Сталкерот
Резидентен космонаут
- Член од
- 5 јуни 2012
- Мислења
- 5.762
- Поени од реакции
- 7.594
@Red Zurla Друже, гледам отвори "уста". Да не реши да одговориш на она шо бев прашал? Можам пак да ти копирам.
Демек ова до сега што постирав за "вртењето на земјата" кое не постои е небитна работа а муабетот за чашата тебе ти е големата работа?@Red Zurla Друже, гледам отвори "уста". Да не реши да одговориш на она шо бев прашал? Можам пак да ти копирам.
Не знам за какво вртење правиш муабте, темата е рамна земја и колку шо разбирам вртење - непостои. А штом непостои, не е битно ама баш ич.Демек ова до сега што постирав за "вртењето на земјата" кое не постои е небитна работа а муабетот за чашата тебе ти е големата работа?
Од каде тој потисок? Ај дефинирај шо е тоа, да не грешка нешто се разбираме?
И шо е тоа тежина сеа? Рече претходно дека постојат само густина, потисок и притисок.
Сакаш да кажеш дека се согласуваш со мене дека земјата е фиксна односно статична и неподвижна? Ако е да тогаш тоа е голема работа ако одговорот ти е не тогаш тука со тебе го завршувам разговорот.и колку шо разбирам вртење - непостои.
Само ме интересираше како функционираат некои работи на рамна земја, па ти како експерт да ми објаснеше. Ако не знаеш и тоа е ОК.Сакаш да кажеш дека се согласуваш со мене дека земјата е фиксна односно статична и неподвижна? Ако е да тогаш тоа е голема работа ако одговорот ти е не тогаш тука со тебе го завршувам разговорот.
Тебе не морам веќе ништо да ти објаснувам а и на повеќето овде. Кого го интересира темата "рамна земја" сам нека си истражува. Пошто преку кур ми е веќе да се повторувам...Само ме интересираше како функционираат некои работи на рамна земја, па ти како експерт да ми објаснеше. Ако не знаеш и тоа е ОК.
Види, за да повториш нешто прво треба истото да го имаш искажано. На оние прашањана шо ти ги иам поставено немаш ништо напишано. Препрочитај ги и артикулирај мисла во писмена форма. А она мемиња од слики и видеа - од кај да знам шо гледам...Тебе не морам веќе ништо да ти објаснувам а и на повеќето овде. Кого го интересира темата "рамна земја" сам нека си истражува. Пошто преку кур ми е веќе да се повторувам...
Интересен си ми, иако не памтам дека сум ти се смеел, ако си ме насмеал, сум ти ставил хаха. Сега ме интересираше како размислуваш.Но со твојот одговор не ми одговори на кој начин ги измериле 1670км/ч ротација на земјата и зошто не се чувствуваат ? Притоа знаејќи го периметарот на земјата логично е дека "водената топка" мора негде да има физичко закривување...
Автоматски споено мислење:
Ооо шефче ти се смееше на моите одговори што те засегна одеднаш да ни се придружиш овде во разговорот? Како што има врска како гледале кога тогаш без помош на авиони заклучиле дека земјата е топка и дека се врти демек биле многу понапред од времето со своите размислувања и заклучоци 400 години пред појавата на првиот авион?
П.С
Фукоовото клатно од 1851 е најголемиот доказ за вртење на земјата тоа негде 50 години пред појавата на првиот авион ако ти е за некаква утеха. Проблемот е во тоа што земјата под клатното не се врти и сеа шупрајме?
Која ти е поентата не те разбирам? Што ќе се открие со летањето? Авиони немало од антиката до 1903 за да утврдат дека светот е водена топка која се врти... Сакаш да кажеш дека додека леташ со авион ќе ја видиш земјата под авион како топка која се врти?Се тоа е океј ама веќе не сме 18-19 век и има авиони, не можеме да го игнорираме фактот за нивното летање, така?
@Imperatorot дали и според тебе ова е исто така "просто како два и два"?А зошто јас мора да го чуствувам тоа ? Кога еве го гледам ... еве букирај со визер некој лет , резервирај месеци унапред ефтино да поминиш... и загледај се малку во хоризонтот... и дојди тука и кажи ми земјата е рамна плоча... заеби ти ротации периметри оски курци палци , просто е како два и два.
Како бе брат авион стига од едниот до другиот крај на плочата за кратко време? Да не има портали на крајот на плочата?Која ти е поентата не те разбирам? Што ќе се открие со летањето? Авиони немало од антиката до 1903 за да утврдат дека светот е водена топка која се врти... Сакаш да кажеш дека додека леташ со авион ќе ја видиш земјата под авион како топка која се врти?
Прашањето ти е погрешно поставено во врска со летот на авионот кој патува за еднакво време од запад кон исток и од исток кон запад имам пишувано за ова...Како бе брат авион стига од едниот до другиот крај на плочата за кратко време? Да не има портали на крајот на плочата?
Добро ми е прашањето, одговори ми ако имаш објаснување.Прашањето ти е погрешно поставено во врска со летот на авионот кој патува за еднакво време од запад кон исток и од исток кон запад имам пишувано за ова...