Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Животот е суров и не е работата што човек сака, туку што може. Сакал сељакот/чобанот да влезе во некое елитно друштво арно ама не го пуштале оти носел опинци со кал. Отприлика вака нешто му доаѓа и ситуацијава со нашава земја, абе ние сакаме, ама работава трт. Ние сме тотално небитни, немоќни, мали, слаби и сиромави, тоа е реалноста, слепо црево, опашка, периферија на Европа, гето. Во ЕУ влегле многу Македонци, да, оние кои што се иселиле таму, ние овде ќе си правиме некои нови Балкански сојузи/унии, нови мини-Југославии, Албанославии, Србославии, отворен Балкан, западен Балкан, Балкан без граници, Швајцарија на Балканите и сл. Франкенштајновски решенија (како замена за ЕУ) !

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
Член од
20 јули 2016
Мислења
7.785
Поени од реакции
5.060
Животот е суров и не е работата што човек сака, туку што може. Сакал сељакот/чобанот да влезе во некое елитно друштво арно ама не го пуштале оти носел опинци со кал. Отприлика вака нешто му доаѓа и ситуацијава со нашава земја, абе ние сакаме, ама работава трт. Ние сме тотално небитни, немоќни, мали, слаби и сиромави, тоа е реалноста, слепо црево, опашка, периферија на Европа, гето. Во ЕУ влегле многу Македонци, да, оние кои што се иселиле таму, ние овде ќе си праиме некои нови Балкански сојузи/унии, нови мини-Југославии, Албанославии, Србославии, отворен Балкан, западен Балкан, Балкан без граници, Швајцарија на Балканите и сл. Франкенштајновски решенија !
Не ни треба ни ЕУ ни Отворен Балкан а уште помалку Русија ни треба неолиберализам и капитализам. Тоа е реалноста...така за џабе даваме што што го даваме. Но народот не сака капитализам сака социјализам и затоа сме Северна бивши Бугари и последнљ дупка во Европа итн. Тоа е тоа кратко и јасно.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.099
Поени од реакции
7.766
Ode mocaj na lamarince i toa receptata zemi si ja vecer so dupla doza

Od 6000 i kusur poraki site samo sranje

Член од
14 август 2018
Мислења
4.869
Поени од реакции
10.852
Не ни треба ни ЕУ ни Отворен Балкан а уште помалку Русија ни треба неолиберализам и капитализам. Тоа е реалноста...така за џабе даваме што што го даваме. Но народот не сака капитализам сака социјализам и затоа сме Северна бивши Бугари и последнљ дупка во Европа итн. Тоа е тоа кратко и јасно.
Е од се што си пишал некад, само ова ти држи вода!!
Точно е! Нашиот народ е заучен да трча по трошките, додека некој(читај: сите партии) му го крадат лебот!
ЕУ и НАТО е фатаморганата што ни ја продаваат 30 години!-Ние сега ќе крадеме, ама кога ќе влеземе во нато/ЕУ ќе има и за вас…
Тоа е тој склоп што нас не е*е во мозок.
А да имавме саглам политичари… оваа иста смрдена ЕУ сега нас ќе не молеше да влеземе!

Член од
9 август 2014
Мислења
503
Поени од реакции
1.672
A ti na kurot si vide dali e svrsheno?

Ili si praten da demotivirash ovde?
Со ДУИ е, не го гибај, ќе зажалиш.Му давале тендери. Остај тоа, го читам пред некој ден во друга тема, вика сакам да одам на базен рекреативно, вика парите не се проблем, а и плус секоја вечер си легнувам во 10:00, не се журкам вика.

@StefusRefus гледам 11:10 е сега, да не имаш несоница?
Автоматски споено мислење:

Еве видете и сами за што зборувам...:rolleyes:
Јас работам онлајн со флексибилно работно време т.е. можам во билокој термин да одам. А станувам рано обично во 6.00 во 9-10.00 викаш е најдобро? Работен ден и викенд? Кога има најмалку гужва? Не се журкам си легнувам во 10.00 секој ден.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.785
Поени од реакции
5.060
Со ДУИ е, не го гибај, ќе зажалиш.Му давале тендери. Остај тоа, го читам пред некој ден во друга тема, вика сакам да одам на базен рекреативно, вика парите не се проблем, а и плус секоја вечер си легнувам во 10:00, не се журкам вика.
@StefusRefus гледам 11:10 е сега, да не имаш несоница?
Неможам да заспијам загрижен сум за Македонија!

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
За Македонија ако треба и рицино ќе пијам. Рицино или Слобода!
Дури и сега во моментов да започнеме преговори со ЕУ со оглед на тоа каква кантатроп од држава и општество сме тие преговори, отварање на поглавја и реформи ќе бидат крајно макотрпни, проблематични и ќе траат бесконечно... Ко некој проблематичен ученик во класот, абе колку сакаш советувај го, карај го, тепај го, шамарај, клоцај... тој пак ќе си биде таков шашав, нема лек за тоа !

Член од
9 август 2014
Мислења
503
Поени од реакции
1.672
Во наравот и во твојот trolling level многу ме потсеќаш на еден лик што се вртеше пред некои години на форумов. Прво беше персонален тренер,па кога тоа пропадна стана финансиски гуру со bitcoin и слични валути. Не се журкаше и легнуваше од 10:00, исто како и ти. Беше едно време во Украина и емотивно е врзан за неа, исто како и ти. Ако не грешам пред неколку месеци кога почна војната во Украина, во својство на бегалец даваше интервју за блгарска телевизија на течен блгарски. :D Ако добро ме служи меморијата никот тука му беше Stef нешто,слично како твојот Stefus...

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.099
Поени од реакции
7.766
Se cita od tvoive postovi.
Samo pazi da ne te stegni srceto, zatoa odi v krevet , gasi lambata i pocni so 3x plitko i brzo posle ednash dlaboko i sporo dishenje.
Aj caos , mi e dosadno se prefrlam na YouTube da poslusham muzika,

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.785
Поени од реакции
5.060
Во наравот и во твојот trolling level многу ме потсеќаш на еден лик што се вртеше пред некои години на форумов. Прво беше персонален тренер,па кога тоа пропадна стана финансиски гуру со bitcoin и слични валути. Не се журкаше и легнуваше од 10:00, исто како и ти. Беше едно време во Украина и емотивно е врзан за неа, исто како и ти. Ако не грешам пред неколку месеци кога почна војната во Украина, во својство на бегалец даваше интервју за блгарска телевизија на течен блгарски. :D Ако добро ме служи меморијата никот тука му беше Stef нешто,слично како твојот Stefus...
Јас продавам биткоин на Бит Пазар веднаш до тезгата со знамиња. Се вратив од фронт.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Народот не ни видел/осетил нешто поарно, па затоа сеуште сонува и тагува за Југославија, Тито и Социјализмот... кога и со една работничка плата се можело и куќа и фамилија да се гледа и да се јаде, пие, шета и живее... Денес имаш ситуација каде факинг едно е*ано литро бензин ти е две евра, лебот ти е 50 денари, цигарите ти се 150 денари... :tapp:

Kajgana Shop

На врв Bottom