Рамна Земја?

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
@Red Zurla Друже, гледам отвори "уста". Да не реши да одговориш на она шо бев прашал? Можам пак да ти копирам. :D

Invisible Force

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.156
Поени од реакции
9.843
@Red Zurla Друже, гледам отвори "уста". Да не реши да одговориш на она шо бев прашал? Можам пак да ти копирам. :D
Демек ова до сега што постирав за "вртењето на земјата" кое не постои е небитна работа а муабетот за чашата тебе ти е големата работа? :pos:

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
Демек ова до сега што постирав за "вртењето на земјата" кое не постои е небитна работа а муабетот за чашата тебе ти е големата работа? :pos:
Не знам за какво вртење правиш муабте, темата е рамна земја и колку шо разбирам вртење - непостои. А штом непостои, не е битно ама баш ич.

Слободно промени она чаша со било која водена маса која лежи во основа со поголема густина од водата. Чаша одбрав за да не ти е апстракно превише.

И ова другово ако можеш да го објасниш.

Од каде тој потисок? Ај дефинирај шо е тоа, да не грешка нешто се разбираме?

И шо е тоа тежина сеа? Рече претходно дека постојат само густина, потисок и притисок.

Invisible Force

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.156
Поени од реакции
9.843
и колку шо разбирам вртење - непостои.
Сакаш да кажеш дека се согласуваш со мене дека земјата е фиксна односно статична и неподвижна? Ако е да тогаш тоа е голема работа ако одговорот ти е не тогаш тука со тебе го завршувам разговорот.

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
Сакаш да кажеш дека се согласуваш со мене дека земјата е фиксна односно статична и неподвижна? Ако е да тогаш тоа е голема работа ако одговорот ти е не тогаш тука со тебе го завршувам разговорот.
Само ме интересираше како функционираат некои работи на рамна земја, па ти како експерт да ми објаснеше. Ако не знаеш и тоа е ОК.

Invisible Force

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.156
Поени од реакции
9.843
Само ме интересираше како функционираат некои работи на рамна земја, па ти како експерт да ми објаснеше. Ако не знаеш и тоа е ОК.
Тебе не морам веќе ништо да ти објаснувам а и на повеќето овде. Кого го интересира темата "рамна земја" сам нека си истражува. Пошто преку кур ми е веќе да се повторувам...

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
Тебе не морам веќе ништо да ти објаснувам а и на повеќето овде. Кого го интересира темата "рамна земја" сам нека си истражува. Пошто преку кур ми е веќе да се повторувам...
Види, за да повториш нешто прво треба истото да го имаш искажано. На оние прашањана шо ти ги иам поставено немаш ништо напишано. Препрочитај ги и артикулирај мисла во писмена форма. А она мемиња од слики и видеа - од кај да знам шо гледам...

Башка, на кое место да се постави прашање за рамна земја, ако не овде?

Член од
9 февруари 2016
Мислења
1.468
Поени од реакции
3.608
Но со твојот одговор не ми одговори на кој начин ги измериле 1670км/ч ротација на земјата и зошто не се чувствуваат ? Притоа знаејќи го периметарот на земјата логично е дека "водената топка" мора негде да има физичко закривување...
Автоматски споено мислење:

Ооо шефче ти се смееше на моите одговори што те засегна одеднаш да ни се придружиш овде во разговорот? Како што има врска како гледале кога тогаш без помош на авиони заклучиле дека земјата е топка и дека се врти демек биле многу понапред од времето со своите размислувања и заклучоци 400 години пред појавата на првиот авион?

П.С
Фукоовото клатно од 1851 е најголемиот доказ за вртење на земјата тоа негде 50 години пред појавата на првиот авион ако ти е за некаква утеха. Проблемот е во тоа што земјата под клатното не се врти и сеа шупрајме?
Интересен си ми, иако не памтам дека сум ти се смеел, ако си ме насмеал, сум ти ставил хаха. :D Сега ме интересираше како размислуваш.

На темата: Се тоа е океј ама веќе не сме 18-19 век и има авиони, не можеме да го игнорираме фактот за нивното летање, така?

Invisible Force

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.156
Поени од реакции
9.843
Се тоа е океј ама веќе не сме 18-19 век и има авиони, не можеме да го игнорираме фактот за нивното летање, така?
Која ти е поентата не те разбирам? Што ќе се открие со летањето? Авиони немало од антиката до 1903 за да утврдат дека светот е водена топка која се врти... Сакаш да кажеш дека додека леташ со авион ќе ја видиш земјата под авион како топка која се врти?

Invisible Force

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.156
Поени од реакции
9.843
А зошто јас мора да го чуствувам тоа ? Кога еве го гледам ... еве букирај со визер некој лет , резервирај месеци унапред ефтино да поминиш... и загледај се малку во хоризонтот... и дојди тука и кажи ми земјата е рамна плоча... заеби ти ротации периметри оски курци палци , просто е како два и два.
@Imperatorot дали и според тебе ова е исто така "просто како два и два"?

Член од
9 февруари 2016
Мислења
1.468
Поени од реакции
3.608
Која ти е поентата не те разбирам? Што ќе се открие со летањето? Авиони немало од антиката до 1903 за да утврдат дека светот е водена топка која се врти... Сакаш да кажеш дека додека леташ со авион ќе ја видиш земјата под авион како топка која се врти?
Како бе брат авион стига од едниот до другиот крај на плочата за кратко време? Да не има портали на крајот на плочата?

Invisible Force

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.156
Поени од реакции
9.843
Како бе брат авион стига од едниот до другиот крај на плочата за кратко време? Да не има портали на крајот на плочата?
Прашањето ти е погрешно поставено во врска со летот на авионот кој патува за еднакво време од запад кон исток и од исток кон запад имам пишувано за ова...

Член од
9 февруари 2016
Мислења
1.468
Поени од реакции
3.608
Прашањето ти е погрешно поставено во врска со летот на авионот кој патува за еднакво време од запад кон исток и од исток кон запад имам пишувано за ова...
Добро ми е прашањето, одговори ми ако имаш објаснување.

Kajgana Shop

На врв Bottom