- Член од
- 29 јуни 2014
- Мислења
- 26.455
- Поени од реакции
- 43.320
само нашиве кинези тука се нешто мрзливи па автопатов охрид - кичево го градат веќе една деценија.
В пустина
Последно уредено:
само нашиве кинези тука се нешто мрзливи па автопатов охрид - кичево го градат веќе една деценија.
В пустина
е како сеа тоа вселенски модули, на времето ме убедуваа дека Кина само копирала западна технологија (при тоа цело време користеа кинеска технологија за да можат да комуницираат на форумов или ...), и тогаш и сега мислам дека некој копира нечија технологија прашањето е кој од кого!Za nekoku dena ke bide lansiran prviot od dvata golemi moduli na kineskata vselenska stanica.
Vtoriot ke bide lansiran vo Oktomvri ovaa godina, koga i ke bide kompletirana stanicata koja po golemina e sporedliva so nekogasnata sovetska stanica mir. So toa se obezbeduva postojano kinesko prisustvo vo vselenata.
Uste eden aspekt e posebno interesen a toa e ocekuvanoto lansiranje narednata godina na kineskiot teleskop koj ke se spojuva so vselenskata stanica zaradi negovo servisiranje i unapreduvanje. Poradi izgledot go smetaat za kineski Habl, no nema vrska, ima potpolno razlicna funkcija od nego i glaven adut mu e ogromniot senzor sto ke mu ovozmozi 300 - 350 pati pogolemo vidno pole, od Habl so koj za 10 god. sluzba moze da pokrie 40% od neboto. Ima nesto pomalo ogledalo od 2 metri nasproti Habl so ogledalo od 2.4 m.
![]()
![]()
Видов неколку видеа, на едно имаше 2 групи растурачи (од по 50тина луѓе) на протести, се затрчаа во овие што протестираа и ги испофрлаа, растурија ко партали.Кина ги брани банките со тенкови во моментов.
Луѓето организираат насилни протести и одбиваат да ги плаќаат кредитите ...
Не знам дали се банки или штедилници, но читав дека се работи за станбени кредити, за станови во изградба. Имало проблем со пазарот на недвижности во Кина и становите не се градат, а луѓето треба да ги плаќаат кредитите.Видов неколку видеа, на едно имаше 2 групи растурачи (од по 50тина луѓе) на протести, се затрчаа во овие што протестираа и ги испофрлаа, растурија ко партали.
Туку не прочитав баш, но мислам не се работи за класични банки, туку нешто налик на штедилница ТАТ. Ако таков е случајот, јбг, нема што да протестираат.
бафра, кина е 1.4 милијарди. Се десило ете да бидат измамени неколку илјади. Многу галама се дига во западов околу ова. Најверојатно зошто Кина е со Русија па сакаат некоја огромна сцена да напраат од сево ова.
Биле измамени, нормално во соработка со банкарските службеници. Народот мислел дека парите ги става како депозит во банката (така гласела рекламата), но тие пари уствари иделе на приватна сметката на фирмата како ивестициски производ. Главниот со парите избегал за САД
Кинеската влада пред некој ден изјавила дека ќе им покрие одреден износ, до 7.400 долари.![]()
Гајле ми е за Кина. Со Тенеке што муабетевме, па споделив видеата.бафра, кина е 1.4 милијарди. Се десило ете да бидат измамени неколку илјади. Многу галама се дига во западов околу ова. Најверојатно зошто Кина е со Русија па сакаат некоја огромна сцена да напраат од сево ова.
Како може Кина да биде во гомна кога економијата им иде напред? Не ми е јасно тоа бафра, едино тенеќијава ако го слушаш.Гајле ми е за Кина. Со Тенеке што муабетевме, па споделив видеата.
Врска нема со Русија, бидејќи Кина исто е во финансиски, а и со Ковид политиките сам себе убијал.