Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    744

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.920
Поени од реакции
50.670
medvedev samo saka da im dolovi na zapadnjacite deka so putin moze ke im e najdobro i najlesno da se dogovorat posto drugive u kremalj se uste poradikalni.
Супер он што сака да долови, ама начинот на доловување е многу прост и сељачки. Човекот сепак беше претседател на Русија, а обраќањата му се како пијан стратег од кооперација.
Ја разбирам дека Русија дигна раце од некое зачувување имиџ пред западот, ама не значи тоа дека треба да дозволат ради него и Кадиров да бидат перцепирани како орда.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
medvedev samo saka da im dolovi na zapadnjacite deka so putin moze ke im e najdobro i najlesno da se dogovorat posto drugive u kremalj se uste poradikalni.
Башка тоа. Путин е помеката страна.
Автоматски споено мислење:

Супер он што сака да долови, ама начинот на доловување е многу прост и сељачки. Човекот сепак беше претседател на Русија, а обраќањата му се како пијан стратег од кооперација.
Ја разбирам дека Русија дигна раце од некое зачувување имиџ пред западот, ама не значи тоа дека треба да дозволат ради него и Кадиров да бидат перцепирани како орда.
За која изјава збориш ? Може сум пропуштил нешто.

Последно уредено:
Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
Во видеото што го постирав, Токаев седеше покрај Путин и не престана да ја фали Кина.

Тоа е реалноста, еве ја и Белорусија на која што најголем трговски партнер и беше Германија, сега и е Русија, но со далеку помал обрт на пари.

Исто ако гледаме и воено Русија ја извиси Ерменија во војната со Азербејџан.

Така да ако треба да бираат сите си го гледаат есапот.

Во суштина затоа и почна оваа војна Украина како најмоќна не сакаше да биде врзана за Русија.
Od Ukraina se barashe da bide neutralna i nishto poveke ama NATO sakashe vojna i vojna dobi ...i mnogu poveke, go sakaa Krim, a za toj Krim vo istorijata tolku samo vojni vodeshe Rusija.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.698
Поени од реакции
25.101
ne. so zapadot bas taka treba. grubo i u faca da im go pleskas za da se osvestat i da razberat deka nema poveke prostor za manevar i deka naebale.

koga probaa dzentlamenski i so handshake gorbacov go zaebaa. mu vetija nema da ima prosiruvanja a posle budala go pravea gde su papiri gde je pecat...

koga kulturno i pristojno im objasnuvaa deka ne e vo red se sirat kon rusija ovie gi lazea deka uste baltikot i tolku....

koga vojska im donesoa na granica i im rekoa deka minskite dogovori treba da se pocituvaat ovie im se smeea i im spremaa ofanziva za u donbas.

vojna stana ovie oruzje prakaat i uste poljacite se digaat i sakaat celosna vojna.

ne samo sto treba grub da e nego sekoja cest sto se dodrzaa da ne sramnat nekoj grad na sever so zemja. na pocetok da go sramnea lviv so zemja ama da go napravea ko dresden u 44ta i da im kazea varshava e sledna sega se ke bese zavrseno. relano rusite uste se nezni.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.920
Поени од реакции
50.670
Башка тоа. Путин е помеката страна.

За која изјава збориш ? Може сум пропуштил нешто.
Пун кур неотесани работи изнакажа , ама еве оваа како најтазе.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.352
Поени од реакции
84.568
Od Ukraina se barashe da bide neutralna i nishto poveke ama NATO sakashe vojna i vojna dobi ...i mnogu poveke, go sakaa Krim, a za toj Krim vo istorijata tolku samo vojni vodeshe Rusija.
Тоа е многу интересна точка.

Русија со години предупредуваше на опасноста што следува, ако процесите на евро-атланска интеграција продложат, односно ако продолжи процесот на украинско зачленување во НАТО.
Но, Западот беше упорен и покрај константните забелешки на Русија околу ова. Тие забелешки беа игнорирани, со двојно-аршински премиси од типот - земјата имала право самата да одлучи. Секако, тоа не важи во обратните случаи. Точно се знае, на пример, Македонија под чив чадор е и одлучувањето, околу тоа, во земјава, е само во теорија.
Веројатно руските забелешки беа константно игнорирани, затоа што на Западот му беше битно Украина да влезе во НАТО, па со децении ги игнорираа.

Но сега, уште на сам почеток на инвазијата одма ја прифаќаат оберучке неутралноста на Украина и нејзиното незачленување во НАТО, без око да им трепне. Од сите наведени причини за војната, кои Путин ги кажа, ова е првата која е прифатена, да биде елиминирана. И НАТО и мато и Украина и Албанците и ИСИС и геј комјунитито во сан Франциско... сите одма рекоа нема гајле за тоа, Украина ќе биде неутрална.

Кога ќе фрлиш поглед на претходните настани, опишани во првиот дел од мојот пост, делува сосема несериозно и смешно, од аспект на водење на глобална политика.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Не гледам ваква изјава во Тасс на пример. Не мислиш дека доколку и рекол вакво нешто, тоа е една реченица извадена од контекст ? Дали би ти било чудно да сака западов да го оцрни, покрај сета таа кенселирање што и се случува на Русија ?

Еве ја на пример и целосната изјава за јавачите на апокалипсата.

MOSCOW, June 3. /TASS/. Russia is in favor of dialogue on all issues, but it should be a dialogue that takes into account its concerns and is aimed at creating indivisible security in the world, Russian Security Council Deputy Chairman Dmitry Medvedev said in an interview with Al Jazeera TV channel.

Commenting on his May Telegram post that lists 10 grim consequences of anti-Russian sanctions for the world, Medvedev stressed that these are not predictions, but "things that have already happened." "One can have different attitudes to it, one can believe that the horsemen of the Apocalypse are already on their way and all hope is in Almighty God. However, one can still try to tone down this international situation," the deputy chairman said.

According to him, Russia "has never shut itself off from international communication," and is ready to talk. President Vladimir Putin and other Russian politicians have repeatedly stated this at various venues.

"We are ready to have a dialogue on all issues, but a respectful one that takes into account our sovereignty, our concerns, and is aimed at creating indivisible security; not in the interests of individual countries, but indivisible security. And then these 10 consequences can be reduced - if we have the right discussions, if we negotiate in the right way," Medvedev concluded.

Еве како е интерпетирана на западот:

Последно уредено:
Член од
13 јули 2006
Мислења
15.458
Поени од реакции
18.456
Стрелков:

Вчера, како резултат на гранатирање во Доњецк, целосно беше уништена и изгорена зградата на штабот на 1-виот корпус на Народната милиција на ДПР.

-----------------------------------------------------------

И тоа со Точка У, уште не се стасани новите ракетни лансери што му ги одобрија американците и британците. Воедно ова е показател дека Украинците си гаѓаат воени цели во Донбас.

Член од
23 мај 2013
Мислења
2.437
Поени од реакции
5.900
Според логиката на @teneke русија треба да изгуби за да не и дојде превише од победава. Тоа можело пандорината кутија да ја отвори.
Играл тенеке EUIV и страв му е од overextension

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Стрелков:

Вчера, како резултат на гранатирање во Доњецк, целосно беше уништена и изгорена зградата на штабот на 1-виот корпус на Народната милиција на ДПР.

-----------------------------------------------------------

И тоа со Точка У, уште не се стасани новите ракетни лансери што му ги одобрија американците и британците. Воедно ова е показател дека Украинците си гаѓаат воени цели во Донбас.
Почна бе и од ракав вести да вадиш ?

Член од
24 март 2010
Мислења
15.323
Поени од реакции
26.261
Интересно е како 99% (ако не и сите) од таквите изјави се насочени кон ЕУ. Кон САД се обраќа со многу повеќе респект, што укажува до кое ниво е стигната унијата...

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.458
Поени од реакции
18.456
Почна бе и од ракав вести да вадиш ?
Абе многумина си мислат дека си тресам од ракав. За жал на сите вас, што се информирате од најчесто фејк њус, пропагандни или претенциозни сајтови, јас стварно следам прави руски извори на вести.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Интересно е како 99% (ако не и сите) од таквите изјави се насочени кон ЕУ. Кон САД се обраќа со многу повеќе респект, што укажува до кое ниво е стигната унијата...
Сигурно не можеме да доловиме какви му се изјавите ако го следиме на фокус :)

Абе многумина си мислат дека си тресам од ракав. За жал на сите вас, јас стварно следам руски извори на вести.

Да де само што телеграм каналот на Стрелков е https://t.me/iistrelkov а не овој кој сакаш ти да е неговиот.

Kajgana Shop

На врв Bottom