Ич да не ти е страв.Неуништлив е чинарон.Што ли приказна се крие зад ова со Елена Ристеска и чинарот, страв ми е да отворам да видам
Слично на ова:
Барај невеста:https://www.vesti.mk/article/62dac309075b2192ca2398ef
добро е преведено, ама пак ми е неверојатно.. ако 70кВ елекѕтомоторна кола вози 190км/ч, мислам ќе се женам по 2 пат
знам дека така рекламираат, работата е ние сме малку скептици кон електричните возила, електричните КВ се појаки од бензинските кв, имаат веројатно поголем момент...Барај невеста:
"RANGE & SPEED,Even the smallest battery size will enable a sufficiently high speed of about 120 km/h and a range greater than 150 km. With a maximally large battery, a speed of over 190 km/h and a range of over 500 km will even be possible."
https://twike.com/en/twike5/#:~:text=RANGE & SPEED,-Every mobility need&text=Even the smallest battery size will enable a sufficiently high,km will even be possible.
у киловат час се рачуна капацитетот на батеријата. А колку брзо ќе оди зависи од електромоторите.знам дека така рекламираат, работата е ние сме малку скептици кон електричните возила, електричните КВ се појаки од бензинските кв, имаат веројатно поголем момент...
појака батерија држи повисок напон, па има повеќе силина на располагање мотороту киловат час се рачуна капацитетот на батеријата. А колку брзо ќе оди зависи од електромоторите.
нема врска тоа напонот со моторот. Сите батерии имаат стандарден напон. Разликата е само колку мали батерии има во едно паковање и тоа го одредува капацитетот у kWh. 70kWh се стандарден домет, 100+ kWh e long rangeпојака батерија држи повисок напон, па има повеќе силина на располагање моторот
Преносот е далеку подобар и нема загуби, не гледам зошто да не е возможно. Tesla Roadster на пример од 0-100 дига за 1.9 секунди, а максимална брзина му е околу 400км/ч (250 милји).знам дека така рекламираат, работата е ние сме малку скептици кон електричните возила, електричните КВ се појаки од бензинските кв, имаат веројатно поголем момент...