Пиво

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување

Коe пиво најчесто го пиетe?

• Скопско

Гласови: 277 40,3%
  • Златен даб

Гласови: 188 27,4%
  • Amstel

Гласови: 67 9,8%
  • Heineken

Гласови: 77 11,2%
  • Tuborg

Гласови: 53 7,7%
  • Beck's

Гласови: 17 2,5%
  • Други

Гласови: 122 17,8%

• Вкупно гласачи
    687
од толку гледање пива во темава ( 2 страни непрочитани ) добив желба да испијам некое странско а ги има во Woodstock, некој предлог за таму ? има Чешки пива ко што памтам и Германски изгледа беа.
Erdinger и ке ми се заблагодариш подоцна

Нема Ердингер во Вудсток, ни Германски.

Чешки и Унгарски само.
Лобковиц Демон ми е интересно пиво кај нив.

од толку гледање пива во темава ( 2 страни непрочитани ) добив желба да испијам некое странско а ги има во Woodstock, некој предлог за таму ? има Чешки пива ко што памтам и Германски изгледа беа.
У Woodstock би ти ги препорачал матните, Грант и уште едно не се сеќавам на името. Инаку сите пива им се чешки (од тие класичните), тие со карикатури на етикетата и 0.33л амбалажа им се унгарски.
Автоматски споено мислење:

Данко ме претркал со одговорот.

Оди во Pub Porta за Германски, Ирски и Британски пива. Моја препорака: Franziskaner Hefeweizen и Hacker-Pschorr Hefeweizen. Ако некогаш начекаш Weihenstephaner, Kapuziner Hefeweizen или Maisel's Weisse обавезно да ги пробаш.

Оди во Pub Porta за Германски, Ирски и Британски пива. Моја препорака: Franziskaner Hefeweizen и Hacker-Pschorr Hefeweizen. Ако некогаш начекаш Weihenstephaner, Kapuziner Hefeweizen или Maisel's Weisse обавезно да ги пробаш.
Од овие 5, првите 3 ги имам пробано и не знам зошто не ми се допаѓале :toe: Така кога ги пробав, некако безвезе ми беа :cool:

Пиварницата се наоѓа прилично далеку од мојата покраина, инаку со задоволство би ја посетил. :)
20220715_194126.jpg
Едно прекрасно пиво, идеално за крај на денот. :ајнапиво:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom