Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    744

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.331
Поени од реакции
34.949

Член од
17 август 2009
Мислења
3.679
Поени од реакции
5.307
У Украјину су дошли плаћеници и стручњаци за коришћење наоружања из 64 земље, а од 6.056 пристиглих плаћеника у земљи је и даље 3.221 човек. Од почетка спровођења специјалне војне операције у Украјину већ је ликвидирано 1.956, а отишло 1.779 плаћеника

Вака многу прецизни бројкиве. Да е приближно точно, какво чистилиште им се издеси на блеквотер и компанија.

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.118
Поени од реакции
9.520
  • Министрите за одбрана и надворешни работи на САД добиле укор од Бајден малку да се стишат, откако јавно изјавиле дека Америка сака Украина да победи и да ја ослабе Русија.
  • Двајцата министри само што полетале на одделни авиони од Полска по нивната посета во април, добиле конференциски повик од американскиот претседател за да поразговараат околу насловите што излегле од нивните изјави, и за да им каже дека претерале.
  • „Незадоволството што Бајден првично го пренел во телефонскиот разговор, го одразувало верувањето на неговата администрација дека и покрај првичните успеси на украинските сили, војната со тек на време ќе се сврти во правецот во кој се наоѓа денес: одолговлечен конфликт со мало и константно напредување на Русија,“ пишува Ен-би-си.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.112
Поени од реакции
13.439
Па добро во Русија секако пјаници и дегенерици раководат во врвот, и не разбираат што сака САД со Украина. Ете го чекаа сенилниот Бајден и неговите генерали јавно да се излетаат со такви изјави за да сфатат.

Последно уредено:

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.698
Поени од реакции
25.102
Чудно за вакви работи ич не спомињате,не би се влажни шупчето.
https://youtu.be/qec-n2WTBFE

eve citro da te udostoime. bravo za hrabrite ukrainski specijalni edinici sto uspeaa da unistat nebraneto mostche na svoja teritorija za da nemozat losite rusi da gi napadnat... ova herojsko delo i unistuvanje na infrastrukturata na sopstevnata drzava ima da ja uspori losata ruska armija za edno 2 mozebi 3 saati sto se klucni za ovaa edinca herojski da se povlece i da ne bide del od tie 1000 zrtvi dnevno sto ginat radi glupite ukraniski politicari koj se tapsani po ramo sekoj den od zapadnite im kolegi i shupaci sto gi velicat na net obicno podrzuvajki gi si ukrainsko zname na avatarot ili tvitirajki slava ukraini...

Последно уредено:
Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.754
Поени од реакции
6.173
Koga pocna vojnata I koga Putin zborese za nekakva "denacifikacija", iskreno, mi bese smesno I ne obrnuvav posebno paznja, go racunav toa kako "nesto da se kaze"....
Ama, koga pocnav da istrazuvam sto e rabotata so problemot so Ukraina, kako ispagaa informacii za Azov, nivni vodaci, nivni background, sliki I snimka so naci simboli, knigi, znaminja...

Covece, izleguva deka nacizmot vo Evropa stvarno ne e mrtov....

Ne znam dali tie sto na temava imaat pro ukrainski stavovi se svesni kolku nacizmot bil navlezeni vo drzavata :(

Inaku, denes vo Germania, na nastan organiziran od Hrvatska ambasada, so visoki Germanski funkcioneri, stanuva skandal koga namesto oficijalna Germanska himna , pustena e nacisticka himna od vremeto na Hitler (koja oficijalno e zabraneta)
Jebote koincidencija....

Член од
14 август 2006
Мислења
45.352
Поени од реакции
84.573
Бугариве џабе се фалат дека ја поддржуваат Украина. Само на зборови се јаки, ете само три бедни платеници имале во борба против лошата Русија - наспроти „нашите“ 79 борци за слобода.

In a separate statement, the Russian Defense Ministry released details on the situation with foreign mercenaries involved in the conflict in Ukraine:

Strikes Eliminate HQ Of Azov Battalion In Kharkiv. Russia Releases Details On Foreign Mercenaries In Ukraine
Click to see the full-size image
Strikes Eliminate HQ Of Azov Battalion In Kharkiv. Russia Releases Details On Foreign Mercenaries In Ukraine
21-но гомно помалку.
Фала Русија.
Автоматски споено мислење:

Бугариве џабе се фалат дека ја поддржуваат Украина. Само на зборови се јаки, ете само три бедни платеници имале во борба против лошата Русија - наспроти „нашите“ 79 борци за слобода.
Можеби не праќаат борци, ама барем ги третираат Украинците како логораши и им ги крадат регистрациите.
Автоматски споено мислење:

ROFl, знаете што им е најново?
Проукраинските јутјубери почнаа да го фураат наративот - баталете мапите, тоа не значи ништо.
:lolzz:

Последно уредено:
Член од
3 септември 2010
Мислења
6.595
Поени од реакции
9.236

1655476911218.png

1655476993645.png

Eве го и бројчаникот:

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.112
Поени од реакции
13.439
Машала. Весела тајфа се собрало.
Фалат уште куртониве од форумов да се приклучат и комплетен да е џганот собран да ја брани Јукраина.

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.118
Поени од реакции
9.520
Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.382
Поени од реакции
23.211
Буквално гинат за Запад, добро е имало и поретардиран народ од нас и комшиите.

ROFl, знаете што им е најново?
Проукраинските јутјубери почнаа да го фураат наративот - баталете мапите, тоа не значи ништо.
:lolzz:
Па на почетокот од војната кога Русите јуришаа низ северна Украина, проукраинските профили на нет викаа дека тоа што поминал руски конвој не значи дека го контролирале тоа населено место за да денес цртаат по мапи како Русите ги контролирале тие места со цел да покажат као колкав дел Украинците вратиле под своја контрола.

Kajgana Shop

На врв Bottom