Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
25 јуни 2022
Мислења
12
Поени од реакции
14
Јас пијам пиво на тераса, он готви после 12 саата работа. Ете, затоа си заминав од Македонија. :D
Еден ден тој ќе рече, таа пие пиво на тераса, јас готвам после 12 саати работа. Ете, затоа избегав од неа.

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Ме среќава еден бивш комшија, сеа живее и работи негде у Скандинавија. Седнуеме, ракија, салата, муабети. Го прашувам како е тамо, он ми вика: “Абе комши, почисто е и малце поладно. Плус поише мора да се пазиш од жени, пошто јак закон ги штити. Некња товарев една курава, а жена ми мисли дека сум трета смена. Цела ноќ пердашење, доаѓам дома, цел испотен, и одма се фаќам за тавче, као глеј демек, ем ринтам цел ден, ем ти праам ручек. Жена ми се окезила, пие пиво на тераса и се фали по фејсбуци како ме издресирала.”

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.372
Поени од реакции
30.790
Zaboravi na evropsko vreme
Tamo noć traje danima
Zaboravi na evropske žene
I okusi slast istoka

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.544
Поени од реакции
29.115
Првата фирма каде што си го оставив здравјето и запоставив се останато, каде што главев по 18 саата на работа... пропадна. Од 300 вработени на 10 па на 0, и пак малку се кренаа. Толку се очајни за пари што отвориле конкурс за да обучат нови луѓе и секако цената е астрономска. Long strory short, завршивме на суд со "газдата" пред некоја година и го добив. Денес уште една победа, аплицирав на конкурсов чисто ради сатисфакција да му пратам CV кај сум и што сум денес.
Ниско од моја страна, ама нек си ебе матер, сатисфакцијата е огромна.

Член од
4 јануари 2008
Мислења
2.438
Поени од реакции
5.485
Од Македонцките работи.....

На работа 4 сати барам по интернет се јавувам по фирми по телефони Алиекспрес, Србија увоз....прашувам за пронаоѓање идејно решение за некаков си производствен проблем во фабрика од странските инвестиции.
За што? За куроздравје.
Јас како надворешен довавувач да ја тепам главата за некого кој како адут му е тоа што ти дава работа
За мизерен профит изигравам RnD сектор кој патем постои во самата компанија али ги мрзи да го уклучат бољерот и да заработат платата.
Е нече мочи
После некој ќе ми збори за квалитетен менаџмент и системско корпоративно работење ОВДЕ во Македонија!

10 години стациониран во еден локал. 9 години сме имале чиста и ладна вода.
Дојдоа лани од ЈП Комуналец го ископаа стариот водовод правен 80ти години сменија цевки и затрпаа набзрина.
Летен период водата не се пие. Можеш да ја оставиш 30мин да тече и за целиот пола саат ќе имаш 35'C погодна за туширање. Од самата топлина нон стоп е активиран хлорот.
Причина?
Ако стариот водовод беше на длабочина од 100цм. овај е на 50цм. пвц-то под тротоар ѓоа соларни панели.
Затоа што некого го мрзело да ископа уште 50цм. подлабоко.
Затоа не не бидува. Фушарајот ни се одсликува на сите можни сфери и полиња.
Секој некого сака да заебе да помине полесно да ја префрли работата на друг.... За што? За штета на целиот колектив.

Како јас да се чукам в гради да ја сакам државата и да придонесувам за неа кога свесно или несвесно те труе со постапки кои имаат долгорочни импликаци врз мене и цела заедница.
Како да заработуваш чесно кога си условен и одработуваш за туѓи интереси кои на мојот грб некој ќе лапа бонуси и проценти за реализираното.
Како некој кој до вчера имал пивка и квалитетна вода за пиење сега има едвај техничка вода која треба да ја пијат тој и неговите деца.
Депонии во централно градско подрачје.
Немање средства за прскање против комарци.
Тоа се инфликтира на самиот квалитет на живот.
Ниедно богатство и пара на светот мене не може да ми го компензира лошиот квалитет на живот.
И после како да не го продадеш имотот?
Како да не си заминеш од оваа земја?

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.841
Поени од реакции
6.452
Драга,

денес шефицата која вози Mercedes Benz AMG GT roadster (цената на ѕверов почнува од 130.000 евра нагоре) ми понуди да го возам кога имам одмор (Јули). Мајн Гот. :vozbud: Ми вели да возам до еколошки заштитена зона во Баварија, треба да возиш отприлика 3 часа до таму (ние сме во Баден Вуртемберг), толку мирно, таква тишина не осетила никогаш во животот. Во денови во кои сака да ги пука пилијната шо црцорат надвор, му велела на сопругот, толку, или Баварија или Чешка. Станува збор за регионот познат како Баварската Шума, се простира источно во Германија до Чешка. Совет ми дава од прва рака - возиш со него во Чешка, гледаш како богато јадат Чесите.

Јас и велам, ко че го збрчам накај Швајцарија, за еден саат ќе бидам во Женева, бонус темно син е, ќе му закачам едно германско и едно џиш црвено швајцарско знаменце да дели. Те држам за збор и велам, ми враќа збор досега не сум прекршила. Толку е постот за денес. Подобра шефица неможев да посакам.

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.885
Поени од реакции
21.765
Драа

Увек,ама бш увек кд ке ми капне ракиичка надвор од чашку,или несакајки ми се расипе од флашу на плочке или слично...
увек ми текне на познати стихови...
"и секоја капка од тфојата рана, ко крвава жар ми капеше в срце"

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.841
Поени од реакции
6.452
Дури тој работел трета смена цицките на женаму виселе над комшијата Швеѓанец. Кај максимално се релаксирала цела вечер, утрото овај си дошол па и ручек и направил. Нормално дека ќе се фали на фејсбук. Гарант комшијата и лајк и стиснал на постот.

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.956
Поени од реакции
25.504
Драга Кајгана, имам еден комшија, младо дете, платинум Босанец. Чудна работа, мамата, кога и да отиде маж ми на работа и само што ќе влезам да се туширам, еве го на врата. Де шеќер му требало, де кафе... Па пичка му матер, јес дека ова е домаќинска куќа и има сѐ, ама не е маркет!

Maksimot

Психијатриски случај
Член од
28 јули 2021
Мислења
277
Поени од реакции
290
^
Да не сакат комшијата нешто друго? :unsure::unsure:
Кога и да отиде маж ми на работа и само што ќе влезам да се туширам, еве го на врата. Де шеќер му требало, де кафе... Па пичка му матер, јес дека ова е домаќинска куќа и има сѐ, ама не е маркет!

Член од
30 август 2021
Мислења
1.243
Поени од реакции
2.628
Драга,

Пошто апп-от вика дека утре треба да ни дојде сакам да му кажам на Владе фала за вчера и дека за еден ден нема тема да отварам, денес ПМС-от му го испразнив на еден пензионер, му кажав дека за уши ќе го влечам пред сите ако не си ги собере гомцата од кучето. Инаку симпатетиk ПМС кај мажите е малку поразличен од женскиот, имам вишок на адреналин, способен сум после 12 саата работа и ручек да напраам, да ја свршам трипати вечерта и додека она истоштена мирно спие јас со Владе да се оправам пошто таа енергија мора негде да се избаци. Владе ју ар а грејт спорт, ќе те барам за околу 27-8 дена.

Kajgana Shop

На врв Bottom