Има. Сега Србите територијата ќе си ја бараат.Pa vise nema sho da se prodava lol.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Има. Сега Србите територијата ќе си ја бараат.Pa vise nema sho da se prodava lol.
А кој ќе го запре?
Toa sega ke moraat so Bugarite da se raspravaat, so nas tehnicki nemaat sporovi nikakviИма. Сега Србите територијата ќе си ја бараат.
Само вселената и човековата глупост се безконечни - важеше до сега, од сега и македонското дно влегува.Pa vise nema sho da se prodava lol.
Токму така, ај сега колку Албанци познавате што се викаат Богдан, Станиша, Репош, Костандин, Мара, Јелена, Анѓелина, Влајка и Мамица. И што на Албански значат овие имиња ?Мајка му на Гоце Делчев се викала Султана.
Toa sega ke moraat so Bugarite da se raspravaat, so nas tehnicki nemaat sporovi nikakvi![]()
39-та повеќе...Па ова веќе мириса и потсетува на 1912-тата, 1913-тата, 1914-тата...а не знам зашто...![]()
39-та повеќе...
За која влада прашуваш? За Бугарија или Северна Македонија?Ме интересира онака правно,кој знае нека каже,дали по закон кога ќе дојде друга власт,може да одговараат кривично изродиве со судски затворски пресуди,запленување на имот и ПРОГОН од државава,т.е. одземање на државјанство на нив и нивното најблиско семејство? Дали правно би било издржан таквиот потег од идна влада?
Ме интересира онака правно,кој знае нека каже,дали по закон кога ќе дојде друга власт,може да одговараат кривично изродиве со судски затворски пресуди,запленување на имот и ПРОГОН од државава,т.е. одземање на државјанство на нив и нивното најблиско семејство? Дали правно би било издржан таквиот потег од идна влада?
Разбирам на што си мислел, ама тогаш и од север и од Југ имале интерес, а 39 имале интерес за вардарска Македонија од исток и од запад, и биле на иста страна. Затоа викам повеќе подсеќа на 1939... ај нека биде 1941. Дефакто дури и територијалната поделба е од прилика на административните граници на Фашистичка Албанија и Фашистичка Бугарија од втора светска војна.Мислев на поделбата на Македонија со балканските војни и припојувањето на поделената земја кон нашите соседи...
Не,ама хипотетички.Па после сите предавства и капитулации кон кон Македнија се сторени во наше/реално време во минативе 3 децении, дали се сеќаваш на некој токму таков судски случај, кога капитулантот е суден?...
Јас не...
Не,ама хипотетички.