D
Deleted member 95595
Гостин
Абе, некое време сум аут од муабетов со климиве па да прашам....шо е финтава шо немат Мицубиши Електрик веќе на Клими.мк туку Мицу Хеви?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Шо можи.... парички.Абе, некое време сум аут од муабетов со климиве па да прашам....шо е финтава шо немат Мицубиши Електрик веќе на Клими.мк туку Мицу Хеви?
Шо пара оди лепенкава?Германецот знае што е квалитетно па си земал од Гри клими моделот Soyal
Прегледај го приврзокот 334897
... potpuno legalno, tj povracaj privremeno izvezene robe) i namestene u jednom restoranu u Kumanovu. Bice postavljeni svi relevantni meraci, iznad prosecnog kvaliteta. Pa koga interesuje i ko je u blizini, moze da svrati i pogleda. Doduse sada nije sezona grejanja, ali ce konobari biti ljubazni da prebace i u heat kada neko pita, bar na 10-15 min. A kada krene sezona grejanja, onda ce moci da se to proprati malo detaljnije. Uskoro obavestenje o lokaciji. Mi starci, Titovi pioniri, se ne dajemo jos uvek
. Bio je to izazov. Hvala svima koji su me i bodrili, hvala svima koji su me, nazalost, i vredjali. 
Мислев на тоа зошто се нудат повеќе Vivax од Midea кај нас...Kako mislis reklama? Lugevo ja rasturija klimava i vnatre Panasonic kompresor napraven po licenca vo Kina. Ako proveris po YouTube ima mnogu vakvi ruski videa kade so rasturaat klimi da gi proverat delovite. Mislam deka kaj nas duri i japonskite klimi ne se so originalni japonski kompresori.. 100%. Original japonec samo vo Norveska, Svedska, Uk i ostala pedofilska bagra.
nee tocno,ima xx raboti sto gi ima na vw a gi nema na seat,Ne prijatele,
70% od Cenata shto ja plajcash e Imeto ( Brendot)
Koga pravish takvi sporedbi,
Zemi VW i Seat .Se 99,99% isti vo Se.
Edinstvena razlika im e Logoto.
Ama vo prodavnica Seat e 15000€ poevtin.
Тоа само во глави како твојата,која без ниту еден аргумент и доказ кажува паушални работи..без спецификации и матријали употребени во производот..Ne prijatele,
70% od Cenata shto ja plajcash e Imeto ( Brendot)
Koga pravish takvi sporedbi,
Zemi VW i Seat .Se 99,99% isti vo Se.
Edinstvena razlika im e Logoto.
Ama vo prodavnica Seat e 15000€ poevtin.
Nemam nisro protiv nikoj, ova so avtomobilskava industrija go potvrduvam 101% bidejki 16god,sum vo toj sektor pocetok so peugeot, potoa so citroen pa fiat i na kraj i seuste so Ford i hyndai.Тоа само во глави како твојата,која без ниту еден аргумент и доказ кажува паушални работи..без спецификации и матријали употребени во производот..
И сеа повторно примерот со Рено и Дачиа
Материјалот за Дачиа е како од Хартија..
За рено е сосема друг со друг квалитет.
-стандардот на изработка за Рено е сосема друг..
-Пример..исполнетоста на рупите со лем кај ел.компоненти кај рено е прифатливо само 100% а кај Дачија 70%.. и така натака да не редам..
Али за самобендисани и самопрајски паметњаковичи како тебе и оваа е бадијала ..
Така е ..еве уште еден примерNemam nisro protiv nikoj, ova so avtomobilskava industrija go potvrduvam 101% bidejki 16god,sum vo toj sektor pocetok so peugeot, potoa so citroen pa fiat i na kraj i seuste so Ford i hyndai.
Samo eden prost primer: hdi/tdci motorite se pravat zaedno50/50% (psa/FoMoCo) diesel, e arno ama na psa vozila filter naften nee ist so toj na ford, 99,99% sum siguren deka i so klimatizerite e isto midea pravi xx drugi
isto i so gree i so ostanatite golemi proizvoditeli
Ептен оф-топик сте отишле со муабетов. Ама ова што го прочитав, не можам да го преќутам! (Првиот дел од постот ти е сасвим ок и се согласувам со тебе. Тој дел го избришав од риплајов.)А за Рено и Дачија многу пати сум зборувал оти тоа се две различни работи по квалитет и перфоманси..мала споредба..
Кога би ја виделе електронската плоча за шалт таблата кој се изработува за Рено и Дачија и тоа во иста фабрика во Македонија би разбрале оти тоа се небо и земја разлика во квалитет,матријали, и перфоманси.. и квалитетот на изработка..
Ама за кого да објаснуваш..
Но тоа не значи оти Вивакс не може да извади клима од 90.000 денари со ист компресор како Тошиба но никој нема да ја купи,оти попрво би купил Тошиба..
Во Електрониката тоа што плаќаш тоа и добиваш..

Постарите Hyndai користеа Mitsubushi мотор (Pony моделот) сега незнам што мотори имаат новите модели на Hyndai.Nemam nisro protiv nikoj, ova so avtomobilskava industrija go potvrduvam 101% bidejki 16god,sum vo toj sektor pocetok so peugeot, potoa so citroen pa fiat i na kraj i seuste so Ford i hyndai.
Samo eden prost primer: hdi/tdci motorite se pravat zaedno50/50% (psa/FoMoCo) diesel, e arno ama na psa vozila filter naften nee ist so toj na ford, 99,99% sum siguren deka i so klimatizerite e isto midea pravi xx drugi
isto i so gree i so ostanatite golemi proizvoditeli
www.bankometar.mk
Žalosno koj se ne predava deneska po našive sveučilišta, vo sekoj grad ima po edno.Ova e golata vistina....
![]()
Просечно домаќинство и да штеди лесно ќе стане потрошувач на скапа струја - БанкоМетар
Професорот од Машинскиот факултет Ристо Цицонков направи анализа од аспект на предложените блок – тарифи за одредување на висината на сметките за домаќинствата. Според него, просечно домаќинство, опремено со потребните електрични апаразти, од пегла, преку компјутер, телевизор, машина за перење...www.bankometar.mk