Подобро нека се предадат уште сега. Премногу умрени. Барем ќе имаат излез на море со тој делот измеѓу Молдавија и Романија дека сигурно Русите ќе ја бараат Одеса и Николаев. Навистина трагедија која кловнот Зеленски ветуваше дека ќе ја спречи пред да победи на изборите во 2019.
За жал стига сметката полека.
Жално но самите се одговорни за се ова.
И ќе нема бидејќи влеговме во НАТО, нешто што вие на страната на злото очајно не сакавте да се случи.Како ние со нашиве ама среќа нема војна засега кај нас...
Баш ме интересира каков тип на мечови и штитови ќе набават. Инаку хоби ми е средновековно вооружување па ако сакаат тука сум за совет.Конечно ќе ја трансформираат АРМ во лесна пешадија.
и е гајле на Европа, она веќе реши да биде енергетски независна од Русија и санкциите веќе не би требало да имаат бумеранг ефектРусија го гори гасот што не се продава на Запад на станицата,, Портоваја,, во близина на финската граница.
Огнен факел гори во Русија зад финско-руската граница, а пламенот е толку силен што може да се види и од Финска
Согорувањето трае повеќе од еден месец и е контролирано согорување на непродадениот од „Гаспром“ на Европа гас.
Прегледај го приврзокот 340811
https://www.reddit.com/r/europe/comments/wfxzjr/russia_is_now_burning_natural_gas_in_large_enough/
Јас цело време тврдев дека ние мора побрзо да се зачлениме во НАТО (или поопстојно да земеме да се поврзуваме со Кина и Русија, како Србија). Битно, најглупо на свет ќе беше уште да останевме на безбедносна ветрометина.И ќе нема бидејќи влеговме во НАТО, нешто што вие на страната на злото очајно не сакавте да се случи.
Прво 6, па после уште 10. (Колку што знам, а веројатно повеќе се)А колку ХИМАРСИ добија?
А Американците и Украинците тврдат наводно дека ниту еден Химарс не бил уништен. Еј Америка тврди дека не е ниту еден уништен. Значи индиректно си кажуваат дека ги надгледуваат ХИМАРС-ите па и ги користат.Прво 6, па после уште 10. (Колку што знам)
Русите тврдат 6 им имаат уништено, од кои два во последниот напад кај Харков.
Тоа ми е јасно кој ги команда и како…А Американците и Украинците тврдат наводно дека ниту еден Химарс не бил уништен. Еј Америка тврди дека не е ниту еден уништен. Значи индиректно си кажуваат дека ги надгледуваат ХИМАРС-ите па и ги користат.
Со чипови од алиекспрес 1/3 од државата ја освоија за пола година![]()
![]()
Руските ракети Tornado-S со микрочипове од AliExpres.
Исто како руските дронове со фотокамери Canon.
Guidance units of the newest Russian missiles "Tornado-S" have chips from AliExpress
Прегледај го приврзокот 340879
Прегледај го приврзокот 340880
https://gagadget.com/en/war/154057-guidance-units-of-the-newest-russian-missiles-tornado-s-have-chips-from-aliexpress/
Не ми се мисли што има во фамозните суперсочни оружиja,кои така и така уште не сме ги видели![]()
Човек, од проукраински канали и меѓународни организации како Амнести Интернешнл добиваш информации дека украинската армија пропаѓа, користи цивили како жив штит итн. Зошто си задоен со западна пропаганда?Уништена е руска фарма за ботови.
Пораките што ги ширеле лажните акаунти се во согласност со руската пропаганда, па се верува дека операторите на машината за дезинформации се припадници на руските специјални служби.
Прегледај го приврзокот 340919
https://uk.pcmag.com/security/141896/ukraine-shuts-down-huge-bot-farm-pushing-russian-propaganda
Инаку светски познати се фабриките за тролови на Евгениј Пригожин во Санкт Петербург и Москва , кои фабрикуваат десетици илјади објави дневно со проруска пропаганда на социјалните мрежи и сајтови во европските земји.