Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    735
Член од
10 јули 2022
Мислења
225
Поени од реакции
497
Член од
30 октомври 2021
Мислења
1.637
Поени од реакции
3.806
Никоj не сака да каже кога конечно Путин ке победи и стави крајот на војната.Чувате го во таjна.
Разочаран го напуштам форумот на неколку дена :D

Член од
28 август 2013
Мислења
4.389
Поени од реакции
13.361
Член од
16 октомври 2020
Мислења
2.626
Поени од реакции
5.558
@roden
Гледам ја поддржуваш Украина која е нападната од својот поголем појак ,,братски" сосед. Ајде примени ја таа логиката со аналогниот случај на Русија и Украина (Бугарија и Македонија) и поддржи нè во нашата борба. Ако ги поддржуваш репресираните народи, а си против тиранија, диктатура, непризнавање на идентитет како што Русите не признаваат украински идентитет, поддржи ја Македонија, Македонците и македонскиот идентитет. Докажи се дека ги поддржуваш репресираните, народи жртви на поголемите соседи ,,браќа" :icon_lol:.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.191
Поени од реакции
16.326
Muškarci očajni bježe iz Ukrajine unatoč zabrani napuštanja: "Ja nisam izdajnik"Od početka rata ukrajinskim muškarcima je zabranjeno napuštanje zemlje. No postoje i iznimke. Neki Ukrajinci uspiju otići u inozemstvo - i to ne uvijek na legalan način.

Во Израел нема поделба машки/женски, сите се војници... патем ЕУ воведе на нотар секој да може да се каже дека е женско а и Украина нели почна преговори со ЕУ....

Член од
31 март 2008
Мислења
2.573
Поени од реакции
1.871
Што беше ова?
Автоматски споено мислење:

Дали е точно дека ЕУ делела пари по фирми да не работат, за да останело гас и струја на рајата?
Sega za sega nema takvo nesto vo Francija ni vo Anglija, za drugite ne znam.

Член од
30 октомври 2021
Мислења
1.637
Поени од реакции
3.806
@roden
Гледам ја поддржуваш Украина која е нападната од својот поголем појак ,,братски" сосед. Ајде примени ја таа логиката со аналогниот случај на Русија и Украина (Бугарија и Македонија) и поддржи нè во нашата борба. Ако ги поддржуваш репресираните народи, а си против тиранија, диктатура, непризнавање на идентитет како што Русите не признаваат украински идентитет, поддржи ја Македонија, Македонците и македонскиот идентитет. Докажи се дека ги поддржуваш репресираните, народи жртви на поголемите соседи ,,браќа" :icon_lol:.
Кога Бугарите ве нападнат и почнат да бомбардираат и да ги уништуваат македонските градови,биде сигурен дека ќе бидам на страната на слабите и на жртвите.
Се додека тоа не се случи, ќе зборувам против руската агресија и воените злосторства.
Не ме интересира ниту украинскиот ниту вашиот идентитет.
Ако се чувствувате нападнати и загрозени, заштитете си го идентитет, тоа не е моја работа.

Последно уредено:

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.818
Поени од реакции
6.405
@roden

ај ова сега кажи му го рикверц на нашите батки. Како можи човек да се изживува и радува на Украинска несреќа, а воедно да му се наоѓа во неговите чизми? Стварно мислите дека ова ќе има позитивна разврска за Русија? Затоа навивате за нив? И Србија Арканова, 90ти ржеше ко загар, и исто сите навивафте за нив, ама еве гледаме каде сме 30ет години подоцна. Хрватска и Словенија ЕУ. Албанија - од вас најозборувана, ќе се изненадите од бројот на ултра успешни Албанци овде и Швајцарија. И тоа тип на луѓе скрос различни од мене. Немаат несесити да се покажат колку создале. Луѓе со Винарии, со Хотели. Луѓе во Швајцарскиот Парламент. Не. Не се сите над фритеза.

Назад на тема - Еврото тоне, готова е, се сете и по моите македонци пријатели во Дојчланд, на фб фрчат Блу од Шанел и Тисот часовници од дер Швајц. Милениуми економија и трговија, крах под руска чизма. Сега и Полска че му ја земи. И пак еден ѕид со Германците и петка.

• Хаха
Reactions: A__

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.488
Поени од реакции
24.728
Кога Бугарите ве нападнат и почнат да бомбардираат и да ги уништуваат македонските градови,биде сигурен дека ќе бидам на страната на слабите и на жртвите.
Се додека тоа не се случи, ќе зборувам против руската агресија и воените злосторства.
Не ме интересира ниту украинскиот ниту вашиот идентитет.
Ако се чувствувате нападнати и загрозени, заштитете си го идентитет, тоа не е моја работа.
mrsh be relativizator eden fasisticki. da dade bog i vas da ve denaciziraat posle ukraina.

ДИЌЕЛ

EGZIBICIONIST
Член од
17 јуни 2015
Мислења
85
Поени од реакции
28
ај ова сега кажи му го рикверц на нашите батки. Како можи човек да се изживува и радува на Украинска несреќа, а воедно да му се наоѓа во неговите чизми? Стварно мислите дека ова ќе има позитивна разврска за Русија? Затоа навивате за нив? И Србија Арканова, 90ти ржеше ко загар, и исто сите навивафте за нив, ама еве гледаме каде сме 30ет години подоцна. Хрватска и Словенија ЕУ. Албанија - од вас најозборувана, ќе се изненадите од бројот на ултра успешни Албанци овде и Швајцарија. И тоа тип на луѓе скрос различни од мене. Немаат несесити да се покажат колку создале. Луѓе со Винарии, со Хотели. Луѓе во Швајцарскиот Парламент. Не. Не се сите над фритеза.

Назад на тема - Еврото тоне, готова е, се сете и по моите македонци пријатели во Дојчланд, на фб фрчат Блу од Шанел и Тисот часовници од дер Швајц. Милениуми економија и трговија, крах под руска чизма. Сега и Полска че му ја земи. И пак еден ѕид со Германците и петка.
Генерациски се укотвени во . Тоа е несомнено.

Sent from my iPhone using Tapatalk

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.488
Поени од реакции
24.728

retko glup lik si...

normalno ke ima pozitivni razvrski za rusija. pripojuvanjeto na teritorii kade pretezno ziveat rusi i "ukrainci" so ruski majcin jazik e apsolutna pobeda i pozitivna razvraka za rusija i ruskiot narod vo ukr i rus.

ako do sega ne sfati svetot go vrtat energensite. parite ko oruzje na zapadot poleka odi vo istorijata a so toa i segasniot svetski poredok. koga dojde vreme edna indija u sred cheska da u faca da im go shlepne na evropejcite deka se licemerni gomna ili KSA na USA da i kaze deka i USA pravela greski u irak sto ponataka? mislis pogolemite ke im kjutat? pa edna indonezija go izignorira cel eba g7 i ja pokani rusija na samitot u bali. krajot se gleda....

nikoj ne naviva za rusija. sakame prvo pravdata da se zadovoli, vtoro zapadnite licemeri malku da osetat otpor i treto i najbitno vojnata da zapre. da, ke zapre samo koga rusija ke e zadovolna, ni sekund porano. budali ko tebe i site tie sto ja podrzuvaat ukraina doprinesuvaat za najmalku 1000 zrtvi dnevno, ama ti si glup se toa da sfatis... i nemoj ni da pomislis na pravda ili nekoj takvi kvazi argumenti posto nisto to ne e bitno u segasnata situacija.

Kajgana Shop

На врв Bottom