Блгарката оди на шпонски страници да ми го тумачат зборот Вардар. Види што означуваат зборовите вар/варовник и дар прво, научи си го јазикот и бутни си го пасошот у гз.
Не значи варда ништо на албански не туку сери
Прегледај го приврзокот 338766
...мислам дека го претера, нит знаеш кој стои позади никот нит ништо, ниту ме следиш на форумов па да ми го знаеш моето размислување, јас многу се лутев на многу членови тука што дури си го смениле никот во 00ч за НГ после добивање на бугарски пасош, само да не бидат цел на исмејување, нив не ги задираш мене ме најде без веза да ме реметиш, Бог да чува, последно нешто да е нема да прифатам татарка да сум!
...но тоа не е поентата, се додека законот дозволува да се има дополнително друго па и бугарско државјанство не се криви луѓето во тој дел, тоа што се декларираат за бугари, што лично сметам дека тоа е погрешно, е само повторување на историјата кога неговиот дедо за да остане на работно место во тоа време на бугарска окупација мораше да се пише бугарин, па сега неговиот внук се повикува на тој факт со документ дека дедо му е „Бугарин“ жими стојко, за иста цел да иде во ЕУ да работа, сега историјата пак се повторува не само да излезе во ЕУ, сега кога Македонец со име и презиме Тодор Билбиловски се декларира како Албанец за да се вработи на конкурс каде е отворен исклучиво само за Албанец тука во сопствена држава Македонија, како уште пострашно!
*јас се извинувам за офтопикот, ако сакаш да направиме понатака муабет пиши на ЛП, ама твоето ниво „не сери“ се гледа дека се изнервира, така не се добива поентата, дури ни на пуно така не му одговараш како кон мене, нели немоќно или моќно се чувствуваш кога сила покажуваш на жена!
П.С.
за да добиеш гугл транслејт мора да го внесеш оригинално зборот на тој јазик, не ти како сакаш, за да добиеш точен превод! но не знам што сакаш да постигнеш со тоа!