Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
14 август 2018
Мислења
4.869
Поени од реакции
10.853
Народот не ни видел/осетил нешто поарно, па затоа сеуште сонува и тагува за Југославија, Тито и Социјализмот... кога и со една работничка плата се можело и куќа и фамилија да се гледа и да се јаде, пие, шета и живее... Денес имаш ситуација каде факинг едно е*ано литро бензин ти е две евра, лебот ти е 50 денари, цигарите ти се 150 денари... :tapp:
Да, ама ова не е оправдување. Кога во 90’-те останале и без таа една работничка плата, кога не можеле ни цигари да си купат, а не па кола да возат…
Е тогаш требало да ги распнат и Бранко и Љубчо… Па така немаше да ни се десат: ни Бучко, ни Аљи, ни Рада, ни Грујо, ни…

Ама тоа ни во паралелен универзум не се случило…

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.740
Поени од реакции
21.354
Во наравот и во твојот trolling level многу ме потсеќаш на еден лик што се вртеше пред некои години на форумов. Прво беше персонален тренер,па кога тоа пропадна стана финансиски гуру со bitcoin и слични валути. Не се журкаше и легнуваше од 10:00, исто како и ти. Беше едно време во Украина и емотивно е врзан за неа, исто како и ти. Ако не грешам пред неколку месеци кога почна војната во Украина, во својство на бегалец даваше интервју за блгарска телевизија на течен блгарски. :D Ако добро ме служи меморијата никот тука му беше Stef нешто,слично како твојот Stefus...
Crypto Stef - YouTube
Дечкото има биполарно пореметување и бугарски пасош.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Да, ама ова не е оправдување. Кога во 90’-те останале и без таа една работничка плата, кога не можеле ни цигари да си купат, а не па кола да возат…
Е тогаш требало да ги распнат и Бранко и Љубчо… Па така немаше да ни се десат: ни Бучко, ни Аљи, ни Рада, ни Грујо, ни…
Ама тоа ни во паралелен универзум не се случило…
90тите години на минатиот век беа перфекција во споредба со овие бљувотини денеска...

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Доста јадете гомна бе,ден денес се бројат на прсти држави у свет со една плата што може фамилија да опстане.Уште 10 бедни животи да живеете нема да видите ни една десетинка од тој живот сосе оној кентаур на берза што печалел,ебаве тоа абдалите да ви ибам

Член од
14 август 2018
Мислења
4.869
Поени од реакции
10.853
Доста јадете гомна бе,ден денес се бројат на прсти држави у свет со една плата што може фамилија да опстане.Уште 10 бедни животи да живеете нема да видите ни една десетинка од тој живот сосе оној кентаур на берза што печалел,ебаве тоа абдалите да ви ибам
Тргна муабетот оф-топик…
Ама поентата ми беше: преку к*р више со таа ЕУ и распродавање и обезличување!
Еднаш да расчистиме дека ситни души пара искрадоа за 5 генерации унапред со таа “прича” за ЕУ, нато, и остали бљувотини за проста аморфна маса…

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Нит народот треба сам себе да се лаже, нит политичарите треба да го лажат народот...
Ние едноставно сме географска регија/регион кој треба да служи само како резервоар од кој ќе се црпи работна сила и чат-пат по некој ум и тоа е тоа... Едноставно така функционира светот, помоќниот и побогатиот го владее послабиот и посиромавиот !

Член од
1 ноември 2007
Мислења
81
Поени од реакции
249
Нит народот треба сам себе да се лаже, нит политичарите треба да го лажат народот...
Ние едноставно сме географска регија/регион кој треба да служи само како резервоар од кој ќе се црпи работна сила и чат-пат по некој ум и тоа е тоа... Едноставно така функционира светот, помоќниот и побогатиот го владее послабиот и посиромавиот !
Evropa staree novite evropjani ke se ukraincite balkancite turcite sirijcite marokancite, imigracija bez koja EU nema da moze da opstane demografski i da go odrzi socijalniot sistem ( treba poveke od 3 vraboteni na eden penzioniran). Vo EU novi zemji nema da primaat, ama narod i strucen i nestrucen i te kako...i toa samo zaradi nivnata autoegzistencija.

I Bugarija ne saka poradi istata pricina...bez tie 150000 drzavjanstva podeleni,demografijata u kurac kje im otidese.I sega e losa i pokraj podarenite drzavjanstva na sosedite...
Imajki ja Makedonija kako izvor na "grazdanstvo" si osiguruvaat vo narednite 20 godini da nemaat negativen prirast na Bugarija Screenshot_20220711_002224.jpg

Последно уредено:
Член од
8 јануари 2013
Мислења
5.135
Поени од реакции
13.261
Дечки што и да се случи и да влеземе и да не влеземе во Еу (знаеме дека не влагаме), неизбежен е падот на Сдс. Буквално најхардкор Сдс членови што ги бранеле секогаш, што споделувале некој тумор-хумор објави од тие фб страни Сеир, Камај, Криминалите на Вмро и други пролив страни до степен да не знаеш дали се наоѓаш на профил на другарот или на некоја фан страна на Сдс, дури и тие сега гледам ги пцујат до 5то колено, пред собрание излегуваат. Едноставно има некој жички што не смеат да се чепкаат, со нивно чепкање пука бомбата, таква е жичкава на мешање и негирање на историјата во која тие Бугари убивале нивни дедовци, баби, прадедовци и останати потомци. Некои работи не се простуваат, не се забораваат, и не може да се оди преку нив само “за да одиме напред“, драго ми е ова што се случува со протестите. Е сега мене ми е прашањето, дали Вмро и Левица или кој и да дојде нов во играва, може да гарантира дека ќе се поништи Преспа и дека ќе се врати старото име Македонија, мене ми е гајле надворешно име какво ќе е и кој се буни и кој не прифаќа, било Фиром било Северна, 134 земји не имаат признаено под Македонија на крај краева, тоа што ми е важно внатре да морам да потпишувам документи каде што пишува дека сум се родил во земја со која немам никаква врска само за да опстојувам... Дека ако речат да, а не го исполнат уште од одма тоа, е тогаш ќе има палење на имоти, блокади, возила, сонце во денот нема да видат, пекол ќе им е претворен животот, ако случајно речат не, тогаш кој кур им е власта, веќе иаме такви на власт, имињата само им се различни. Преку кур му е на народов и од луѓе кои мислат дека само странска сила може да не опраи, и од луѓе кои мислат дека без запад пропаѓаме, блабла, не е ова 2016 ниту 2019, нула толеранција има народов, нестрплив и наапан е до невиден степен од осамостојување до денес. Абе јас се нафаќам самоволно да организирам и да учествувам во општо корисни работи (заедно со голем дел од моите другари, познаници кои се на ист став), чистење депонии, садење дрва, асфалтирање, обновување канти, организирање превоз до Аквадукт и други запоставени знаменитости во Скопје и другите градови што може да привлечат туристи, во Штип има кањон Камник 98% од кај нас никој не слушнале за него, а не па странец да оденеш таму, организирај комбе/бусче еднаш дневно да оди да се враќа, обележи со боја каде е постојката, мапирај на Гугл Мапс со англиски странци полесно да најдат, не е ова квантна физика, минорна сума пари треба да се вложи да се направи земјава поубаво место за живеење и поголеми пари да се внесат од надвор во државата од туристи, не ни треба Европа да не спасува, до нас самите е спасот, дај кој ги ебе више.

Последно уредено:
Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
Стефус е против криптото, плус ми изгледа како страмежлив за да прави youtube канал, така да слабо дека е тој лик.

Во крајна линија како и секогаш му треба време да се привикне ќе си дојди на нашето :D

Член од
16 април 2014
Мислења
7.315
Поени од реакции
11.681
Па нормално е да ги хејта голем дел од членството, кога до вчера нивните дедовци чуваа слики од Тито, урамени на ѕидот. Комуњари вс Бугари е работава.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.474
Поени од реакции
9.184
Па нормално е да ги хејта голем дел од членството, кога до вчера нивните дедовци чуваа слики од Тито, урамени на ѕидот. Комуњари вс Бугари е работава.
Abe i den denes gi imaat, karieri gradea na antibugarzam sega naednas troubleshooting.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.100
Поени од реакции
7.766
Da be prijatele. Istoto so godini go Pishuvam!

Ama nazhalost narodecov Nash e zagladnet i zatoa do sega e vaka.
Shto veli narodnata " Gladna Kokoshka proso sonuva"

Ama so Pametna Politika vo Makedonija za brzo vreme mozhi zhivotot mnogu poubav da se napraj. I pokraj toa shto kopilinava 30 Godini ja kradat.

Kajgana Shop

На врв Bottom