Не е никаква глорификација на работа, туку реалност на една човечка судбина кога од било кои причини ќе направиш голема грешка како помлад.
Колку што имам забележано на темите
@Lester Freamon има направено трансфер од градежништво/архитектура во информатичка технологија. Ако дополнително пак има и работено макар и месец(и) во курвинско-феуадлно-робовладетелско-наркодилерско-државноклептомански-пароперачки градежен сектор во удбашко-циашкиот цетрално-балкански шиптарлифат, можам да го замислам нивото на фрустрација кое човекот решил да го канализира во продуктивна насока во животот.
Во таква ситуација влегуваш во бинарен режим на функционирање, добиваш желба: или да извршиш напад со нуклеарно оружје на територијата помеѓу и околу Мала Речица, Форино, Муртино, Феризај и скопските Водно и Кале, или 100% да се вложиш во единствениот прозорец кон надвор без физичкото ограничување да мора физички да си надвор а со тек на време да имаш можност и физички да заминеш ако сакаш (т.е. ит). Секој здраворазумен човек го одбира второто, нормално.
Ти веројатно не си ја направила таа грешка и имаш завршено формално високо образование за информатичка технологија, па не би можела да ја разбереш таквата животна ситуација.
@Lester Freamon се извинувам што веројатно навлегов во лична работа, но и јас сум во слична ситуација и се ми се активира некок тригер кога ќе наидам вакви snowflake размислувања од луѓе од ИТ кои или воопшто не живеат во овој тоталитарен протекторат, или живеат на зомби принцип т.е. само физички додека психички се во cloud-от.