Тешко некој да ти каже точни бројки, види со општината каде се издаваат доволи за градба. Прашај како ти да градиш и ќе видиш што ќе ти кажат.Pozdrav edno prasanje... Dali Komsija ta smee da po stavi ograda (do koja visina e dozvoleno) ili zid od dva metri? Zidot pominuva pokraj prozorci od Mojata kukja? Dali e dozvoleno toa, sovet, iskustva?praznoto mesto od Zidot (kade sto saka da bide I Mojata kukja e 3 metri pozz
Да, може да се изведе ограда до височина од 2,00м, со тоа што 1,50м може да биде полна ограда, а останатите 0,50м да биде транспарентна/провидна.Pozdrav edno prasanje... Dali Komsija ta smee da po stavi ograda (do koja visina e dozvoleno) ili zid od dva metri? Zidot pominuva pokraj prozorci od Mojata kukja? Dali e dozvoleno toa, sovet, iskustva?praznoto mesto od Zidot (kade sto saka da bide I Mojata kukja e 3 metri pozz
А шо ќе ти е абриб на таванот, кој со тек од време може да се одлепува и да отпаѓа?Еден совет ако може некој што има искуство со кнауф и абриб.
Таванот го наредив со гипс табли. Дали е потребно да се става мрежа и лепак па абриб или со бандаж трака на споеви и фуген филер па абриб?
Врз база на...ништо.Здраво, ме интересира едно прашање, врз база на што оценувате колку пари би вредел м2 во строг центар на градот, прва зона?Би ви бил благодарен многу, па и често пиво ако ми помогни/советува некој!
Sirok poim ti e "rekonstrukcija"...Здраво на сите, дали некој можеби знае оквирно колку во моментов се движи цената за рекострукција на кров? Се работи за околу 4 метри висок кров на основа од 195м2 на 4 води со баџи. Знам дека треба да си видам со фирми, кои патем прилично тешко се наоѓаат, но ме интересира оквирно за да знам отприлика што да очекувам.
Благодарам
P.S. Би ценела и доколку некој ми препорача добра фирма за да ја исконтактирам.
Мислам на целосна реконструкција, не само санација на покривач. Дрвена конструкција и лим. Имам проект, во општина е при крај процедурата. Имам и неколку понуди според проектот, но се разликуваат многу и тоа ме буни. Затоа сакав да знам отприлика како одат цените.Sirok poim ti e "rekonstrukcija"...
Sto podrazbiras, zamena na keramidi samo? Dali ke stavas novi keramidi, lim ili primer sindra? Imas razlika vo cena... Ponatamu, dali drvenata konstrukcii e vo red ( I samo ke pre-pokries) ili ke treba da ja menuvas I komplet gredi I letvi.... Drugo, dali ke bidat samo gredite so letvicki ili ke postavuvas I karatavan so daski ili osb ploci...
Dali krovot ke ima I izolacija, tervol ili ne....
Mnogu raboti treba da definiras za da dojdes do okvirna cena...
Ne znam sega do poskapuvanjeto kako odi, ama do pred godina, rasturanje star krov, odvoz na sut I montaza na plastificiran lim bese nekade 20-30 evra/m2
Moj sovet ti e da otvoris oglasnik, imas kup oglasi, javi se, za info nikoj ne zema pari, rasprasaj se na poveke mesta I taka ke dobies najdobra orientacija.
Цените за градежните и градежно-занаетчиските работи се променлива категорија и се движат „од-до„, зависно од понудите од потенцијалните изведувачи.Мислам на целосна реконструкција, не само санација на покривач. Дрвена конструкција и лим. Имам проект, во општина е при крај процедурата. Имам и неколку понуди според проектот, но се разликуваат многу и тоа ме буни. Затоа сакав да знам отприлика како одат цените.
Благодарам за мислењето.
Менување греди, керамиди, ако менуваш и олуци све комплет што би се рекло 195м2 доколку е, па мислам околу 12 до 14 илјади евра ќе те кошта од прилика значи не значи дека е точно ова но од прилика ти кажувам со новите цени.Здраво на сите, дали некој можеби знае оквирно колку во моментов се движи цената за рекострукција на кров? Се работи за околу 4 метри висок кров на основа од 195м2 на 4 води со баџи. Знам дека треба да си видам со фирми, кои патем прилично тешко се наоѓаат, но ме интересира оквирно за да знам отприлика што да очекувам.
Благодарам
P.S. Би ценела и доколку некој ми препорача добра фирма за да ја исконтактирам.
Zdravo, jas da ti kazam isto iam plan za kuka dogradba i nadgradba na stara kuka 280m2 celovkuno na dva strata mi barat 80 000e samo za karabina, i si mislam neso ne e okЗдраво, гледам има дечки доста упатени и во процедури и во пресметки, па затоа ви пишувам, би ми значело мислење плус. Имам желба за модерна куќа, со арх решение, околу 180-200 кв, плац имам 1000 кв. и имам околу 80к на располагање за градба. Ме интересира со кренативе цени дали ќе ме поклопи за цела куќа зборам клуч на рака ( значи комплет со фасада, двор и ограда) пошто јас немам време со тоа да се занимавам. Би платил секако фирма и надзор а за папирологија по општини и слично да кажеме дека знам да убрзам. Арх еден што го пратам по мреживе и кој работи турбо ми рече 1200е со се арх.решение и бркање во општина.
Како бе 1200 евра за проект?Здраво, гледам има дечки доста упатени и во процедури и во пресметки, па затоа ви пишувам, би ми значело мислење плус. Имам желба за модерна куќа, со арх решение, околу 180-200 кв, плац имам 1000 кв. и имам околу 80к на располагање за градба. Ме интересира со кренативе цени дали ќе ме поклопи за цела куќа зборам клуч на рака ( значи комплет со фасада, двор и ограда) пошто јас немам време со тоа да се занимавам. Би платил секако фирма и надзор а за папирологија по општини и слично да кажеме дека знам да убрзам. Арх еден што го пратам по мреживе и кој работи турбо ми рече 1200е со се арх.решение и бркање во општина.