Рамна Земја?

Член од
28 јуни 2018
Мислења
805
Поени од реакции
970
Македонија и Италија иста временска зона овде во ИТА уште е дење а таму во МКД е мрак. Локална светлина. Think about it...
super primer sekoja cest.

Ajde sega daj go toj modelot tvoj za ramna zemja i objasni kako e ova mozno, samo 1000km vazdusna linija a tuka e temno tamu denje.

togash sto da kazat tike koi se 10.000km podaleku? nikogash sonceto ne ide tamu?

sam sebe go ubijal hahaha

Invisible Force

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.156
Поени од реакции
9.843
super primer sekoja cest.

Ajde sega daj go toj modelot tvoj za ramna zemja i objasni kako e ova mozno, samo 1000km vazdusna linija a tuka e temno tamu denje.

togash sto da kazat tike koi se 10.000km podaleku? nikogash sonceto ne ide tamu?

sam sebe go ubijal hahaha
Кој спомна сонце бе токмак? Ај од почеток мунти... Само сонцето ли осветлува а месечината осветлува ли? Си видел ли ден без сонце? Ја да... Таму у МКД имаше ли денес сонце ? Овде имаше...

Член од
28 јуни 2018
Мислења
805
Поени од реакции
970
Кој спомна сонце бе токмак? Ај од почеток мунти... Само сонцето ли осветлува а месечината осветлува ли? Си видел ли ден без сонце? Ја да... Таму у МКД имаше ли денес сонце ? Овде имаше...
ajde objasni ne menjaj temi sea.

sto i da osvetluva sonce-mesecina-stolna lampa, daj objasni sega kako prai krug nad ramnoto i ne zaboravaj i da ni pustis nekoe video... ama gledaj da ima vrska so odgovor na ova, ne samo da spamirash :tapp: :vozbud::D

Invisible Force

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.156
Поени од реакции
9.843
ajde objasni ne menjaj temi sea.

sto i da osvetluva sonce-mesecina-stolna lampa, daj objasni sega kako prai krug nad ramnoto i ne zaboravaj i da ni pustis nekoe video... ama gledaj da ima vrska so odgovor na ova, ne samo da spamirash :tapp: :vozbud::D
Да да трчам еве тебе да ти објаснам :pos:

Член од
28 јуни 2018
Мислења
805
Поени од реакции
970
Да да трчам еве тебе да ти објаснам :pos:
pa ti sam postirase be aloo :pos: :pos: :pos:

denje bilo IT, MK bilo temno, i toa demek bilo flat earth :pos: :pos: :pos:

ja samo ti vikam aha aj objasni zasto taka mislis, ama so kogo sum zel da se objasnuvam hahahah :pos:

vide lupna glupost pa aj sea ke menjas temi :pos:

zemi razmisli za toa sam sto si go napisa i ke vidish deka flet'rt ti e glupost... ajt sozdravje

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.336
Поени од реакции
7.701
Да имаше одговор досега 100пати ќе ти кажеше.

Туку и нашето поимање за гравитацијата најверојатно е погрешно. Односно, гравитацијата не доаѓа од центарот на планетата, туку напротив, како притисок од универзумот.

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
Да имаше одговор досега 100пати ќе ти кажеше.

Туку и нашето поимање за гравитацијата најверојатно е погрешно. Односно, гравитацијата не доаѓа од центарот на планетата, туку напротив, како притисок од универзумот.
А, ма јок. Ме игнорира намерно и става слики. Јбг, глуп трол е.

Член од
11 јули 2008
Мислења
2.910
Поени од реакции
1.552

Invisible Force

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.156
Поени од реакции
9.843

zurla 2000 години подоцна се уште поглуп од античките цивилизации
Се посравте со тој Карл Саган. Веруеш у "ancient greeks"? :pos: Поубаво пушти нешто од Нил Дисгрејс Тајсон бар да се посмееме...

П.С

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom