и уживаа во победата мислејќи дека имаат време! …а русите имаа правилен(иако малку задоцнет избор) што за жал ние никогаш и го немавме…
Заврши таа приказна!
te sfakam sto sakas da kazes ama veke u faca im go pleskaat deka ne im proaga ni propagandive ni zakanite... eve posledno ti e venecuela, prakticno nema veke nafta za stari dolgovi, sega nafta ili za pari ili za gorivo... nemozes ds ja izoliras rusija taka i nema nitu edna druga drzava da se prikluci na sankciite ako isceniraat nesto. ne e samoamerika i rusija, i kina i indija imaat sateliti koj ke mozat da potvrdat od kade bilo pukano...

poveke plasi ona da ja roknat pa ni nasa ni vasa zemja i iako za ukraincite ke bide pogubno bar ke mozat u eu da ostanat a na rusija ke i stavat do znaenje deka ako napaga vaka ke se branat.... mislam svesni se deka nema nikogas da go vratat toj reon pod nivna kontrola. rusite treba da ja vklucat avijacijata i da go iscistat terenot pobrzo.

Член од
14 август 2018
Мислења
4.880
Поени од реакции
10.872

Машала, машала!
Ем повеќе ги пазат и чуваат него ли ропак што продал три декара нива за да купи бемве 320д од бугарија!

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Западот е под окупација на САД...
Да, западна Европа е воен плен на САД од WW2, но како и Русите не успеаа да си го задржат до ден денеска својот воен плен од WW2 (цела источна Европа) !
Автоматски споено мислење:

Сталкер веќе има 10тина години.
Duty=Azovstal
Mercs:Russians
Monolith:Chezchens
Freedom: Donbas
Clear sky: Also russians
Bandits: Nato
Во следни 50-100 години Холивудската филмска индустрија ќе не бомбардира со купишта филмови со тематика од Украинскиот конфликт/војна каде Руските фашисти/нацисти убиваат неколку десетици милиони Украинци... ги палат живи, ги бодат со бајонети, ги бесат, сецкаат со секири и моторни пили на парчиња... Едно е реалноста, а сосема друго се филмовите т.е. филмската индустрија... Секој еден продуцент може да си напраи филм како ќе му прдне !

Последно уредено:

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.484
Поени од реакции
4.322
Да, западна Европа е воен плен на САД од WW2, но како и Русите не успеаа да си го задржат до ден денеска својот воен плен од WW2 (цела источна Европа) !
Маршалов план, катастрофално раководење од страна на Сталин, Лаврентија берија, и НКВД. Ја влоши ситуацијата како пред Втора Светска Војна германија, и тоа едно 30тина години по војната. Хрушчев направи што можеше, ама супер лепак не вадење на рѓа и заварување и крпење по ново. Тука оплескаа тешко.
Тие што беа на маргините на СССР...па... инает и огорченост , како и памтење зло. Бајги зло заради НКВД и штази. Оплесканост по повеќе основи спрема макијавелизам.
Лагата има стаклени нозе, а Америте нескромно даваат чеканче.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Маршалов план, катастрофално раководење од страна на Сталин, Лаврентија берија, и НКВД. Ја влоши ситуацијата како пред Втора Светска Војна германија, и тоа едно 30тина години по војната. Хрушчев направи што можеше, ама супер лепак не вадење на рѓа и заварување и крпење по ново. Тука оплескаа тешко.
Тие што беа на маргините на СССР...па... инает и огорченост , како и памтење зло. Бајги зло заради НКВД и штази. Оплесканост по повеќе основи спрема макијавелизам.
Ок, но факт е дека Русите сепак ја изгубија студената војна, ова што се случува денеска ширењето на НАТО/ЕУ ширум цела источна Европа како и на Балканот, па и на Кавказ е токму поради тој Руски или Советски пораз како да го наречам од таа т.н. студена војна.
Падна Варшавскиот пакт, се распадна Чехословачка, се распадна и наша СФРЈ, па и СССР... кога веќе непријателот е слаб и поразен реално и нормално е дека ќе му ги завладееме неговите изгубени територии !

Член од
28 август 2013
Мислења
4.427
Поени од реакции
13.470
Кај Хрушчов покрај останатите, грешка е што дозволил завршницата од кубанската криза да биде прикажана како америчка победа, а всушност била советска.

Горбачов е тој што ја ебал работата, на крај после него дошол Елцин, еден вид на Заев у денешно време.

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.484
Поени од реакции
4.322
Хрушчов ти е како советски Аурелиан. Оправил што може , ама не вечно.

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.484
Поени од реакции
4.322
Демонизацијата на Сталин
На место. Ја си кажав, 70% од проблемите на СССР се од неговата админастрација. Лоши фундаменти, лоша градба. Да не потепал 70милиони по гулази, немаше да ситуацијата да биде срање. На секој му треба контратор, а не само подлизурковци. Така барем би имал реален осет за ситуацијата.
Наместо тоа потепал толку луѓе ситуацијата за него ефективно била видена со розови наочари. Сан Цу велит знаењето е полата битка.

Kajgana Shop

На врв Bottom