Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.974
Поени од реакции
34.345
Имам си и живот и професија. Архитект сум. Овде сум од љубопитност тук, а не да давам совети. Вашиот живот е ваша работа.
Проблемот не е што мислат луѓето туку што прават нивните држави... Во вашиот случај, Бугарија (како и другите наши соседи) се плаши за територијата која (историски гледано) и не е многу одамна окупирана. Сето ова и од Грција и од Бугарија се постапки за осигурување дека макар и теоретски Македонија никогаш нема да го отвори прашањето на Македонците во Грција и Бугарија, и окупираните територии во Егеј и во Пирин.
Благодарение на политичарите марионети квинслинзите инсталирани овде на власт од клетиот запад, тоа релативно лесно им успева и на Бугарија и на Грција.

Сепак не знам дали разбирате дека проблемот на некои луѓе во Македонија не е вклучувањето на Бугарите во уставот,а отворањето на досиејата.Сепак, тие не можат да го кажат тоа експлицитно. Нема да спомнувам имиња.
Што сакаш да кажеш со ова?
Дека некои се плашат од објавување на листите на луѓе кои се декларирале како Бугари за добивање на бугарски пасоши?

Член од
25 мај 2021
Мислења
36
Поени од реакции
47
Дека некои се плашат од објавување на листите на луѓе кои се декларирале како Бугари за добивање на бугарски пасоши?
Мојата мисла е за архивите и соработниците на УДБА.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.466
Поени од реакции
9.174
Имам си и живот и професија. Архитект сум. Овде сум од љубопитност тук, а не да давам совети. Вашиот живот е ваша работа. Сепак не знам дали разбирате дека проблемот на некои луѓе во Македонија не е вклучувањето на Бугарите во уставот,а отворањето на досиејата.Сепак, тие не можат да го кажат тоа експлицитно. Нема да спомнувам имиња.
Ne spomnuvas iminja ama ti kako architect gi znaes.
Patem sto vie ke postignete so tie nekoj dosija ?

Член од
25 мај 2021
Мислења
36
Поени од реакции
47
Тито живее rent free во вашите глави.
Кога се отворија архивите во Бугарија, настана голем шок. Каракачанов, овој шопар еден и тој беше внатре. Инаку за Тито знам од дедо ми. Дедо ми го почитуваше затоа што мислел пред се на државата и не им служел на Русите. Младите во Бугарија не го знаат неговото име.
Автоматски споено мислење:

Patem sto vie ke postignete so tie nekoj dosija ?
Зошто ние ? Нашите соработници од ДС не се почестени овде. Правет што сакате со вашите.

Последно уредено:
Член од
23 мај 2019
Мислења
4.477
Поени од реакции
5.214
Повеќето Бугари не се грижат за говорот на омраза. Но, можам да ви дадам еден совет.Ако сакате да навредите на бугарин, наречете го комунист, не фашист. Сè уште ги мразиме комунистите. Овие лицемерни и необразовани лумпени донесоа безброј страдања !
-прво немој да делиш совет ако не ти барат, го сметат за говор на омраза во овој педеролиберален свет, свет чиј си ти производ.
-што според тебе е навреда за еден Бугарин, еве јас од тоа што многу ги сакам си ги викам татаромонголоидни тутаБугари, кој дел не е вистина?
-со право ги мразите комунистите,прво ве спасија од поделба и протекторат преку СССР и второ им дадоа културна автономија на Македонците во Пиринско и за прв пат во Бугаристан македонците беа признати, е оваа е веќе не да мразиш комунисти ами за секаква осуда!
-едуциран човек најмалку говори за едукацијата на другите, самата едукација-образование не го прави човек човек туку првенствено ги засилува неговите ниски страсти а има и еден куп едуцирани монструми, диктатори и скоро па сите едуцирани им нанесуваат најмногу штета на помалку едуцираните првенствео со техниката “подели па владеј“.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
Кога се отворија архивите во Бугарија, настана голем шок. Каракачанов, овој шопар еден и тој беше внатре. Инаку за Тито знам од дедо ми. Дедо ми го почитуваше затоа што мислел пред се на државата и не им служел на Русите. Младите во Бугарија не го знаат неговото име.
Нити сега некој ќе дознае нешто. Но, затоа Македонија и Бугарија во иста реченица нема ни да се спомни повеќе.

Ова е трет пат што ќе се памти бугарското, заедно со 1903 и 1941.

Кој и да го прави ова во Бугарија не знае што прави или пак точно знае што ќе предизвика.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.477
Поени од реакции
5.214
Протоколот, Протоколот, Протоколот заебете го Жан и останатите срања. Само ве дефокусираат.
Еве задача за сите. Набројте 3 причини зошто да не помине протоколот.
давај линк од пОртоколот, сигурно има повеќе од 3 оправдани причини зошто не треба да се прифати од страна на Македонците, а благопријатно звучи за ушиите на северџганите!

Член од
1 декември 2014
Мислења
2.320
Поени од реакции
4.598
Да се обложиме дека фронтекс договорот ќе има барем две верзии, барем една со ѕвездички НМК и слични глупости

Член од
24 јуни 2009
Мислења
448
Поени од реакции
165
Денес аплаудираат, а кога ќе дојде време багер да руши македонски споменик може и ќе се освестат што глупост направиле кога ги гласале.

• Ми се допаѓа
Reactions: A__

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.147
Поени од реакции
83.835
Пред денешната „прослава“ во Брисел, Бугарија објави Декларација во која се вели дека македонскиот јазик е дијалект на бугарскиот

Член од
14 август 2018
Мислења
4.861
Поени од реакции
10.829
Пред денешната „прослава“ во Брисел, Бугарија објави Декларација во која се вели дека македонскиот јазик е дијалект на бугарскиот
Нашава делегација поканета ли е на коктелот?!

Kajgana Shop

На врв Bottom