Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
29 декември 2007
Мислења
579
Поени од реакции
1.359
Самоил можеби бил Ерменец а можеби не, ама сите цареви на Бугарија се од некаков нов етнички елемент, обично малоброен во споредба со другите. Или се од прабугарско , потоа во второто царство се Власи па потоа Кумани. Нема нити еден цар од бугарска народност, нити пак некој може да дефинира што значи таква работа во 13 или 15 век, се разбира според нив сите биле асли Бугари

Последно уредено:
Член од
12 март 2009
Мислења
20.242
Поени од реакции
16.384
Член од
25 мај 2021
Мислења
36
Поени од реакции
47
Што кур бараш овде?
Иди на бугарски форуми ебате тоа, така нема да чепкаш никого. Увек како слуги на некого сте опстојувале, и скоро секогаш на погрешната страна на историјата. Сега слугувате на американците, ја на твое место би отишол доброволец у Украина, би покажал голема лојалност и благодарност за политиките на САД на балканот.
Погрешно си ме проценил.Знам која е Викторија Њуланд, што е Мајдан,што се баталјоните Азов, Аидар а исто така и за Алејата на ангелите во Донбас. 70-80% од Бугарите го знаат тоа и кој е виновен за тоа што се случи во Украина.Сум бил во Украина, но не како доброволец, туку како гостин.Исто така во Русија сум бил. И на двете места бев пречекан најсрдечно и пријателски.Затоа ми се гади од тоа што се случува.

По прашањето за Самоил.Прашањето не е дали Самуил бил Ерменец, Бугарин, Зулус или што сакате. Прашањето е како се вика државата чиј владетел бил Самоил. ;)
Имај пријатна вечер !

Член од
14 август 2018
Мислења
4.857
Поени од реакции
10.824
Последно уредено:
Член од
3 септември 2010
Мислења
6.435
Поени од реакции
9.085
Погрешно си ме проценил.Знам која е Викторија Њуланд, што е Мајдан,што се баталјоните Азов, Аидар а исто така и за Алејата на ангелите во Донбас. 70-80% од Бугарите го знаат тоа и кој е виновен за тоа што се случи во Украина.Сум бил во Украина, но не како доброволец, туку како гостин.Исто така во Русија сум бил. И на двете места бев пречекан најсрдечно и пријателски.Затоа ми се гади од тоа што се случува.

По прашањето за Самоил.Прашањето не е дали Самуил бил Ерменец, Бугарин, Зулус или што сакате. Прашањето е како се вика државата чиј владетел бил Самоил. ;)
Имај пријатна вечер !
Се вика Бугарско Царство и нема никаква поврзаност дека неговите жители биле етнички Бугари, како што може да се види од мапата на Европа од тој период, каде се прикажани и другите монархиите, и откаде може да се увиди дека помеѓу имињата на монархиите и народите не може да се направи валидна корелација.

1658772802044.png

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.960
Поени од реакции
34.325
Се вика Бугарско Царство и нема никаква поврзаност дека неговите жители биле етнички Бугари, како што може да се види од мапата на Европа од тој период, каде се прикажани и другите монархиите, и откаде може да се увиди дека помеѓу имињата на монархиите и народите не може да се направи валидна корелација.

Прегледај го приврзокот 339675
Не ја заборавај ја потребата за „континуитет“, новите владетели/кралства се повикуваат на наследство од поранешни монархии со цел на здобивање легитимност итн.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.990
Поени од реакции
5.140
Член од
29 декември 2007
Мислења
579
Поени од реакции
1.359

Прегледај го приврзокот 339675
Во мапата никогаш Византија не се нарекувала себеси така туку исклучиво Ромејско царство . И ден денес во некои од селата во Пелопонез за себе сеуште велат дека се Ромеи, т.е. Римјани. И сега на секому му е совршено јасно дека Ромеј од 19 век или 11 век е многу различно од Римјанин од 3 век, само кај Бугарите имаш рецитирање виж тук пишува Бугарија и там пишува блгарин, само таму има една илјадагодишна константа….

Член од
25 март 2012
Мислења
8.601
Поени од реакции
5.221

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.990
Поени од реакции
5.140
Оваа плаче за селско ебавање да и дојде паметот

Прегледај го приврзокот 339687
Живо ме занима како ќе „звучи„ наредното дно кое ќе биде напишано од комуњарава, откако токму сега, во 2022-рата, и‘ текна дека Македонците должат извинување за депортирањето на Евреите...

Веројатно Стево ќе треба дебело да се исплаче на ѕидот од храмот (Соломонов?) во Ерусалим...секако, со еврејско „капче„ на гла‘та, ради убедливост од покајниот плач, проследен со директен ТВ пренос.

Kajgana Shop

На врв Bottom