Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
30 јули 2014
Мислења
5.474
Поени од реакции
18.048
Не сум шпон.

Фамилија е света, ако и тоа тебе ти е во знак прашалник да ја браниш зошто воопшто живееш...
Знам што си, и тоа е уште потрагично.

Свесен ли си дека браниш каменување на луѓе што протестираат и вадење на пиштоли на нив и после као релативизираш дека некој нечив хотел уништувал? Знаеш дека има и жени на протестите? Инаку, на протест има и албански новинари, никој не ги закача верувај, поворката поминува покрај Албанци кога е во Центар, влакно не им фали, ама не, Цуфи Кока и клошарите покрај него сакале да покажат кое чиво маало е- типично шиптаpска работа, да им плукнеш во плунка ќе се удават кои лингури се. Клошари кои после првата линија добиваат некои идеи на мегаломанија и грандиозност, а не вредат еден денар.

Ти ја памтам убаво јас хронологијата на пишување, те немаше такво нешто да пишеш кога човекот од Гостивар си ја бранеше ќерката од дивјаците. Само ќе ти кажам дека си наивен, тоа што делиш вера со Албанците не значи дека нешто поволно гледаат на тебе.

Последно уредено:

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.815
Поени од реакции
11.439
Реално се додека не се дигне у ваздух влада и собрание и не се обесат терористите со се овие говнава продадени, ќе си играат курташак со нас.
А овие нема правда нема мир фациве што ги нема нигде, него пишуваат сонетни венци и плачки на фб/твитер, би ги вработил како комунални работници да си ги соберат говната што заборавија да ги изедат.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.477
Поени од реакции
5.214
Другиве вмро сдсм и остали демек немаат ментори,моменталнава состојба дестабилизација на нато членка(колку и да сме не битни) му одговоара на некој си таму ментор.
дуи има премногу контрола тоа е факт да не ја потценуваме она одлучува која мк партија ке биде власт а која опозиција и тоа трае 20 години.
...е каде реков дека северџганскиве немаат свои спонзори, па исти спонзори се (Вашингтон, Берлин, Лондон и Париз и не се од денес) само зборот беше за овие повампирените балисти.
Преблага формулација е контрола, се работи за класичен протекторат иако јас преферирам окупација.
Автоматски споено мислење:

Ај праќајте листа на “пријателски“ локали да продолжиме со оставање ривјуа кога веќе сме во налет, освен кафичот Излет и Кока хотелот, каде треба на друго место да дадеме добар збор?
еве краток список, може да се прошири;
1. локал 1
2. локал 2
3. локал 3
4. локал 4
...

Последно уредено:
Член од
23 мај 2019
Мислења
4.477
Поени од реакции
5.214
Според мене менување на трасата е добра одлука. Протестот има свои причини и нема потреба да фокусот се разблажува или проширува.

Други проблеми треба да се решаваат во други прилики.

Ма што зборуваш, менувањето на трасата за протести е маестрален потез, до сега невидено!
(даваш жмигавец за Софија пичиш за Белград, сите ги вадиш од памет)
За некој ден може да се очекува уште еден таков ... потез, да излезат на прес и соопштат дека предлогот на Макарон и може да биде добра основа за дијалог, бла бла бла
...

Проблемите се решаваат на начин што најпрво го исправаш првиот кој довел до последица да се јави Макарон со такво нацифашистичко срање. Во своја држава да не смееш да протестираш во делови кои се под контрола на балисти не е протест против нацифашизмот на балистиве и другите ами само глуматање.
Туку времето е пред нас, ќе видиме дали е твоево исправно или моево.

Ф

Флеш

Гостин
Ова ти е држава
FB_IMG_1657264831257.jpg
Автоматски споено мислење:

https://motika.mk/wp-content/uploads/2022/07/07/tetka.mp4

Поздрав до Колозови на форумов и општо у државава.

Џандаров на крај многу силен, да не му кажуела што да праеле :facepalm:. Од народ земаа плта бе, хрк пу!
Еден од куртоните шо мафтаа со пиштол е ВНУК на Командирот на Полициска Станица Битпазар.... Затоа џандариве не реагираа

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.026
Поени од реакции
5.203
Ф

Флеш

Гостин
Малку е надвор од темава, ама ај на кратко; зашто е „елиминиран„ косоокиов?...Нејќел да прифати „француски„ предлог до Јапонија или одбил „понуда што не може да се одбие„?...
Војник јапонски некој незадоволен од политиката на Абе го скинал . Поентирам за "нашите" полицајци кој се за 300 евра ебани од други луѓе,наместо да застанат правилно . Овој едноставно му прекипело,бам два куршума ,ајде сиктер... Не бе брате,ние ќе играме оро ќе ти вперуваат пиштоли.

Ф

Флеш

Гостин
@puno

Комадант Пфуноо .... Наци наци наци Албанишен. ....Јао ваше знаме за ВВ2 1941-1944

391bcrkan7641.png

• Ми се допаѓа
Reactions: A__

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.085
Поени од реакции
11.386
Наместо со пешаци, надвозник полн со фекалии и со урина
Прегледај го приврзокот 337853
„ЌЕ ПРЕТРЧУВАМ НА УЛИЦА, НО ТАМУ НЕ ОДАМ“
Човечки измет, дамки од урина, ужасна и брутална смрдеа што буквално ги распарува белите дробови е само мал дел од мојот обид на читателите да им го доловам чувството доколку се одлучат да преминат улица на пешачкиот мост лоциран на еден од најголемите и најпознати пазари во метрополата – Бит-пазар...........................................
https://www.novamakedonija.com.mk/makedonija/skopje/namesto-so-peshaci-nadvoznik-poln-so-fekalii-i-so-urina/
Затворени животни во зоолошка имаат каде-каде поголема свест и хигиена

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.026
Поени од реакции
5.203
Затворени животни во зоолошка имаат каде-каде поголема свест и хигиена
Е ми, нели Таравари кажа пре ден-два; да не им се мешаме во средина во која мнозинството од населението е од „другата националност„, токму каде што е лоциран и надвозников...

А надвозников токму за нив сведочи.

Kajgana Shop

На врв Bottom