@Vanlok, имаш ли податоци кој, кога и зошто убедил дел од јужнословенските народи дека говорат туркиски јазик? И зошто бил успешен во таквата пропаганда?

.

.

Последно уредено:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
@Vanlok, имаш ли податоци кој, кога и зошто убедил дел од јужнословенските народи дека говорат туркиски јазик? И зошто бил успешен во таквата пропаганда?
Прегледај го приврзокот 338812
Прегледај го приврзокот 338813
Прегледај го приврзокот 338814
Прегледај го приврзокот 338815
Прегледај го приврзокот 338821
.
Прегледај го приврзокот 338822
Прегледај го приврзокот 338823
Прегледај го приврзокот 338825
Е па тоа е вашата заблуда. И сега и порано (значи во комунистичко време оти јас имам 50 години), во училиштата во Македонија се учи дека ние потекнуваме од Јужните Словени, кои се населиле на територијата на Античка Македонија.
Не е дека немаше наши научници и квази научници кои бараа врска со Александар, ама вие сте бе врв, затоа што тоа е ваша ОФИЦИЈАЛНА историја.
Вие сте ем Словени, ем Бугари
Шизофренија ...
За разлика од Y-DNA на територијата на Европа, каде имаш шареноликост, каде во одделни европски региони доминираат одредени хаплогрупи и каде соодносот на различните хаплогрупи прилично варира кај поедини народи, па дури може и да се следат рутите на миграција, кај mtDNA на територијата на Европа имаме зачудувачка хомогеност.
Не знам и к.. не ми чуе за друга држава.
И другата страна на паричката.Србите играат маестрално, Бугарите сироти си пукаат во нога.
Доктор Несторовиќ за Македонија: Македонците слушајки ги ЕУ и Aмерика ќе станат малцинство во сопствената држава!
Све што не им успеа на Србите, сега е без проблем, благодарејќи на детската бугарска политика.
И другата страна на паричката.
Ѓукановиќ -„Отворениот Балкан“ мора да ги уништи Босна и Херцеговина, Црна Гора, Косово и Северна Македонија. Сепак, тоа сигурно ќе заврши со војна и уште еден геноцид“.
https://www.vijesti.me/vijesti/poli...-abazovicu-ce-suditi-biraci-sudovi-i-istorija
Повеќе му верувам на него, отколку на докторот, на Вичко и на српскиот свет.
Кога дојдеш и се изсереш на некоja тема , подобро се чувствуваш?bugar kur ne boli ti u sto veruvas... vie imate obicaj da veruvate u svashta ko na primer deka ne ste genocidna fasisticka drzava, isus e bugar ili deka ima posteni bugarki shto ne se ebele za dve cherveni...