Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
25 јуни 2012
Мислења
2.498
Поени од реакции
2.407
Смешни се ДПМНЕ со изјавите дека немале да гласаат промена на Устав. И пред промената на името, пишуваа статуси на Фејсбук како немале да гласаат, па баш и од тие што пишуваа на крај, сепак, гласаа. Веќе видено! Нека си прават уставни измени со Алијанса...

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.065
Поени од реакции
23.511
Смешни се ДПМНЕ со изјавите дека немале да гласаат промена на Устав. И пред промената на името, пишуваа статуси на Фејсбук како немале да гласаат, па баш и од тие што пишуваа на крај, сепак, гласаа. Веќе видено! Нека си прават уставни измени со Алијанса...
Mene Apaiev uste posmesen mi e koga go gledam kaj so skoka ko nekoe nedonoseno petle, ali koj kolku razbira.

Член од
2 август 2011
Мислења
383
Поени од реакции
653
Нема фајде ни од клетви, ни од пцовки, па ни од ветувања за план Б, како да сме малоумни. Предавниците и душманите на македонското си ја истераа агендата. Може е радикално, ама понекогаш посакувам да има војна, да се знае на што сме. Цело време се соочуваме со душмани и предавници, состојбата наликува на ужас без крај.

Член од
26 декември 2020
Мислења
119
Поени од реакции
268
Izvini a vo koj da go baram. Taa bagra od dva vagoni( pojma nemam na koj mislis ali nema veze) i tie tamu 100000 mu dadoja na SDSM 49 pratenicu. Toa deka imale samo najdobri nameri, mozat vo gazot da si gi nacukaat sega tie nivni najdobri nameri. Gomna sareni, krv neka mocaat sega so se nivnite najdobri nameri i toj ligusot nivni so se kurci sega.
Da ne se lazime djabe, nivna e odgovornosta, tie go ovozmozija se ova so nivnata revolucija.
Ete neka izlezat sega ko togas i neka krsat ko togas. Bas go posakuvam toa, pa da uzivam gledajki kako mamicata mamina im ja placat, kade sto crevata im gi rasturaat od kjotek. Nesto sto trebase togas da se napravi, pred da bidi kasno, kako sega na primer. Ali ako nisto drugo barem ke uzivam vo nastanite i veruvaj oko nema da mi trepni.
Кога боли кур што ти посакуваш и дали око ќе ти трепне? Мизерен живот нема да ти стане подобар со вакви коментари.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.065
Поени од реакции
23.511
Кога боли кур што ти посакуваш и дали око ќе ти трепне? Мизерен живот нема да ти стане подобар со вакви коментари.
Izlezi vecer da izigravas revolucioner, ama ona stvarno krsi lupaj ko na vremeto i dojdi da spodelis dozivljaj. Ete ne bidi picka levicarska i ic kur da ne te boli sto jas posakuvam, izlezi vecer i pocni da krsis i frlas kurtoni vo boja.

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.280
Поени од реакции
8.446
Колку од овие 68 се шпонови?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.579
Поени од реакции
37.487
Блгарката оди на шпонски страници да ми го тумачат зборот Вардар. Види што означуваат зборовите вар/варовник и дар прво, научи си го јазикот и бутни си го пасошот у гз.
Не значи варда ништо на албански не туку сери

Прегледај го приврзокот 338766
...мислам дека го претера, нит знаеш кој стои позади никот нит ништо, ниту ме следиш на форумов па да ми го знаеш моето размислување, јас многу се лутев на многу членови тука што дури си го смениле никот во 00ч за НГ после добивање на бугарски пасош, само да не бидат цел на исмејување, нив не ги задираш мене ме најде без веза да ме реметиш, Бог да чува, последно нешто да е нема да прифатам татарка да сум!

...но тоа не е поентата, се додека законот дозволува да се има дополнително друго па и бугарско државјанство не се криви луѓето во тој дел, тоа што се декларираат за бугари, што лично сметам дека тоа е погрешно, е само повторување на историјата кога неговиот дедо за да остане на работно место во тоа време на бугарска окупација мораше да се пише бугарин, па сега неговиот внук се повикува на тој факт со документ дека дедо му е „Бугарин“ жими стојко, за иста цел да иде во ЕУ да работа, сега историјата пак се повторува не само да излезе во ЕУ, сега кога Македонец со име и презиме Тодор Билбиловски се декларира како Албанец за да се вработи на конкурс каде е отворен исклучиво само за Албанец тука во сопствена држава Македонија, како уште пострашно!

*јас се извинувам за офтопикот, ако сакаш да направиме понатака муабет пиши на ЛП, ама твоето ниво „не сери“ се гледа дека се изнервира, така не се добива поентата, дури ни на пуно така не му одговараш како кон мене, нели немоќно или моќно се чувствуваш кога сила покажуваш на жена! :toe:
П.С.
за да добиеш гугл транслејт мора да го внесеш оригинално зборот на тој јазик, не ти како сакаш, за да добиеш точен превод! но не знам што сакаш да постигнеш со тоа!

ice_screenshot_20220716-171501.jpeg

Член од
25 март 2012
Мислења
8.601
Поени од реакции
5.221
Блгарката оди на шпонски страници да ми го тумачат зборот Вардар. Види што означуваат зборовите вар/варовник и дар прво, научи си го јазикот и бутни си го пасошот у гз.
Не значи варда ништо на албански не туку сери

Прегледај го приврзокот 338766
Vërdall, vardisje, vardiset...
Има слични зборови и на албански ама не сум чул дека некој кажал дека Вардар има албанска етимологија, па ова уште поверојатно е од тоа вар+дар, на таков начин било кој топоним ќе можам да и давам објаснение на албански.
Највероватно е трачански збор што значи црна река.
Инаку албанскиот писател Петар Богдани вардарот го вика Аси, од грчкото именување Аксиос.

• Хаха
Reactions: A__
Член од
26 декември 2020
Мислења
119
Поени од реакции
268
Izlezi vecer da izigravas revolucioner, ama ona stvarno krsi lupaj ko na vremeto i dojdi da spodelis dozivljaj. Ete ne bidi picka levicarska i ic kur da ne te boli sto jas posakuvam, izlezi vecer i pocni da krsis i frlas kurtoni vo boja.
Не ме интересира мене ништо поврзано со ова што се случува, ме интересираат поединци како тебе што лајат по форум и со тоа си го исполнуваат мизерниот живот.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.209
Поени од реакции
30.401
A sto ako ima poveke smisla Vardar da e izvadok od indo evropski zbor - vardi-ward-guard-guardare - sho znaci odbrana, griza ?

Kakov albanski ne tresete zeleni.

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.760
Поени од реакции
8.016
Ајде бе пола саат каснат, вака ли во ЕУ?

Ф

Флеш

Гостин

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.065
Поени од реакции
23.511
Не ме интересира мене ништо поврзано со ова што се случува, ме интересираат поединци како тебе што лајат по форум и со тоа си го исполнуваат мизерниот живот.
Prpa a :cautious:.
Ne ti se izlegva, znaes deka ke go jadis nemien :pos:.

Kajgana Shop

На врв Bottom