Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    739
Член од
30 октомври 2021
Мислења
1.645
Поени од реакции
3.852
SpaceX користи Руска ракетна технологија,
Во принцип човек не треба да ти обрнува внимание за сите глупости дека ги тресеш на килограм, ама на-решив да кажам два збора.
Колку Lada има нешто заедничко и користи технологии на Maybach , Толку и SpaseX користи руски технологии.
Да знаеш - тие ја копираа и украдоа технологијата на повеќестепени ракети за повеќекратна употреба од Роскосмос. Сите ракети Фалкон са копиja на Сојуз :D
Ракетниот мотор Merlin е оригинален развој на SX и нема врска со руските, но и он од таму го препишале. :D
Да не зборуваме за вселенската капсула Dragon и ракетата Starship -
сето тоа е руско, но тие го чуваат во толку длабока тајна што сè уште не сме ги виделе.:D

Таа и NASA пред 40 години користеа руски вселенски и ракетни технологии , и го копираа Буран.:pos:
Буран.jpg

Сепак, човек може да ти позавиди на самодовербата со која тресеш глупости и зелени.:smirce:

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.019
Поени од реакции
13.256
Аиии едниклеточниве на јако пуштени денеска :kuracc:

Незнам што замара Шолц. Ете ги убеди швабите дека Русите се лоши, примитивни насилно племе. Нема потреба сега од молење. Самиот наратив веќе е вкоренет кај Германците дека не смееат гас да купуваат од Русија. Алтернативи треба да се обезбедат. Дал Катар или Азербеџан не е битно. Вакви шпански сапуници сериозно не се потребни.

Последно уредено:

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.538
Поени од реакции
24.875
Не ти е срам бе сељачино една дволична?

Живееш во Австралија плукаш по неа а навиваш за Русија. Па иди живеј у Русија тогаш битанго една
kade plukam po australia?

so ima vrska kade ziveam za da sakam pravdinata da pobedi i da ima mir... vie ste tie sto se sitite na vojna i smrt ama glupi ste da sfatite deka kolku poveke ukraina e poddrzana tolku poveke luge ke umiraat....

Член од
30 октомври 2021
Мислења
1.645
Поени од реакции
3.852
abe supak od momentot koga toa se ima "sluceno" do sega bar 600 ukrainci umrele i koj znae kolku platenici... i ti se smees?
Душо моја, толку ли не можеш ти и останатите идиоти да бидете нормални за момент и да ги прифатите како победите така и поразите достоинствено ,а ? :)
Прашањето не е колку загинале или што е уништено, туку кој лаже и кој ја зборува вистината.
Ете повели и отговори на кого да веруваме:
a. MO на Русиja кое вели дека се е точно, нема уништувања и загуби и се е под контрола.
b.сателитски фотки и информација од разузнаването.
Ќе го прифатиме за вистина тоа што ти ке кажеш.:D

Член од
3 март 2021
Мислења
584
Поени од реакции
1.001
vie ste tie sto se sitite na vojna i smrt ama glupi ste da sfatite deka kolku poveke ukraina e poddrzana tolku poveke luge ke umiraat....
Дали се слушаш што збориш?!

Па Русија е таа што изврши инвазија врз независна земја а не Украина. Сѐ дури Русија окупира туѓа територија ќе има крв, путинските кучиња мора да се повлечат од сите окупирани територии вклучувајќи го и Крим.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.538
Поени од реакции
24.875
Душо моја, толку ли не можеш ти и останатите идиоти да бидете нормални за момент и да ги прифатите како победите така и поразите достоинствено ,а ? :)
Прашањето не е колку загинале или што е уништено, туку кој лаже и кој ја зборува вистината.
Ете повели и отговори на кого да веруваме:
a. MO на Русиja кое вели дека се е точно, нема уништувања и загуби и се е под контрола.
b.сателитски фотки и информација од разузнаването.
Ќе го прифатиме за вистина тоа што ти ке кажеш.:D
druze ne mi e mene gajle za edna bitka... use pomalku za nekoja zastarena tehnologija ili za satelitski snimki... totalno nebitno mi e se toa.

mene me interesira da zavrsi vojnata sto e mozno pobrzo a za toa da se sluci treba da se oslobodi novorusija i da se denacificira ukraina. dur toa ne se sluci na da ima mir a se drugo e nebitno....

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.019
Поени од реакции
13.256
Ајмо Мирко Попов почна да просерава на темава. :pos:

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.538
Поени од реакции
24.875

Па Русија е таа што изврши инвазија врз независна земја а не Украина. Сѐ дури Русија окупира туѓа територија ќе има крв, путинските кучиња мора да се повлечат од сите окупирани територии вклучувајќи го и Крим.
ne. rusija gi osloboduva ruskite teritorii dadeni na ukraina za vreme na sovetski sojuz. na red e osobosuvanje na odesa, gradot izgraden od katerina velika.

ako posle toa ne potpise ukraina kapitulacija, togas nema zosto ni da postoi.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.420
Поени од реакции
5.097
SpaceX е една од ретките компании во ракетната индустрија во Америка што не користи Руска технологија, и сите нивни производи им се развиени внатре во компанијата, без да користат трети технологии.

Член од
3 март 2021
Мислења
584
Поени од реакции
1.001
ne. rusija gi osloboduva ruskite teritorii dadeni na ukraina za vreme na sovetski sojuz.
Ајде бе?! Кои се тие наркомани и олигархи на кој им текнало да менуваат меѓународни договори и прекројуваат граници?

А кој и кога ја направил Македонија? Знаеш ли што била Македонија пред 1945 и пред Југославија, ако не и тоа да го мењаме а?

SpaceX не користи никаква Руска технологија пошто не постои таква работа, Русите користат Советска технологија која меѓу другото зјае непроменета 50 години.

Член од
16 октомври 2020
Мислења
2.626
Поени од реакции
5.558

А прашање е ЗОШТО изврши? Сигурно не станала еднаш наутро и и` текнало за без врска да нападне. Украина е таа која ја провоцираше Русија и не се придржуваше до Минските договори. 8 години го гранатираше Донбас каде умреа 14 000+ луѓе. Го забрануваа рускиот, сакаа во НАТО да влезат, а со тоа да се постават ракети кон Волгоград, Москва. Тоа се работи од егзистенцијално прашање за Русија и мораше да реагира пред да биде предоцна.

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Путинската багра и ненаситна мафија која ја уништи Русија сакаше тоа да ѝ го стори и на Украина, меѓутоа и самата падна во стапицата која ја постави и сега нема назад.

Само прашање на време е кога балонот ќе пукне и кулата од карти наречена Руска олигархија ќе се распадне.
Да бе а шубо им беше со Елцин.

Член од
3 март 2021
Мислења
584
Поени од реакции
1.001
Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.538
Поени од реакции
24.875
Ајде бе?! Кои се тие наркомани и олигархи на кој им текнало да менуваат меѓународни договори и прекројуваат граници?

А кој и кога ја направил Македонија? Знаеш ли што била Македонија пред 1945 и пред Југославија, ако не и тоа да го мењаме а?

SpaceX не користи никаква Руска технологија пошто не постои таква работа, Русите користат Советска технологија која меѓу другото зјае непроменета 50 години.

dosta be glup...

kako toa koj se, se znae koj se. RUSIJA. ke menuvaat kako sto mislat deka e soodvetno, probaa so ubavo i so dogovori i so usa i so nato i so ukraina eve u minsk i sfatija deka so ubavo nisto ne biduva... sega malku sila pa neka gi zapre koj moze... ako nemozat najdobro da im dadat sto sakaat...

jas sve bi smenil za makedonija.... anticka da ja napravime, zasto juga? ako veke si pravis filmovi pravi go ko treba, da granici so indija i u prva liga da imame klubovi od kairo, carigrad, bagdat itn... makedonija na 3 kontinenti.

Kajgana Shop

На врв Bottom