Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
24 јуни 2009
Мислења
448
Поени од реакции
165
Ако ДПНЕ не превземе некои конкретни чекори следен период ќе го моли Димче да го земе у коалиција.
Овие од СДС- одродено-бугаристичка може би требало да размислуваат за промена на животна средина.

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.435
Поени од реакции
9.087
Znachi makedonskite politicari shto glasaa za francuskiot dogovor toa e Ok NE te boli mnogu za toa?Albancite ti se krivi;)

Poznavash nekoja makedonka koja se vika SULTANA? ;)
Петар Богданиримокатолички бискуп скадарски (1656 — 1671) и надбискуп скопски (1671 — 1689). Се занимавал со книжевна работа, а творел на албански, италијански и латински јазик.
Cuneus Prophetarum“ од Петар Богдани Македонец, Падова, 1685 г.
Автор е на апологетското дело Cuneus Prophetarum во два дела од 1685 година, печатено во Падовa на италијански и албански јазик. Тоа е прво познати оригинално прозно дело напишано на албански јазик.

Ostavete go pjeter Bogdani gledash vi otidoa Goce, Kiril, Samoil......nisto ne napravevte...vo protestite protiv francuskiot dogovor ve imashe pomalku nego za podrshkata za pederite LGBT ;)
POZNAVASH MAKEDONKA SHTO SE VIKA SULTANA?
Во селото откаде потекнува мајка ми, имаше Султана, православна Македонка. Во селото има само православни Македонци и Срби. Нема Роми, нема Власи, нема албански невести, нема протестанти.

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.435
Поени од реакции
9.087
Еве ја Султана и во Зборникот на Миладиновци:

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.465
Поени од реакции
11.395
Момент што треба да се одбележи денес кога Мицакот се силеше нешто и ги прашуваше новинарите дали дакаат сдс да остане и еден му вика ни вмро ни сдс да останат да ве снема му рече :ROFLMAO:

Мицакот нешо му врати као жал му е ама ке сме го гледале упте долго

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Момент што треба да се одбележи денес кога Мицакот се силеше нешто и ги прашуваше новинарите дали дакаат сдс да остане и еден му вика ни вмро ни сдс да останат да ве снема му рече :ROFLMAO:

Мицакот нешо му врати као жал му е ама ке сме го гледале упте долго
Мицакот нека го тргне тоа ВМРО од името на партијата и нека дреме таму колку сака со другите пифтии околу него.

Z

zmej gorjanin

Гостин
Ова не си требало бе да го постираш, најстариот документ на личност кој се самонарекувал македонец а бил албанец, идентитетот бетон.
А ова со имињава што да кажам, па и денес православните албанци во Албанија ги имаат овие имиња, православните тука имале вакви имиња, шкретите...
Има Албанци Богдан што се викаат? Ја знам еден Бледар се вика, и го прашувам што ти значи името, он ми вика "It means pale". Ова Словените масакар ве напраиле. А Дарданија Пуно каков збор е? Еве овие Бугарите Миладиновци викаат дека кај Македонците исто и името Дардан/Дардана било доста застапено, да се надоврзам за Вардар и суфиксот и префиксот "дар"

Член од
16 октомври 2020
Мислења
2.626
Поени од реакции
5.558

Засекогаш да им ечи песнава на предавниците. Слава на МАКЕДОНИЈА, почивај во мир Гоце Арнаудов за извонредната песна за предавниците, но и за многуте други македонски песни. А вие предавници, проклети да сте засекогаш.

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Таче уште две год има власт, тек се загреа сега.

Kajgana Shop

На врв Bottom