Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
17.014
Поени од реакции
51.226
ја искрено и не знам друг народ на кој може да му се продаде истото два пати, и во рок од една недела, еднаш да не му чини, а вториот пат да му е супер.

Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405
....што значи дека теткава од дописот е комуњар(к)а....

Е ми ако де, и на ќуран му кажуеф шо треба да каже.
Апла комуњар, пардон независен експерт и професор. Најголема грешка е што ваквите и оние другите цобиња не ги превоспитаа пред 10тина година.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.253
Поени од реакции
5.507
ја искрено и не знам друг народ на кој може да му се продаде истото два пати, и во рок од една недела, еднаш да не му чини, а вториот пат да му е супер.
Точно е, не постои таков народ, ама секој народ има свој изрод...поставен на власт за да го уништи народот.

Член од
25 јуни 2012
Мислења
2.505
Поени од реакции
2.426
Прегледај го приврзокот 337196

Ете ги почнаа со пишување дека сме глупи и нема потреба да го читаме зашто секако нема да го разбереме :icon_lol:
После Љубчо, дојде Колозова, кај и да е ќе се појави и Бучко, па кај и да е ќе дојдат и со изјави од БЕСА и Алијанса како мора да се прифати предлогов инаку ја очекува Македонија нестабилност поради потенцијални етнички тензии. Веќе видено!

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.800
Поени од реакции
37.805
OLIVER-spasovski-vlada-489843943.jpg

нека се знае кој ја погреба државата Македонија!

makedonska_vlada_epa_georgi_l.jpg

и кои не правеше идиоти глумеа лудило и ни правеа театар со француски предлог и по кој пат не излажеа, ни ја усраа историјата, името, идентитетот, јазикот, све што значи македонски и МАКЕДОНИЈА !

vlada-makedonija.jpg
:popce:
...овде во Уставот да се вметне „бугарин“, а таму во Бугарија да го оставите на цедило непризнат Македонецот, Македонецот во Грција исто, пууу беее вие не сте Македонци, а решавате за Македонија и македонскиот народ!

Последно уредено:
Член од
14 август 2006
Мислења
45.487
Поени од реакции
84.951

Ете, конечно Косово ќе ни ги изручи убијциве од Смилковско, само договоров да го прифатиме.

(се зезам, ние договоров ќе го прифатевме и без рекламирање решенија за проблемите со соседите)

Член од
1 јули 2020
Мислења
1.800
Поени од реакции
8.552
Прегледај го приврзокот 337196

Ете ги почнаа со пишување дека сме глупи и нема потреба да го читаме зашто секако нема да го разбереме :icon_lol:
Јас мислам дека решението за нашата енергетска криза лежи во гробот на Ѓорѓи Колозов, да отидат таму и да поврзат генератор, со оглед какво суштество му е потомок, од што се врти во гроб има да генерира доволно електрична енергија да се реши енергетскиот дефицит не во Македонија туку на ниво на Европа.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.253
Поени од реакции
5.507
Прегледај го приврзокот 337203

нека се знае кој ја погреба државата Македонија!

Прегледај го приврзокот 337199

и кои не правеше идиоти глумеа лудило и ни правеа театар со француски предлог и по кој пат не излажеа, ни ја усраа историјата, името, идентитетот, јазикот, све што значи македонски и МАКЕДОНИЈА !

Прегледај го приврзокот 337198
:popce:
...овде во Уставот да се вметне „бугарин“, а таму во Бугарија да го оставите на цедило непризнат Македонецот, пууу беее вие не сте Македонци, а решавате за Македонија и македонскиот народ!
Да де, Хосмани е Македонец колку што е и Бислимовски Македонец, а и двајцата ни го кројат есапот.

Член од
19 март 2014
Мислења
118
Поени од реакции
333
Зошто воопшто предлогот кој што нема врска со бугарија и содржи се што македонија треба да направи беше на одобрување во бугарско собрание?

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Да де, Хосмани е Македонец колку што е и Бислимовски Македонец, а и двајцата ни го кројат есапот.
Марко Бислимоски ''стручњакот'' за енергетика е Македонец, е сеа е дебел и грд као бишка, ама сепак је наш... :ROFLMAO: :pos:

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
17.014
Поени од реакции
51.226
Зошто воопшто предлогот кој што нема врска со бугарија и содржи се што македонија треба да направи беше на одобрување во бугарско собрание?
Исто интересно прашање би било , зошто ако има нов предлог, Бугарија не го разгледува и не гласа за негово прифаќање. Нема смисла сепак да гласаме за различни работи.

Напор е човек да ги си ги одговара прашањава, ама ајде да пробаме.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.800
Поени од реакции
37.805
... транспарентност за разлика од кај нас, дополнително да се пофалат за победата и промените што успеале да ги добијат преку ноќ со помош на ЕУ, за разлика со толку борби во минатото не успеа да не столчат и побугарчат како сега!

Член од
19 март 2014
Мислења
118
Поени од реакции
333
4. It will also enable to strengthen the equal rights of persons belonging to minorities and
communities in North Macedonia, and as such, will contribute to the compliance with
the Copenhagen political criteria. The Council welcomes in this respect the intention of
North Macedonia to launch and achieve as a matter of priority the relevant
constitutional changes, with a view to including in the Constitution citizens who live
within the borders of the state and who are part of other people, such as Bulgarians.

...

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.253
Поени од реакции
5.507
Марко Бислимоски ''стручњакот'' за енергетика е Македонец, е сеа е дебел и грд као бишка, ама сепак је наш... :ROFLMAO: :pos:
„Бислимоски„ е стааааро, речиси античко македонско презиме...од времето од Ацета.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Јасно си кажа оној Бугаринот Џамбаски го слушав пред некој месец дека во ЕУ може и треба да влеземе како држава, да, но нема место во ЕУ за Македонизмот, како некоја вештачки креирана анти-бугарска идеологија и фејк-идентитет... (се разбира од страна на комунистите, коминтерната, Ј.Б.Тито...)
Автоматски споено мислење:

„Бислимоски„ е стааааро, речиси античко македонско презиме...од времето од Ацета.
Марко Бислимоски ... Ванчо Муратовски ... Југослав Зибероски ... :icon_mrgr:
Скендеровски... Топалоски... Џафероски...

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom