Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
24 март 2010
Мислења
15.362
Поени од реакции
26.407
Ne se stignati direktno da go upotrebat, nemaat ni nekoja potreba sega za sega kolku sto pratam.
A onaka diplomatski so samoto toa sto izrazuvaat somnez vo relevantnosta na popisot vo pogled na brojkata na bugari, racunaj deka pricam ti kjerko, nagovaram snao rabotata. Inaku zosto voopsto bi imale somnez osven ako ne raspolagaat so drugi brojki, daleku pogolemi od oficijalnite.
Нивниот став е дека сите Македонци се Бугари. Ако стигнат до броење колку има Македонци, колку Бугари, тогаш дебело бегаат од тоа што е суштински став на нивната надворешна политика во последни 150 години. Признаваат дека Македонците и Бугарите се различни, и треба да се пребројуваат. Затоа нема никогаш директно да го употреби ниеден релевантен бугарски политичар.

Член од
12 јануари 2022
Мислења
706
Поени од реакции
1.396
Ne se stignati direktno da go upotrebat, nemaat ni nekoja potreba sega za sega kolku sto pratam.
A onaka diplomatski so samoto toa sto izrazuvaat somnez vo relevantnosta na popisot vo pogled na brojkata na bugari, racunaj deka pricam ti kjerko, nagovaram snao rabotata. Inaku zosto voopsto bi imale somnez osven ako ne raspolagaat so drugi brojki, daleku pogolemi od oficijalnite.
Се кладам, Доколку македонските Бугари влезат во Уставот и се чувствуваат позаштитени, бројот на следниот попис ДРАСТИЧНО ќе се зголеми

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.518
Поени од реакции
24.308
Се кладам, Доколку македонските Бугари влезат во Уставот и се чувствуваат позаштитени, бројот на следниот попис ДРАСТИЧНО ќе се зголеми
I jas se kladam deka ako vlezat Makedoncite vo bugarskiot ustav ke se pocustvuvaat pozastiteni i nivniot broj na sledniot popis drasticno ke se zgolemi.

Член од
30 април 2022
Мислења
248
Поени од реакции
347
Фала за вицот.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.227
Поени од реакции
6.280
ГЛАДНА КОКОШКА ПРОСО СОНУВА.Моли бога Македонија никогаш да не влезе во ЕУ бидејки ќе гледаш во Вардар повеќе бугарски пасоши отколку пластични шишиња.

Член од
12 јануари 2022
Мислења
706
Поени од реакции
1.396
Ке се прашаме на следниот попис…
Македонија треба да го прифати предлогот и да оди напред. Има само неколку дена да одлучи. ЕУ значи многу нови можности пред земјава.
Незнам знаете ли но Ние затворихме четири малки нуклеарни реактора ради Еуропа- били не безбедни :facepalm:
Секој си ја плака цената

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.886
Поени од реакции
25.364
Македонија треба да го прифати предлогот и да оди напред. Има само неколку дена да одлучи. ЕУ значи многу нови можности пред земјава.
Незнам знаете ли но Ние затворихме четири малки нуклеарни реактора ради Еуропа- били не безбедни :facepalm:
Секој си ја плака цената
me boli kur za vas. vie ste neodgovorni gomna. malku vi barale. trebale i so pecat na celo da ve obelezat vulgari za da se znae sekade deka ste ili lopovi ili prostitutki koga se mesate so obicen svet.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.227
Поени од реакции
6.280
Секој си ја плака цената
За следниот попис ќе си ги условите сите 150000 што извадиле бугарски пасоши да одлучат дали ќе бидат само македонци или само бугари односно да ги оневозможите да имаат двојно државјанство.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.650
Поени од реакции
22.384
Всички ќе се пишат Бугари. Вие стварно верувате во тоа што пишувате би нема спас.

Член од
30 април 2022
Мислења
248
Поени од реакции
347
Секој си ја плака цената
Паси овци не си ја мачи душата со нас.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.254
Поени од реакции
5.511
Го заборави најважниот-Љупчо Зиков.
А најнајважниот е банкар...замисли.
Автоматски споено мислење:

А што мислиш они не знаат дека се власи и дека се од таму?Јас неколку пати сум ги провоцирал не само овие тројца туку купишта политичари и од никого не сум добил демант како реплика дека кажувам невистини. Најголем проблем им направи крушевскиот влав Димитри кога за српската државна телевизија во едно интервју изјави дека има околу 2 милиони власи на балканот и со тоа паѓа во вода тезата дека во Македонија се само околу 9200.
Сеако дека знаат, и не само што знаат, точно знаат и што да чинат-нема комотна и висока позиција во „севернава„ која не е нивна или за нив резервирана.

Или, како што ќе рече Шехтански: „..Македонија ја водат Власи, не Македонци...„.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.254
Поени од реакции
5.511
Секој си ја плака цената
А термо-централите ви ги земаа Американците и ви „удираат„ цени на струјата како што им е ќеифот.

Да, секој си го плаќа рекетот, штом влегува во друштва како ОТАН и ЕУ.

Kajgana Shop

На врв Bottom