Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.536
Поени од реакции
22.194

Комуњаризам на највисоко. 30 години себеси се понижува и голта сите срамови према македонскиот народ дури активно учтествува во предавство кога бркаше гласови за учката Дехару во Кичево да не добие градоначалник Македонец. Целта му беше да лапне нешто од колачот односно некое (подобро) работно место. Арно ама фамилијарните врски на кичевските комуњари беа појаки и пак извиси. Па најде да пишува некоја сказка и се мисли многу умен во тоа. Гнаса. Убо му го начукаа пак нека трча.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.785
Поени од реакции
5.060
Шемата по која се дигаат револуции е одамна поставена. Условите во „република нашата земја„ не допуштаат таков потег, затоа што факторите кои вообичаено учествиваат во револуционерните преврати, се контролирани „од навдор„.
Последно нешто е што ни треба е револуција. Луѓе ќе изгинат, економијата ќе колабира, ќе дојде некој вожд на власт ќе испоубие доста луѓе и ќе не уназади со децении.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.209
Поени од реакции
30.401
Стварно отишол овој портпаролов на Вмро на одмор у Монте Карло ?
Машала, браво за момакот. Нека се види раскош
Eden kup makedonci od sredna klasa se shetaat sekade niz svetot, a ti so partiski dzeparac sho ne mozes toa mi e zal.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.278
Поени од реакции
15.402

Комуњаризам на највисоко. 30 години себеси се понижува и голта сите срамови према македонскиот народ дури активно учтествува во предавство кога бркаше гласови за учката Дехару во Кичево да не добие градоначалник Македонец. Целта му беше да лапне нешто од колачот односно некое (подобро) работно место. Арно ама фамилијарните врски на кичевските комуњари беа појаки и пак извиси. Па најде да пишува некоја сказка и се мисли многу умен во тоа. Гнаса. Убо му го начукаа пак нека трча.
Иначе Тино е бугарин по националност( оригинал...татко му доселен пред многу години), НО е еден од ретките со кои можиш да направиш реален муабет. Тој неговото...јас моето, но можиш да разговараш нормално.
За жал многу пати со аргументи му имам објаснувано дека неговата партија е олигарска...а не народна. Тој веруваше поинаку

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.435
Поени од реакции
9.087
Иначе Тино е бугарин по националност( оригинал...татко му доселен пред многу години), НО е еден од ретките со кои можиш да направиш реален муабет. Тој неговото...јас моето, но можиш да разговараш нормално.
За жал многу пати со аргументи му имам објаснувано дека неговата партија е олигарска...а не народна. Тој веруваше поинаку
Не ми е јасен неговиот фејсбук статус. Наместо да молчи и да се срами заради својот клиентелизам, тој кажува дека му е мака зошто не го ухлебале?

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.536
Поени од реакции
22.194
Za cudo ne go znam a izgleda e istaknat komunjar vo Kicevo. Iskreno, dali 30 DPMNE ili 30 godini SDS, partiite, zalaganjata, politikite i sve drugo vo toa vreme tolku cesto se prevrteni sto ednostavno e glupo denes da se povikuvas na toa sto te nateralo pred 30 godini tamu da se zaclenis. Poinaku kazano: Mora da si eptem glup 30 godini da si clen vo edna od spomnatite partii ako motivot ti bese politicki. E sega covekot sam si kaza deka trcal za da dobie del od kolacot a ne dobil. Podobra slika za toa sto 30 godini odi pogresno nema. Licen benefit, raboticka za sekoja cena. Mnogu takvi stari clenovi izvisija i vo dvete partii iako ovoj kolku sto gledam sepak e drzavno vraboten. Plus toa da pisuva skazki kako da nekomu mu e gajle si se precenuva sebesi. Pa komentiral deka vo svojot tekst ne spomnuval iminja tuku tie deka se dodadena znaci pak relativizira. Ovaj na sledni izbori pak ke bide na front i ke lepi plakati. I za edno ne e vo pravo ako pisuva deka do sega imalo samo za lugjeto od grad a ne od selo, naprotiv i te kako imalo i za niv pa i za Tinco ama ocigledno sakal pogolem del od kolacot. I kako da ne gi znae tie spomnatite vo tekstot pa ne e ni tajna sto spomnatiot baral pari za vrabotuvanja e sega za familijata moze i gratis neli.
Автоматски споено мислење:

Не ми е јасен неговиот фејсбук статус. Наместо да молчи и да се срами заради својот клиентелизам, тој кажува дека му е мака зошто не го ухлебале?
Site ko nego vo Kicevo, a znam nekolku, uste pred godini javno se zalele kao demek novodojdeni sve dobivaat starite nisto, za komunjarite zboruvam, za na sledni izbori pak ko popcina da trcaat. Mi izgleda kako posleden ocaen obid da se ofajdi.

Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405
Извадок од текстот односно ова е дел од статус на фб што пишал:
И дојде време, после 30 години, плен да се дели и во селото. И само што помисли дека конечно дојде и редот, некогашниот младич, а сега ветеран, да земе дел од пленот што долго време го чекаше и му беше повеќе од заслужен – повторно ништо. Веќе не беше битно кој колку време е член на бандата, кој колку придонесол, кој колку знае и може. Одеднаш на шефовите на бандата им беа битни други интереси. Пленот го дадоа на други, без срам и перде, полни со разни образложенија, како она дека главните шефови немале слух за ситуацијата во селото, па дека и други членови на бандата не зеле плен… И така во недоглед.
30 години трчал за да го стават на позиција каде може да крадне и му гу удараат курот и сега плачање. Овој знаел каква е партијата, убаво напиша @Staufer , ова ти е комуњаризам и класични паразити. Тоа што си му објаснувал е џабе, тешко овој да верувал дека е народна партија туку си чекал да го ухлебат кај може да крадне на големо ама ете ништо од тоа. Не треба веќе објаснување со комуњари, друго треба .

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.435
Поени од реакции
9.087
Тој и останатите слични како него, не разбираат дека тие новодојдени се деца и блиски роднини на комуњарите од врхушката. Затоа тие ги добиваат работните места и позициите, а овие другиве добиваат само зборови на охрабрување и ветување дека следниот пат ќе дојдат на ред и да продолжат повторно да си ги кинат опинците по кампањи, за да одработат за вработување и на следната генерација деца на комуњарската врхушка кои на следните избори ќе бидат полнолетни. Не знам што му е толку чудно, ова е пракса на комуњарите отсекогаш.

Член од
28 август 2009
Мислења
1.529
Поени од реакции
3.174
Дефинитивно треба данок за игноранција да плаќате.
Албанците се закрвиле со сите околу нив?
Косово доби независност откако изгуби илјадници животи и стотици илјади избркани, разни малтретирања и илјадници силувани жени, безкрај убиства на интелектуалци и студенти.
А вие добивте независност без испукан куршум, без капка крв, без ниту еден пот од протести.
И ти денеска со пола мозок, со измешани хормони, живеејќи во подрумот на своите родители, флатертер ми кажуваш дека албанците биле привилегирани од чичко Сем.
Мрш пичка ти матер.
Ние да ти плаќаме данок? На тебе, на вас данок да ви плаќаме - НИЕ? Се слушаш ли ти што збориш бе?

Косово изгубил животи пошто се кренал у непотребна војна со сограѓани. Кои се тие малтретирања и силувани жени бе стоко една? Вие тоа го имате правено, ваш народ. Вие ги имате избркано над 150,000 Срби од Косово. Вие им влагавте по станови и ги тепавте да си идат. Да ти пратам слики од Урошевац од пред 20/22 години од дете кога сум бил да видиш какво било Косово тогаш и кој народ живеел. Населивте територија, кренавте војна со србите и после други ви се криви. Таму живеел албански народ долго време, ама поради ваши паразитски размислувања и со помош на цел запад, земавте територија која не е ваша. Исто и тука направивте.

Ви дадовме земја, ви дадовме живот да избегате од војна, ни се посравте на сето тоа. Ти ќе кажуваш дали сме биле со пола мозок или не Амебо една.

Америка кад тад ќе ве одјебе, коментарот од горе е прав и е само прашање на време. Со сите се имате закрварено, никој не ве сака од околу. Посебно не ве сакаме тука, у држава во која живеете и раните деца. На држава која ни химна ни знаме не почитувате.

Да не те пујам пошто многу имам за пцуење, ако не ти е убаво иди живеј си во Косов кај браќата неандерталци. Цел живот ругате држава која ви дава кров под глава. Одете си у Косово чим ви е убаво толку таму, одете и скапете. Дилајте дрога цел живот и раѓајте деца. За толку сте способни.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.993
Поени од реакции
5.141
Последно нешто е што ни треба е револуција. Луѓе ќе изгинат, економијата ќе колабира, ќе дојде некој вожд на власт ќе испоубие доста луѓе и ќе не уназади со децении.
Нам ни се случуваат револуции по модел кој не ни е потребен, како што беше куртонско-обоената, преку која комуњарата фати власт. Револуција во историска и суштинска смисла нема да ни се случи, од причини кои ги наведов.

Член од
25 јуни 2012
Мислења
2.498
Поени од реакции
2.407
Комуњар.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.993
Поени од реакции
5.141
Основна мотивација и причина за станување „члан партије„ е токму ухлебувањето. Не веврувам дека се работи за „повисока цел„. А тоа што на ликов не му испаднал куќниот есап и на пазар, тоа е негово промашување, дотолку повеќе ако веќе бил запознаен со дејанијата кои комуњарата ги чинеше во ‘90-то години.

Не може секој да биде ка‘ Љубчета па од провинциски клошар да стане „просечно богат бизнисмен„.

Член од
15 ноември 2013
Мислења
1.534
Поени од реакции
2.648
Нормално дека се извисени членовите од СДСМ од Кичево кога мора да се задоволат потребите на коалициониот партнер. 80% вработени во јавни установи во Кичево се учки, 100% од нововработени исто така, еден македонец не вработија.

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.820
Поени од реакции
40.133
Нормално дека се извисени членовите од СДСМ од Кичево кога мора да се задоволат потребите на коалициониот партнер. 80% вработени во јавни установи во Кичево се учки, 100% од нововработени исто така, еден македонец не вработија.
Истите тие комуњарчиња од Кичево го гласаа тој учкарот на сметка на Македонецот од Вмро, и сега плачат дека не биле вработувани?

Сами си го ископаа гробот и сега некој друг им е крив?

Епа не може така.

Kajgana Shop

На врв Bottom