Квалификации за европските натпреварувања

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.944
Поени од реакции
23.770
Шкупи има добра шанса да игра Конференциска лига. Солиден тим составиле.
Треба само да ги добијат Шамрок во следна рунда и играат сигурно групна фаза Конференциска.
Pse jo?

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.294
Поени од реакции
28.183
Треба само да ги добијат Шамрок во следна рунда и играат сигурно групна фаза Конференциска.
Pse jo?
Се е тоа супер и баш би сакал да се докопаат. Тоа ирските екипи се се полупрофесионални. Пред 2 години еден Хакан Чалханоглу изгледаше како Роналдинњо баш против истиве :icon_mrgr:
Радо дури и ќе идевме на стадион да ги гледаме да не беше екипата на учкари и анти-македонски копита.

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.917
Поени од реакции
17.885
И јас би отишол на стадион да ги гледам РЕнова, Струга, затоа што знам дека немаат публика. А искра и слога не заслужуваат не само да ги гледа некој, туку и подршка од јавноста баш поради таа антимакедонска пропаганда. Па уште кога на фејсбук или другде ке видам како наши пекаат што не можат да го гледаат тимот на дуи, а уште па кога ке му дадат подршка, ми доаѓа да повраќам.

B

Beck's

Гостин
И јас би отишол на стадион да ги гледам РЕнова, Струга, затоа што знам дека немаат публика. А искра и слога не заслужуваат не само да ги гледа некој, туку и подршка од јавноста баш поради таа антимакедонска пропаганда. Па уште кога на фејсбук или другде ке видам како наши пекаат што не можат да го гледаат тимот на дуи, а уште па кога ке му дадат подршка, ми доаѓа да повраќам.
Epa dolgo nema da ides na stadion. Fakt e deka rejtingot na Makedonskiot fudbal veke godini unazad zavisi od Shkendija i od ovaa sezona Shkupi isto taka. Sreka u nesreka sto se vika za nekoi :D

Член од
18 декември 2019
Мислења
600
Поени од реакции
1.666
Epa dolgo nema da ides na stadion. Fakt e deka rejtingot na Makedonskiot fudbal veke godini unazad zavisi od Shkendija i od ovaa sezona Shkupi isto taka. Sreka u nesreka sto se vika za nekoi :D
Кој рејтинг бе другар? На 52. место сме од 55 федерации во УЕФА по коефициент.

Не знам како успеале до толку да го закопаат фудбалот во државата. Со новата Конференциска Лига би можеле комотно по две екипи да имаме во групна фаза секоја година (годинава може тоа да се случи). Вардар и Шкендија пред неколку години имаше да се прошетаат до групна фаза, ама тогаш КЛ не постоеше па за ЕЛ требаше Милан и Фенер да ги тепаш.

Шкендија како клуб не ми смета многу (иако никогаш не би навивал за вас) зошто функционирате како секој друг клуб со стабилен спонзор и без големи мучки, додека Слога се длабоко вмешани во политика и се надевам тој клуб ќе згасне што побрзо.

Член од
30 мај 2019
Мислења
2.186
Поени од реакции
4.023
Pse jo?
Два пати изгубија од Шамрок. На времето Слога повеќе отпор даде против ирски Шелбурн во ЛШ. Него фатив некои инсерти и на утакмицата се викаше ууууу...аааа... Шкупиии. Дали во 98-ма навивачите им викаа ууууу....ааааа... Слогааа?? :icon_lol:

Член од
5 март 2018
Мислења
17.081
Поени од реакции
19.477
Не дека игра во Атлетико ама моментално Гризман е најкомплетен играч. Напад, средина, одбрана абе секаде го има, уште голман се нема пробано.
Онака го гледаш напред сам во напад и по неколку секунди шпринта назад и прави некоја интервенција како најдобрите дефанзивци.
Поготово после светското е чудесија, само така нека продолжи :bravobe:

Овој Мењан какви паради имаше, алал вера. Од гол ја извади два пати последните минути.

Член од
17 декември 2019
Мислења
2.644
Поени од реакции
4.527
Французите треба да слават што се пензионираше Љорис. Мењан е две класи подобар голман од него.
Треба бабушот уште фурни леб да јаде за да го достигне Љорис..

Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.591
Треба бабушот уште фурни леб да јаде за да го достигне Љорис..
А шо уствари има толку постигнато Љорис во кариерата? Нула трофеи на клупски план. Со Франција освои СП, ама во финалето со Хрватска прими гол по негов кикс. Плус јас лично не се сеќавам ниту еднаш да одбранил пенал.

Точно дека Мењан е уште млад ама за сега покажува далеку поголем потенцијал.

Член од
22 декември 2011
Мислења
2.362
Поени од реакции
5.490
Не пратам Ла Лига, ама кој се овие играчи бе? Зарем ова е најдоброто што можат да го извадат?

Ај средината освен Родри може да се додадат Педри, Гави и Руиз и делува сосема океј, ама нападот и одбраната мајко мила. Кога доминираа цел прв тим им беше од Барса и Реал. Сега од Еспањол, Сосиедат, Осасуна, Виљареал.

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.869
Поени од реакции
11.551
Ла Лига ти е баце најјака лига у свет.

Kajgana Shop

На врв Bottom