Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Јас ниедно македонско знаме не гледам на сликата. Чудно.

ice_screenshot_20220708-161122.jpeg

...затоа што се работи за протест за националниот македонскиот идентитет се има и етничко македонско знаме кое е свето и за Македонците вон државата Македонија, ти си учен само со државно знаме, за Македонците распрснати низ целиот свет свето е етничкото знаме, ама тоа е пресложено да го разбереш, ама не дека не можеш, туку не сакаш, едноставно тролаш како антимакедонист!

А чиво гледаш ?
На антиквичарските националисти, не на Македонија знамето.
Автоматски споено мислење:

Прегледај го приврзокот 337891

...затоа што се работи за протест за националниот македонскиот идентитет се има и етничко македонско знаме кое е свето и за Македонците вон државата Македонија, ти си учен само со државно знаме, за Македонците распрснати низ целиот свет свето е етничкото знаме, ама тоа е пресложено да го разбереш, ама не дека не можеш, туку не сакаш, едноставно тролаш како антимакедонист!
Ова знаме е тоа што е антимакедонско. Јас сум насочен кон иднината на Македонија, а не кон нејзиното минато.
Баш ваква слика многу лоша порака испраќа ако некој странец ја види: да се чуди за која држава станува збор воопшто.
Вистинското македонско знаме е едно од најдобрите дизајни од целиот свет, срам е да не се користи при вакви протести.

Зарем ти не си горд на својата историја?
Не ме интересира воопшто историјата, ме интересира иднината. Но дури и да ме интересираше, тоа немаше да биде историјата на античка Македонија.

Не ме интересира воопшто историјата, ме интересира иднината. Но дури и да ме интересираше, тоа немаше да биде историјата на античка Македонија.
Тогаш не коментирај за обележја и како народот се идентификува со нив.

Тогаш не коментирај за обележја и како народот се идентификува со нив.
Значи тебе немаше да ти смета некој со бугарско или албанско знаме да се појави на протестиве?
Ова знаме ни го претставува најлошото од Македонците, се разбира дека ќе ми смета.

Значи тебе немаше да ти смета некој со бугарско или албанско знаме да се појави на протестиве?
Ова знаме ни го претставува најлошото од Македонците, се разбира дека ќе ми смета.
Не, напротив...ја ќе бев среќен ако албанците застанеа заедно со нас против овој предлог.

пошто ти не си Македонец не мора да се замараш што преставува најлошо од нас Македонците, исчезни.

Имали друга инацијатива како онаа од синоќа за Излет за оставање на коментар?
Можеш и хотелот ДеКока да го рецензираш.
Автоматски споено мислење:

А за пукање со пиштол во луѓе што вели законот?
Зависи, ако пукаш на свадба, тоа е забрането. А ако пукаш во каур, тоа е друго.

А за пукање со пиштол во луѓе што вели законот?

ice_screenshot_20220708-164419.jpeg ice_screenshot_20220708-164656.jpeg

...па и бојадисувањето на јавните патишта од неовластени лица е спротивно на законот и тоа со можно трајно оштетување, па никој тогаш не реагираше од полицијата, а најмалку да биде остранет или казнет? :toe:

ice_screenshot_20220708-164718.jpeg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom