Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
1 јули 2020
Мислења
1.791
Поени од реакции
8.500
^^ Oва звучи како порака од кинеско fortune cookie.
Уште полошо звучи како тинејџерка со големи "амбиции". Он бил силен и независен :LOL:. Маж да падне толку ниско да напише онаков кринџ е и повеќе од смешно.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.785
Поени од реакции
5.060
Уште полошо звучи како тинејџерка со големи "амбиции". Он бил силен и независен :LOL:. Маж да падне толку ниско да напише онаков кринџ е и повеќе од смешно.
Не дека им кажувам на луѓето вакви работи што ги знам. Овде може да се каже како е без некој што го знаеш да ти се наљути. Остај тоа што се филмаат...

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.960
Поени од реакции
34.325
Абе не сакав да кажам, ама најверојатно е според некоја книга за самопомош... Знаеш кој си ја ишка мувата.
Проблемот е кога сето тоа треба да го проектираш во средината каде комуницираш, реалноста (која е различна од фантазиите) тогаш те мава по глава.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.143
Поени од реакции
83.794
Дали 3 од 100 луѓе што се иселиле се како тебе, другите 97 бегаат единствено од финансиска причина што не можат да си дозволат и просечен живот со платата тука
Не е точно, суштински, бегаат заради причините кои тој ги спомена.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.785
Поени од реакции
5.060
Абе не сакав да кажам, ама најверојатно е според некоја книга за самопомош... Знаеш кој си ја ишка мувата.
Проблемот е кога сето тоа треба да го проектираш во средината каде комуницираш, реалноста (која е различна од фантазиите) тогаш те мава по глава.
Си читам и ОК се тие книги подобро такви книги од политика. Повеќе фајде има од нив од вести. Глеј како да те бидне тоа ми е поентата заеби глупости и лепење етикети. Јас само кажувам што е битно а што не.

Последно уредено:
Член од
30 април 2022
Мислења
248
Поени од реакции
347
Си читам и ОК се тие книги подобро такви книги од политика. Повеќе фајде има од нив од вести. Глеј како да те бидне тоа ми е поентата заеби глупости и лепење етикети. Јас само кажувам што е битно а што не.
Ти кур разбираш што е битно. Ако некој зема памет од тебе, најдобро му е да се обеси.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.960
Поени од реакции
34.325
Претпоставувам дека таквите книги би требало да се замислени како да ти помогнат да го смениш размислувањето (кое очигледно е погрешно и фалично). Не како ти да се убедиш себе си дека фантазијата е реалност.

Последно уредено:
Член од
20 јули 2016
Мислења
7.785
Поени од реакции
5.060
Ти кур разбираш што е битно. Ако некој зема памет од тебе, најдобро му е да се обеси.
Може да земеш од мене малку и ти за да не вреѓаш.
Автоматски споено мислење:

Претпоставувам дека таквите би требало да се замислени како да ти помогнат да го смениш размислувањето (кое очигледно е погрешно и фалично). Не како ти да се убедиш себе си дека фантазијата е реалност.
Не е факт дека ако си способен дека си/ќе успееш, А политика е небитна?

Член од
25 јуни 2012
Мислења
2.498
Поени од реакции
2.407
И јас незнам зошто тие се замараат со мене. А не пишуваат како мене на темата. Јас кажав што мислам за политика. А тие вреѓаат и тролаат.
Темава е за политичките случувања во Македонија, така што не разбирам зошто воопшто би коментирал на темава ако не се замараш со политика, гледање вести итн.

Член од
28 август 2009
Мислења
1.529
Поени од реакции
3.174
Да имаш повеќе пари од тоа што ти требаат.
Вакви што се фураат и по 10 пати напоменуваат, ништо немаат.

Не се замараш со политика (демек) а скапа на темава. По 5 коментари на страна имаш.

Kajgana Shop

На врв Bottom