Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    739

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.575
Поени од реакции
27.408
se sprema za survivor... zimska verzija, so nekolku miljoni natprevaruvaci u evropa.

aj za igorce ne treba tolku da se sekirame, videl sneg, ama ne vi e zal za novite svabi? kutrite "izbeglici" sto mama merkel gi kanese sega ke naebat radi nekoj ukrainci i putler
Ќе палат коли на паркинзи и ќе се греат и така нема да им требаат на Германците.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.523
Поени од реакции
24.796
Ќе палат коли на паркинзи и ќе се греат и така нема да им требаат на Германците.
ke bide interesna zima pogotovo vo tie drzavi kade stvarno ke ima restrikcii i brkanje od rabota. germanija kako najindustriska bez energensi ima da dozivee tezok krah ali ajde da vidime, sepak svabi se, ne treba da se otpisuvaat tek taka.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.575
Поени од реакции
27.408
ke bide interesna zima pogotovo vo tie drzavi kade stvarno ke ima restrikcii i brkanje od rabota. germanija kako najindustriska bez energensi ima da dozivee tezok krah ali ajde da vidime, sepak svabi se, ne treba da se otpisuvaat tek taka.
Не ги отпишувам само се шалам... Ама сепак санкциите наместо да ја казнат Русија, ја казнуваат Европа. А Европјаните уште истата мантра ја мантраат. И да, една година не е ништо, знаеш луѓето заштедиле, имаат по некоја резерва, ако ова продолжи неколку години и ако стварно како што најавија ги кренат воените буџети, незнам дали Европјаните ќе излезат на крај ко што треба.

Член од
14 август 2018
Мислења
4.855
Поени од реакции
10.818
Сега бар знаеме зошто Наполеончето со мало куре(што му се дига колку толку само на баби), вака “силно” настапува против нас!
Комплекси лечење на послаби, оти они и само тоа можат!
Кај големите од к*р не го удрија, па нек си јача компле… пардон рејтинзи сега на треторазредни земји и нужници на ЕУ!

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.523
Поени од реакции
24.796
Не ги отпишувам само се шалам... Ама сепак санкциите наместо да ја казнат Русија, ја казнуваат Европа. А Европјаните уште истата мантра ја мантраат. И да, една година не е ништо, знаеш луѓето заштедиле, имаат по некоја резерва, ако ова продолжи неколку години и ако стварно како што најавија ги кренат воените буџети, незнам дали Европјаните ќе излезат на крај ко што треба.
ne e edna godina nego 3ta godina sose kovidot... ne sum siguren deka imaat mnogu rezervi pogotovo ranlivite kategorii. neznam kako e vo evropa momentalno ali od ona sto vidov vo azija denovive tesko se zivee i totalno ne e fer sto zapadot im bara da stavat sankcii za nesto sto ne e niven problem. 40 miljardi dadoa na oruzije mesto da najdea nacini kako da se dostavi ekstra hrana na zemjite koj ke gladuvaat za nekoj mesec. vo aus imas hrana sto skapuva nema rabotnici da ja sobiraat od nivite, vo azija ima rabotnici na pretek ama nema rabota i glad, vazno nie ke pratime oruzje na ukraina a komsiite koj gi ebe... neka umiraat sekade u momentov bitno e zid okulu tebe i ako ne si naoruzan, naoruzaj se...
Автоматски споено мислење:

Кано, навистина верувам дека животот во АУС е одличен, секоја чест уживајте. Ама сепак е АУС.
igorce u momentov najbolje e da si AUS, NZ ili nekoj ostrov daleku od vasata realnost sto e energetski i so hrana nezavisen...

nego zaebi ako zgusti i ako ti e ladno zimava, bujrum u thailand ili bali, sekako puno e svabi i skandinavci toj period a e toplo, nema da ti treba bunda.

Последно уредено:
Член од
30 октомври 2021
Мислења
1.642
Поени од реакции
3.836
Веќе четврти месец како Украина се освојува за 3 дена.
Рубљата е валута број еден
Русија е прва светска економска сила.
На руските инженери им нема рамени, па затоа секој втор ден им паѓаат авиони и експлодираат автомобили.
Западот гние во агонија, мизериja насекаде. Секој втор Европеец бара руска и белоруска виза.
Аjде ,за Божик ке ви пратим слики од Берлин как палиме коли и се грееме и
и јадеме стаорци :ROFLMAO:

Последно уредено од модератор:

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.575
Поени од реакции
27.408
ne e edna godina nego 3ta godina sose kovidot... ne sum siguren deka imaat mnogu rezervi pogotovo ranlivite kategorii. neznam kako e vo evropa momentalno ali od ona sto vidov vo azija denovive tesko se zivee i totalno ne e fer sto zapadot im bara da stavat sankcii za nesto sto ne e niven problem. 40 miljardi dadoa na oruzije mesto da najdea nacini kako da se dostavi ekstra hrana na zemjite koj ke gladuvaat za nekoj mesec. vo aus imas hrana sto skapuva nema rabotnici da ja sobiraat od nivite, vo azija ima rabotnici na pretek ama nema rabota i glad, vazno nie ke pratime oruzje na ukraina a komsiite koj gi ebe... neka umiraat sekade u momentov bitno e zid okulu tebe i ako ne si naoruzan, naoruzaj se...
За тоа да, не размислив дека го имавме ковидот претходно... а за другото не зезај кано зарем топла вода треба да откриваме. Мислиш дека трендот ќе се смени? Не е од сега така, од секогаш е. Како што сум рекол не еднаш, светот не е убаво место за сите.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.066
Поени од реакции
7.732
На руските инженери им нема рамени, па затоа секој втор ден им паѓаат авиони и експлодираат автомобили.
Западот гние во агонија, мизериja насекаде. Секој втор Европеец бара руска и белоруска виза.
Да ви е.... м во ,,аналитичарите ,, смотани.
A da im go ispusis na toa "Analiticarite"?
Ama samo si Kondom , oti vie ste rizicni so toa Majmunskite Sipanici.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.523
Поени од реакции
24.796
За тоа да, не размислив дека го имавме ковидот претходно... а за другото не зезај кано зарем топла вода треба да откриваме. Мислиш дека трендот ќе се смени? Не е од сега така, од секогаш е. Како што сум рекол не еднаш, светот не е убаво место за сите.
daleku od ubavo mesto za site ama imame naglo zaostruvanje na site polinja. ako porano bile 5-6 drzavi u azija, 2-3 u latinska amerika i pola afrika sega problemi imas sekade i stanuvaat se poocigledni. veke ne se zamaraat da gi prikrijat a na mnogu mesta ne ni mozat. se poveke imas gated communities/zatvoreni naselbi i toa sekade ne samo u nesigurni vukojebini nego i vo normalni drzavi...

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.575
Поени од реакции
27.408
daleku od ubavo mesto za site ama imame naglo zaostruvanje na site polinja. ako porano bile 5-6 drzavi u azija, 2-3 u latinska amerika i pola afrika sega problemi imas sekade i stanuvaat se poocigledni. veke ne se zamaraat da gi prikrijat a na mnogu mesta ne ni mozat. se poveke imas gated communities/zatvoreni naselbi i toa sekade ne samo u nesigurni vukojebini nego i vo normalni drzavi...
Како рекле, си доаѓа Ѓаволот по своето...

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.846
Поени од реакции
4.542
Најверојатно.
Клинтон сака само да кажи дека не можат да гаѓаат движечки цели и да прават маневри. За се останато се прецизни до метар. Можат релативно лесно да бидат пресретнати од ПВО.
Но сепак се работи за скапи ракети и нема да сменат скоро ништо во судирот.
MLRS ima cel da gagja povrshina, od prilika pola km kvadraten da go napolni so reketi, taka rusite gi vadat ukraincite od rovovi. taka se gagja konvoj, edinica vo napad ili povlekuvanje ama na otvoreno
i Da za ukraincite ova ne e nishto novo

balistichki proektil ima naveduvana traektorija, voobichaeno parabola so mali izmeni. ova sluzi za gagjanje magacini, shtabovi, mostovi itn

krstarechka reketa ima zacrtana pateka, da ja pratish od Skopje do Gevgelija site krivini ke gi fati, primer se Tomahawk i Kalibr

ovie nastani so pomosh od senilniot nishto nema da smenat
Не е баш најзелена , забораваш една работа нуклеарни отпади каде ќе се фрла и згора на тоа таквите отпади има штетно влијание на околината и на луѓето со векови долгорочно

Sent from my Samsung Note 20 Ultra SM-N986U using Tapatalk
vishok osiromashen uranium odi vo voena indistrija, ne mu se sekiraj

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.575
Поени од реакции
27.408
MLRS ima cel da gagja povrshina, od prilika pola km kvadraten da go napolni so reketi, taka rusite gi vadat ukraincite od rovovi. taka se gagja konvoj, edinica vo napad ili povlekuvanje ama na otvoreno
i Da za ukraincite ova ne e nishto novo

balistichki proektil ima naveduvana traektorija, voobichaeno parabola so mali izmeni. ova sluzi za gagjanje magacini, shtabovi, mostovi itn

krstarechka reketa ima zacrtana pateka, da ja pratish od Skopje do Gevgelija site krivini ke gi fati, primer se Tomahawk i Kalibr

ovie nastani so pomosh od senilniot nishto nema da smenat
Јас мислам дека никој разумен не гаи илузии дека нешто ќе сменат системиве поклонети од Џо.

Мене доста интересна работа во цела оваа ситуација ми дојде што Европјаниве имале доста малку оружје, па еве дури и се слушаат и муабети дека и на САД не му било веќе сеедно да праќа оружје, Тоа Украина како дно без дупка да ти било. Значи поправи ме ако грешам, но како што стојат работите, грешен бил наративот дека Русија ја држеле само нуклеарките, поверојатно изгледа е дека е обратно :) Со оглед на тоа што го гледаме.

Член од
28 август 2013
Мислења
4.414
Поени од реакции
13.420
Да ви е.... м во ,,аналитичарите ,, смотани.
Ако продолжат да праќаат оружје нема да има потреба да им треба да им праќате слики. Сами ќе дојдат да ја ослободат и денацифицираат ДДР од НАТО

Kajgana Shop

На врв Bottom