Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.157
Поени од реакции
83.928
Не, напротив...ја ќе бев среќен ако албанците застанеа заедно со нас против овој предлог.
Зад убијците од Смилковско застанаа сплотено. Али они убиваа каурчиња. Тоа треба да правиш за Албанците да застанат позади тебе.

Последно уредено:
Член од
7 септември 2016
Мислења
21.588
Поени од реакции
37.505
На антиквичарските националисти, не на Македонија знамето.
Ова знаме е тоа што е антимакедонско. Јас сум насочен кон иднината на Македонија, а не кон нејзиното минато.
Баш ваква слика многу лоша порака испраќа ако некој странец ја види: да се чуди за која држава станува збор воопшто.
Вистинското македонско знаме е едно од најдобрите дизајни од целиот свет, срам е да не се користи при вакви протести.
ice_screenshot_20220708-163750.jpeg

ајде кажи ми кои се овие знамиња, за странецот лоша порака? а? ете исто протест за време на „шарена револуција“, ај да прочитам твој коментар, сега? а?

ice_screenshot_20220708-170024.jpeg

...кои се овие знамиња? ете мене не ми се познати исто на протест на „шарена револуција“ (да те постестам ако си заборавил),

ice_screenshot_20220708-170006.jpeg

...
што знаме беше ова само црвено, за време на шарена ревлуција? мене не ми е познато, менструално знаме ли што? аааа?

Борат

Сагдиев
Член од
22 јули 2019
Мислења
1.225
Поени од реакции
661
Брнс и Палчо у исти ден со поддршка.

Skylake

proseCUTE
Член од
7 јули 2016
Мислења
1.078
Поени од реакции
1.712
Не разбирам што е работава со албанските знамиња? ВМРО, Апасиев и компанија протестираат против предлогот на Франција. За што протестираат Албанците? За да се прифати предлогот?

До каде отидоа Бугариве еј, се фатија дури и со Шпонциве само да и го докопаат гробот на Македонија. Мада ништо ново, и во 1942 го правеа истото. Ама ќе речеш, било тоа пред 80 години, поминуваа таму низ тешки времиња со тоа Советскиот комунизам, ќе помислиш се смениле, модерна држава се сега, во Европа влегле, луѓе станале. Ама.. ајде ќе престанам тука да пишувам...

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Јас ниедно македонско знаме не гледам на сликата. Чудно.
Оди, застани пред нив и кажи им дека не гледаш ни едно македонско знаме и повтори им го ова за антички националисти и други глупости што пишуваш овде, само препорака пред да им отидеш резервирај си гипсано корито или кревет на Трауматологија и амбулантна кола да те довезе до болница.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.576
Поени од реакции
27.414
Не ме интересира воопшто историјата, ме интересира иднината. Но дури и да ме интересираше, тоа немаше да биде историјата на античка Македонија.
Одјеби бе микроумен.

Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405
Значи тебе немаше да ти смета некој со бугарско или албанско знаме да се појави на протестиве?
Ова знаме ни го претставува најлошото од Македонците, се разбира дека ќе ми смета.
Две чисти немаш што претставува. Си прочитал неколку комуњари на интернет и готово. Гарант и Бисер Балкански ти е националистичка песна. Среќа ваквите ко тебе се статистичка грешка и никој не ве сфаќа сериозно. 2-3 000 ко тебе и зборуваат во множина за Македонскиот народ кој е 2+ милиони низ цел свет. Еве објасни зашто мислиш преставувуа најлошо?

Последно уредено:
Член од
7 септември 2016
Мислења
21.588
Поени од реакции
37.505
Не ме интересира воопшто историјата, ме интересира иднината. Но дури и да ме интересираше, тоа немаше да биде историјата на античка Македонија.
...тоа е проблемот со тебе, нема да имаш никава иднина ако немаш минато, тоа да го памтиш секогаш, дрво не расте во вис ако нема корен, ти ако си човек без историја и минато, а за тебе е најважна иднината да јадеш, сереш и се ебеш, интелектот ти е слаба страна, ти воопшто нема ни да постоиш ќе бидеш никој и ништо, вреќа со компир!
Ова знаме е тоа што е антимакедонско.
... кој го кажа тоа? Ципрас и Заев со Преспанскиот договор, тие се минато и историја на Македонија, немакедонски испрдоци!

Член од
16 октомври 2020
Мислења
2.626
Поени од реакции
5.558
Eve gi be... tocni kako shvajcarski casovnik

Ова ти е типична одродена прогресивна, бањата северџанска личност. Најпрвин ни двете знамиња не се нацистички, НО само второто (македонското) знаме смее да се вее во големи размери затоа што се вее во МАКЕДОНИЈА. Истотака ова знаме беше во употреба на државата во првите години од независноста и беше сменето спротивно на волјата на народот. Новово знаме го користи народот ама никогаш ама баш никогаш нема да го замени вистинското прво (со 16-те краци).

Ф

Флеш

Гостин
Не, напротив...ја ќе бев среќен ако албанците застанеа заедно со нас против овој предлог.
албанец ќе ти застане,пенисот....како да не . Паничат врискајќи да прифатиме оти нивната матична земја ќе биде блокирана со нас . Албанија иде со Македонија или ништо . Толку е црно бело и се гледа дека толку лицемерни се што и сопствена мајка ќе убијат,само да исполнат интереси Они немаат свое јас,они немаат самокритика. Они се животни,не се човечки суштества, немаат емпатија за осет.Они ти се ликови како кретенов @puno кој се животни,не знаат за чуство,саможиви се,дифтари у буквална смисла . Хобс рекол,договорна теорија за држава и градење до општествен договор,природно се несоцијални и себични . Племе.... Нека ги боли оти не знаат уште чуство за емпатија ....

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.070
Поени од реакции
23.521
Oti more pile ne te interesira antickata makedonska istorija. Bas treba da te interesira i da se gordees so toj del na nasata istorija, ako za nisto drugo barem togas pederlukot go smetale za sosem normalna pojava, a ne ko denes sto ve smetaat za nenormalni. Spored nekoi istoricari duri i Ace golemiot bil buljas ko tebe ili vo najmala raka dvocevka. Ne deka e toa potvrdeno no sepak teorija e, i spored taa teorija najgolemiot vojskovodec vo tie vreminja koj osvoil se sto imalo za osvojuvanje bil buljas.
Ti toa zname treba kako ocite da si go gledas, da ti se vee na terasa 24/7 a ne ona pederskoto so vinozito, i ako te prasa nekoj gordo da recis deka si isto peder kako najgolemiot nas vojskovodec Aleksandar Makedonski.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.157
Поени од реакции
83.928
Ова ти е типична одродена прогресивна, бањата северџанска личност. Најпрвин ни двете знамиња не се нацистички, НО само второто (македонското) знаме смее да се вее во големи размери затоа што се вее во МАКЕДОНИЈА.
Не е така.
Со законот на Груевски од 2011-та, Македонија е единствената држава во свет, пред чии јарболи се вее знаме на туѓа држава. Така да, по закон, е скроз легитимно да се вее знаме на реп. Албанија на државни јарболи.

А ова дури не е ни на државен јарбол.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.673
Поени од реакции
26.570
@парва, @jamey jasta и уште неколкумина што сте како изненадени од " реакцијава " на полицијава...

Дали нешто ви значи фактот што 60-80% од нововработените џандари од 2001 наваму се љопки ?!
Дали сериозно мислите дека нивните ќе ги тепаат нивните ?!
Качациве кога протестираа за смилковско нивните беа тие куртоните со штитови што беа набутани во ќош со штитовите и ништо што не правеа а слободно можеа да стреалаат зошто беа во животно загрозувачка позиција.
Нека каже некој од ултрасиве зошто љопки џандари се делегираат на утакмици од 2 чисто македонски навивачки групи и зошто маваат како да нема утре а на утакмици на клубови од нивните сонародници мочаат позади столбови и со ајурведа се обидуваат да ги спречат ?

Посбена тема се сообраќајците со казните што ги пишуваат само на неалбанци.

Побргу сфатете дека полицијата во оваа држава е нивна и дека оставени сме на самоодбрана и преземање на правдата во свои раце ( слично на ситуацијата во Бих 92-95 каде што војската и полицијата биле целосно србизирани).

Член од
16 октомври 2020
Мислења
2.626
Поени од реакции
5.558
Не е така.
Со законот на Груевски од 2011-та, Македонија е единствената држава во свет, пред чии јарболи се вее знаме на туѓа држава. Така да, по закон, е скроз легитимно да се вее знаме на реп. Албанија на државни јарболи.

А ова дури не е ни на државен јарбол.
Јас реков дека не смее во епски размери да се вее знаме на туѓа држава. Додека второто апсолутно смее и не мора да се почитува Преспанскиот договор кој е илегално потпишан без дозвола на народот.

Kajgana Shop

На врв Bottom