Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
7 септември 2016
Мислења
21.588
Поени од реакции
37.505
Јас ниедно македонско знаме не гледам на сликата. Чудно.
ice_screenshot_20220708-161122.jpeg

...затоа што се работи за протест за националниот македонскиот идентитет се има и етничко македонско знаме кое е свето и за Македонците вон државата Македонија, ти си учен само со државно знаме, за Македонците распрснати низ целиот свет свето е етничкото знаме, ама тоа е пресложено да го разбереш, ама не дека не можеш, туку не сакаш, едноставно тролаш како антимакедонист!

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
А чиво гледаш ?
На антиквичарските националисти, не на Македонија знамето.
Автоматски споено мислење:

Прегледај го приврзокот 337891

...затоа што се работи за протест за националниот македонскиот идентитет се има и етничко македонско знаме кое е свето и за Македонците вон државата Македонија, ти си учен само со државно знаме, за Македонците распрснати низ целиот свет свето е етничкото знаме, ама тоа е пресложено да го разбереш, ама не дека не можеш, туку не сакаш, едноставно тролаш како антимакедонист!
Ова знаме е тоа што е антимакедонско. Јас сум насочен кон иднината на Македонија, а не кон нејзиното минато.
Баш ваква слика многу лоша порака испраќа ако некој странец ја види: да се чуди за која држава станува збор воопшто.
Вистинското македонско знаме е едно од најдобрите дизајни од целиот свет, срам е да не се користи при вакви протести.

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
Зарем ти не си горд на својата историја?
Не ме интересира воопшто историјата, ме интересира иднината. Но дури и да ме интересираше, тоа немаше да биде историјата на античка Македонија.

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.812
Поени од реакции
30.696
Не ме интересира воопшто историјата, ме интересира иднината. Но дури и да ме интересираше, тоа немаше да биде историјата на античка Македонија.
Тогаш не коментирај за обележја и како народот се идентификува со нив.

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
Тогаш не коментирај за обележја и како народот се идентификува со нив.
Значи тебе немаше да ти смета некој со бугарско или албанско знаме да се појави на протестиве?
Ова знаме ни го претставува најлошото од Македонците, се разбира дека ќе ми смета.

OMG!!

Пилот
Член од
27 февруари 2017
Мислења
2.724
Поени од реакции
2.496
Ексери за доручек, ручек и вечера.

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.812
Поени од реакции
30.696
Значи тебе немаше да ти смета некој со бугарско или албанско знаме да се појави на протестиве?
Ова знаме ни го претставува најлошото од Македонците, се разбира дека ќе ми смета.
Не, напротив...ја ќе бев среќен ако албанците застанеа заедно со нас против овој предлог.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.474
Поени од реакции
9.184
пошто ти не си Македонец не мора да се замараш што преставува најлошо од нас Македонците, исчезни.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.157
Поени од реакции
83.925
Имали друга инацијатива како онаа од синоќа за Излет за оставање на коментар?
Можеш и хотелот ДеКока да го рецензираш.
Автоматски споено мислење:

А за пукање со пиштол во луѓе што вели законот?
Зависи, ако пукаш на свадба, тоа е забрането. А ако пукаш во каур, тоа е друго.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.588
Поени од реакции
37.505
А за пукање со пиштол во луѓе што вели законот?

ice_screenshot_20220708-164419.jpeg ice_screenshot_20220708-164656.jpeg

...па и бојадисувањето на јавните патишта од неовластени лица е спротивно на законот и тоа со можно трајно оштетување, па никој тогаш не реагираше од полицијата, а најмалку да биде остранет или казнет? :toe:

ice_screenshot_20220708-164718.jpeg

Kajgana Shop

На врв Bottom