Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Здраво. Бев на интервју во Јуни 2019 година во Софија. Преко родители сум.
Моментален статус (По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство.)
Дали некој знае уште колку се чека?

Здраво. Бев на интервју во Јуни 2019 година во Софија. Преко родители сум.
Моментален статус (По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство.)
Дали некој знае уште колку се чека?
Кој јуни точно? во секој момент би требало да очекуваш промена.

Здраво на сите. Извинете ако овие прашања се веќе одговорени, но не можев да ги листам сите 1300+ страни. Значи, имам бугарско државјанство, и сакам да и извадам државјанство/пасош на ќерка ми (година и 8 месеци). Прашањата кои ги имам:

- Дали времето на чекање е исто како регуларната постапка (+- 3 години) или бидејќи се работи за дете со родител кој што веќе е бугарски државјанин, процедурата би била пократка?
- Дали процедурата ќе биде побрза ако документите ги поддадам во Министерство на Правосудието во Софија отколку во конзулатот во Битола, или нема некоја голема разлика во времетраење?

Немам сила да се радувам, после милиони разочарувања, се надевам дека президента ќе потпиши.
Cestitki no ako moze da objasnis podetalno zatoa sto bese na dopolnitelna proverka i imase napisano deka si preku brat i koga sakase da dostavis mk izvodi ne ti gi prifatija dali dostavi pak dokumenti od brat ili ne

Cestitki no ako moze da objasnis podetalno zatoa sto bese na dopolnitelna proverka i imase napisano deka si preku brat i koga sakase da dostavis mk izvodi ne ti gi prifatija dali dostavi pak dokumenti od brat ili ne
Во моите 'мислења' имам објаснето, еве уште еднаш. Кога отидов во Софија си ги зедов преводите од преведувач (претходно ги имав испратено скенирани изводите на меил). И само со изводи од прадедо, дедо, татко , брат, мојот извод, венчаница и копија од пасошите отидов на шалтер во Министерството за правда.
Беа нељубезни, човекот ме праша дали имам стар документ, јас немав, (барав по архиви ама не најдов). Не сакаше ниту да ги види изводите, си отидов дома и утрото им ги пратив назад по пошта, адреса има на нивната веб страна, напишав љубезно писмо - дека ве молам да ги разгледате моите документи . . . . И еве после два месеци ова ми стигна.

Во моите 'мислења' имам објаснето, еве уште еднаш. Кога отидов во Софија си ги зедов преводите од преведувач (претходно ги имав испратено скенирани изводите на меил). И само со изводи од прадедо, дедо, татко , брат, мојот извод, венчаница и копија од пасошите отидов на шалтер во Министерството за правда.
Беа нељубезни, човекот ме праша дали имам стар документ, јас немав, (барав по архиви ама не најдов). Не сакаше ниту да ги види изводите, си отидов дома и утрото им ги пратив назад по пошта, адреса има на нивната веб страна, напишав љубезно писмо - дека ве молам да ги разгледате моите документи . . . . И еве после два месеци ова ми стигна.
Fala na odgovorot i sto pobrzo da si dobijes ukazzz moe mislejne e deka preku brat ili sestra pominuva sega uste ukaz da dobijes i toa e toa

Fala na odgovorot i sto pobrzo da si dobijes ukazzz moe mislejne e deka preku brat ili sestra pominuva sega uste ukaz da dobijes i toa e toa
Da i jas mislam kako dopolnitelen dokument da dades znam drugar zema ukaz vo mart :) go stavija na dopolnitelna i meguvreme brat mu dobi i podnese isto izvodi i plus od brat mu i toa

Na 14.06 od dopolnitelna sum prefrlen povtorno vo finalna. Dostaviv dopolnitelni dokumenti posmrtnica od pra dedo.
Bibo te molam da promenis vo spisokot.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom