Политиките на Бугарија кон Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Anco
  • Време на започнување Време на започнување
По надворешниов изглед многу потсеќаат на реакторот од Чернобил.:shook:
Не е ист,но сличен.Во Чернобил беше тип РБМК 1000 киловати а у Козлудуј има ВВЕР 440 киловати.Овој у Козлудуј е поусовршена замена на тој од Чернобил и ми се чини баш со таа цел е направан,као побезбеден.Али кај Руско производство,па уште у Бугарски руки не ми делуе на арно

Не е ист,но сличен.Во Чернобил беше тип РБМК 1000 киловати а у Козлудуј има ВВЕР 440 киловати.Овој у Козлудуј е поусовршена замена на тој од Чернобил и ми се чини баш со таа цел е направан,као побезбеден.Али кај Руско производство,па уште у Бугарски руки не ми делуе на арно
Абе од 2019 наваму ништо веќе на делуе на арно.

ВВЕР 440 киловати са спрени пред повеке од 12 години како услов од франција кога Бугарија влегуваше во ЕУ .Сега работат два реактора ВВЕР-1000 ,имаме уште два нови реактори 2020 година за новата нуклеарна централа но таа не е изградена и е можно да се стават во старата централа.
инаку веста е од 22.06 моментно се е ок

Реакторот е пуштен во употреба повторно уште преди 2 дена .И не е ВВЕР 440 , а ВВЕР 1000.
Ми е интересно как после 40 години работа во бугарски руки ,сега на Диле му станало не арно. :pos:

No comment...

Оригиналниот наслов на статијата:
Бечев..
Bulgaria and North Macedonia: No Light at the End of the Tunnel
https://biepag.eu/blog/bulgaria-and-north-macedonia-no-light-at-the-end-of-the-tunnel/

Лажен наслов со искривени пораки:
Бечев: Бугарија извојува „Пирова победа“ со Македонија
https://nezavisen.mk/bechev-bugarija-izvojuva-pirova-pobeda-so-makedonija/

Другари ,не се праj вака...

No comment...

Оригиналниот наслов на статијата:
Бечев..
Bulgaria and North Macedonia: No Light at the End of the Tunnel
https://biepag.eu/blog/bulgaria-and-north-macedonia-no-light-at-the-end-of-the-tunnel/

Лажен наслов со искривени пораки:
Бечев: Бугарија извојува „Пирова победа“ со Македонија
https://nezavisen.mk/bechev-bugarija-izvojuva-pirova-pobeda-so-makedonija/

Другари ,не се праj вака...
Што очекуваш од сајт во сопственост на Ерол Ризаов и Љупчо Поповски?

Според министерката за надворешни работи Генчовска, нема нов француски предлог со компромисни точки што се разликува од претходниот, одобрен од бугарското Народно собрание.
Некоj лаже ,или Генчовска или Ковачевски.
Генчовска: Всичко зависи от Скопие, нјама ништо ново
.....
На прашањето на БГНЕС дали има нов француски предлог за решавање на спорот меѓу РСМ и Бугарија за почеток на преговорите со ЕУ, што ќе се разликува од веќе одобреното во бугарскиот парламент, Генчовска кусо одговори: Не..........

https://bgnes.bg/news/genchovska-vsichko-zavisi-ot-skopie-nama-nishcho-novo/

Да, Генчовска само развала курмата на владата на РСМ :icon_lol:

Да, Генчовска само развала курмата на владата на РСМ :icon_lol:
Gencovska e Makedonka, taa se grizi za Makedoncite, jas sum i mnogu blagodaren, taa gi izdava govnava vo vladava koj sakaat da go izmanipuliraat narodot.

Нели бе кога Српска Удба за време на Коминтерната ги тепала Бугарите во Вардарска за да станат Македонци, им ги мењале презимињата(фамилиите по Бугарски) од -ов на -ски, па и денес Бугарите се исмејаваат за тоа. Од каде па сега оваа Генчовска, а Бугарка, а пред некое време гледав таму некоја емисија за ситуацијава, и тој што коментираше во емисијата беше Генчов, а Македонец.

Нели бе кога Српска Удба за време на Коминтерната ги тепала Бугарите во Вардарска за да станат Македонци, им ги мењале презимињата(фамилиите по Бугарски) од -ов на -ски, па и денес Бугарите се исмејаваат за тоа. Од каде па сега оваа Генчовска, а Бугарка, а пред некое време гледав таму некоја емисија за ситуацијава, и тој што коментираше во емисијата беше Генчов, а Македонец.
Во Бугарија презимињата на „ски“ имаат географски карактер. Најверојатно, нејзиниот род е од некое населено место, како например Генчовци.

Генчовска е родена во Павликени ,град во Дунавската равнина ,помеѓу Велико Тарново ,Ловеч и Плевен. Не може да има побугарски регион од овој. Тука са сите важни големи градови од пред ослободувањето , а за основа на литературниот бугарски јазик се зема пребалканскиот дијалект.
Во Бугариja иако не толку често има презимиња на ,,ски,, и ,, ич,,

Последно уредено:
Генчовска е родена во Павликени ,град во Дунавската равнина ,помеѓу Велико Тарново ,Ловеч и Плевен. Не може да има побугарски регион од овој. Тука са сите важни големи градови од пред ослободувањето , а за основа на литературниот бугарски јазик се зема подбалканскиот дијалект.
Во Бугариja иако не толку често има презимиња на ,,ски,, и ,, ич,,
Ова се вика Предбалкан, а не Подбалкан.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom