Vanlok
deus ex machina
- Член од
- 30 мај 2009
- Мислења
- 26.246
- Поени од реакции
- 34.835
Чекај сакаш да кажеш дека ако Русија сака да направи притисок со неиспорака на гас (и енергенси општо) сега кога ни амерички LNG нема ни за лек... Дека сега му е мајката за такво нешто? Уф, па кој да се сети за ова... Колку неочигледно решение!На пример, за да направи притисок врз Европа да ги тргнат санкциите?
Автоматски споено мислење:
Кажа дека демек не навлегуваш во „вакви“ дискусии - и веднаш почна со шббкбб на нероден Петко капа да му кроиш.Не навлегувам во овие дискусии, затоа што тешко е да се навлези во твојот ум, се чувствувам како Алиса во земјата на чудата
Јас само пренесувам вести, инаку логиката ми вели дека Лукашенко ќе биде многу глуп ако ги поддржи санкциите на ЕУ кон Русија. Во Европа никој го неќи и ќе го искористат како куртон.
Со Казахстан очигледно е малце покомплицирана ситуацијата, затоа што Казахстан зависи повеќе од Кина отколку од Русија.
Во секој случај гледаме како Путин после видеото со Токаев, најави денацификација на Казахстан. Така да може за брзо @jamajka да отвора теми за нацизмот во Казахстан, ти да објаснуваш дека сето тоа е иронија и сатира на Путин, а @Ron Burgundy да дава 'бистри' шеги за духот на Нур Султан.
Ако веќе идеме во твојата насока на шббкбб „анализи“, јас можам само да претпоставам дека во тој случај дефинитивно ќе се деси некоја варијанта на обоена револуција. Пошто РФ имаат инфилтрирана структура во Казахстан - комшии кои биле дел од СССР, и РФ има големи интереси таму, ако ништо друго тогаш заради огромната заедничка граница а не најмалку пошто знаат дека САД постојано бараат да направат нови Украини од нивните соседи.
Но навистина од каде излегоа приказниве, дај цитирај што кажал Токаев.