Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.576
Поени од реакции
27.414
Спамајте го сите знамево, за инает на предавниците и душманите :P.
Знамето после Престапнскиот договор се повеќе и повеќе се користи. И како поминува времето, се повеќе ќе се користи. И не го користат веќе само старци, туку и се повеќе млади деца. Јас предлагам сите да го ставиме на тараси и на прозорци.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.843
Поени од реакции
42.514
што се оправате со глупаков, едно исфрустрирано детенце кое нема како да се осети битен па изограва контраш.

Член од
15 февруари 2019
Мислења
1.016
Поени од реакции
4.030
500 година турско ропство сме издржале и сме останале Македонци. Ќе издржиме уште некое време европскиве педери, фашисти и блгари и пак ќе останаме Македонци. Куроглавиот Таче и малоумното негово друштво нека потпишуваат што сакаат. Како што порано потурчените Македонци менувале религија за канта злато, така и сега комуњарата станува болгар за некои европски педерски сонови. Смрт за бугарскиот фашизам!
Ако за нешто сме експерти тоа е водење инает и имање трепение и кондиција, како што може да се примети влијанието на амбасадите е значително намалено и видоа со кој си имаат работа, што и да биде нив ги јадеме на кондиција и ќе дигнат раце од нас.

Додека шипурките исто како и торбешите се лесно дефектни, непостојани и неисправни (докажано со менување на вера и лижење чмар на кој ќе стигнат) па на долг рок нема да издржат и прашање на време е кога ќе прецвикаат. Ова е трка на долги стази но победата е загарантирана и поради нашата генетика полна со инает а и поради геополитичките токови.

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.108
Поени од реакции
9.459
Не го игнорирај прашањето. Првпат слушам дека изјавата „Македонците не се Бугари“ би била забранета. Па тоа би барало да се изјасниме како Бугари, а чудно како не сум прочитал да има такво барање досега од никој извор.
Ако не натераат во устав и во учебници да ставиме дека МК = БГ а не тераат, и дека фашистички окупатор кој стрелал луѓе = администратор а не тераат, мислиш нема да има да има казни за говор на омраза?

• Ми се допаѓа
Reactions: A__

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.162
Поени од реакции
83.957
Член од
4 август 2018
Мислења
1.536
Поени од реакции
3.312
Франција до сега не не есапеше за гомна а не за луѓе и они дале предлог као...море мрш у пичку матер ѓубриња едни...ќе платите висока цена кога ќе ви дојде редот...и Наполеон се усрал у гаќи последните години од животот кога пишувал мемоари на света Елена а овој скапаниов со бабата не го бива ни за тоа...

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
Ако не натераат во устав и во учебници да ставиме дека МК = БГ а не тераат, и дека фашистички окупатор кој стрелал луѓе = администратор а не тераат, мислиш нема да има да има казни за говор на омраза?
Нема да имаат тотална контрола врз учебниците да си пишуваат што сакаат. Ќе прават увид, ама тоа не значи дека ќе можат да си побараат да пишеме Македонија е Бугарија. Ни од ЕУ нема тоа да им се дозволи.
Автоматски споено мислење:

Естетски можеби боље би било само државново знаме, а перките од вентилаторот и просторите меѓу нив да бидат во боите од палетата.
Абе сум барал и такво ама не можев да најдам.

Член од
16 октомври 2020
Мислења
2.626
Поени од реакции
5.558
Франција до сега не не есапеше за гомна а не за луѓе и они дале предлог као...море мрш у пичку матер ѓубриња едни...ќе платите висока цена кога ќе ви дојде редот...и Наполеон се усрал у гаќи последните години од животот кога пишувал мемоари на света Елена а овој скапаниов со бабата не го бива ни за тоа...
И пази уште во основните и средните училишта задолжителен е францускиот јазик како втор странски јазик. Па уште билингвални паралелки имало :vozbud:...
(кај нас)

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.162
Поени од реакции
83.957
Абе сум барал и такво ама не можев да најдам.
Не ми се верува дека на никој не му текнало до сега. Можеби не личи така добро ко што мислам дека би личело.

• Хаха
Reactions: wot

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.085
Поени од реакции
11.385
Значи ако турското ропство не не срушило, овој договор е мравка во споредба. Значи нема причина да не го прифатиме. :)
Вистинскиот Македонец нема никогаш да го прифати, северџаните и со две раце нека прифаќаат, пичка им материна, истата онаа од претседателот.

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.108
Поени од реакции
9.459
Нема да имаат тотална контрола врз учебниците да си пишуваат што сакаат. Ќе прават увид, ама тоа не значи дека ќе можат да си побараат да пишеме Македонија е Бугарија. Ни од ЕУ нема тоа да им се дозволи.
Се извинувам ако до сега сум те навредил. Не си ти лош, не си ни трол.

Ти си само неверојатно оптимистичен и наивен, дури ми е жал.

Во бугарија ги млатат Македонците и ја игнорираат пресудата на Европскиот суд на правдата да ги признае ама нема да им дозволат нас да не заебаваан. Неееееееее, нема шанси. Никако.

Со среќа.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.576
Поени од реакции
27.414
Вистинскиот Македонец нема никогаш да го прифати, северџаните и со две раце нека прифаќаат, пичка им материна, истата онаа од претседателот.
Дефинитивно повеќе ќотек фали.

Kajgana Shop

На врв Bottom