Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    728

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.011
Поени од реакции
83.402
Воопшто не зборуваме за борбени линиии, јас не му велам да оди да се бори со Русите... туку само да живее, пошто гледам се прави фраер демек колку е јака Русија за место за живеење.
Океј, еве и ја не ти зборам за бормени линии, туку да живееш таму у Украина.

Поентата е - ако си определен за некоја страна во војнава, не значи дека прекршуваш нетијазнам какви морално-етички норми, ако притоа не си отишол таму да живееш.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.428
Поени од реакции
24.609
Нит имам бугарски пасош, нит имам северџанска лична карта/пасош... сеуште си стои РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА. Другото име не го признавам.

А ти може да се правиш фраер овде и да глумиш дека си рубља патриота, а ти фуфка да отидеш у Русија и да живееш таму?
ne sum jas picka ko tebe... been there done that...

IMG_20180620_030844.jpg

IMG_20180616_125955.jpg

IMG_20180702_001459.jpg

IMG_20180618_155046.jpg

ti koga za ukraina? sega i trebas, ke ja nema posle...

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.755
Поени од реакции
8.013
Стари слики ти се овие, нема сега McDonalds во Русија. Си отишол со пари заработени од ЕУ да ги трошиш у Русија. Пробај обратно.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.428
Поени од реакции
24.609
Стари слики ти се овие, нема сега McDonalds во Русија. Си отишол со пари заработени од ЕУ да ги трошиш у Русија. Пробај обратно.
vazno jas sum bil... ti koga za ukraina?

ps. parive se zaraboteni u azija, nemam jas nisto so kurvata vavilonska.

IMG_20180616_210559_1.jpg

IMG_20180616_210434.jpg

eve ti ruski lanec za brza hrana... palacinka so kavijar vs mcdo lol... sigurno mnogu ke im fali sranjeto zapadnjacko

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.755
Поени од реакции
8.013
Не бе, ич не си северџан. Ти си бетон македонец :pos:
Ако завземам став дека сум против Русија и сум ЗА ЕУ не значи дека не сум македонец.

Газо си го продававте за бугарски пасоши, а тука сега ми глумите рубља патриоти.

Член од
17 август 2009
Мислења
3.678
Поени од реакции
5.305
Ако завземам став дека сум против Русија и сум ЗА ЕУ не значи дека не сум македонец.

Газо си го продававте за бугарски пасоши, а тука сега ми глумите рубља патриоти.
Не бе, ти реков. Бетон македонец си :icon_lol: спиј си мирно.

Иначе чист македонец и стрејт дечко, да е против Русија и про ЕУ, не сум сретнал до сега да ти кажам. Нит па ти си исклучок.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.702
Поени од реакции
21.201
Украинска артилерија и HIMARS MLRS ги направиле попара ........... украинските затвореници во Јеленовскаја !!! Неофицијално има преку 80 убиени и 200 повредени.

Член од
26 декември 2020
Мислења
119
Поени од реакции
268

Па таа иста ЕУ не те прифаќа како македонец ама ти сепак си за ЕУ.
Може некако да ми се објасни ова?

Член од
1 февруари 2005
Мислења
1.299
Поени од реакции
1.806
Немаа среќа да дочекаат, суд и бесење на плоштад.
Отмечаетсја, что в результате обстрела погибли 40 украинских военнопленных, ештё 75 были ранены. К тому же раненија различној степени тјажести получили восемь сотрудников изолјатора.
2022-07-29_12-27-01.jpeg

Нема што да се спори, дека Зеленски им се одмаздува или да прикрие докази, главните нацисти се во затвор во Русија, нема мотив.
Украинците масовно гледаат да дезертират и се предадат, дури и става заград одреди од 'јунаците' од десен сектор да не дозволуваат капитулација. Иако малкумина може да го преминат фронтот, голем дел од жртвите се на повеќе од 100км од фронтот, нема каде да избегаш, неможеш 500 километра да пребегаш....
Пораката на Зеленски е украинската армија да не дезертира, ќе ги најдат и ликвидират, дури и во руски затвор.
Грешка не може да биде, од тие песетина објекта, главно складови што ги погодија со HIMARS-ите, не верувам дека згрешиле, координатите ги дават НАТО, со сателити , да помешат робијаши со руска армија, нешто не ми се верува.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.697
Поени од реакции
33.892
Шеки, види ги овие „путинолижачиве“ каква руска пропаганда објавуваат... Значи невидена работа колку проруски медиум се:

Kajgana Shop

На врв Bottom