Можеби си погрд од кучето.И тоа стои, ќе седнам до позрела дама со куче во парк, кучето тамо вамо, му збори како да разбира. Накај мене женскава не се ни врти. Као кучето да и е во видик и друго ништо...
Па добро… обично тој синдром не завршува така лесно за година-две. Како што некој спомна, остануваат со чопор кај мама и тате дома, и глумат интелектуала со “јас сум над се” понашање.Ве пецна владе ај, џабе рипате да тролате коа потсвесно го знаете а и самите го забележувате тој стереотип.
Обично кратко трае тој филм со кучето, година-две да речеме доека порасне и почне да досаѓа односно се што сака да прави е да се шета и да одмара а не како кога било мало да трчка џафка и да си игра.
После година-две чување куче и правење ова
малце ги пука риалити чекот па одиме на она што @Sussaro го збори со години и години на форумов а тоа е приказната каде Таа го бара Тој што години наназад трчал по неа и ја молел а оваа глумела пичка и го одјебувала. Тој или познат како комфор зоната и сигурниот плодач.
Единствени тука "пецнати" се љубителите на кучиња и животни воопшто.Ве пецна владе ај, џабе рипате да тролате коа потсвесно го знаете а и самите го забележувате тој стереотип.
Обично кратко трае тој филм со кучето, година-две да речеме доека порасне и почне да досаѓа односно се што сака да прави е да се шета и да одмара а не како кога било мало да трчка џафка и да си игра.
После година-две чување куче и правење ова
малце ги пука риалити чекот па одиме на она што @Sussaro го збори со години и години на форумов а тоа е приказната каде Таа го бара Тој што години наназад трчал по неа и ја молел а оваа глумела пичка и го одјебувала. Тој или познат како комфор зоната и сигурниот плодач.
Frosi Fro and Lide Na Venko want to know your locationседат дома кај нивните со двоцифрен број домашни миленичиња и да јадат гомна на инстаграм како сите мажи биле исти и биле гомна.
Глупости.Кучето не е замена за дете и никогаш не ни може да биде. Ама е едно сто пати поубав начин да го поминуваш слободното време, отколку да идеш во кафана.Точна е опсервацијата на стрико Владе, во Скопје како светска метропола овој феномен е најизразен. Анима Мунди, Шепасти Ентузијасти и хистеријата која ја блујат е жив доказ.
Кутрето треба да е замена за дете, откако убавите години се истрошиле на друг вид на кучиња, а во меѓувреме за расплод останале само стари љангури.
Иронијата е што кучето е резултат на кафаните во кои ради би иделе сеуште, ама другарките се спастрени.Глупости.Кучето не е замена за дете и никогаш не ни може да биде. Ама е едно сто пати поубав начин да го поминуваш слободното време, отколку да идеш во кафана.
тоа е кога не постои воздржување/разбирање/скромност и задоволување со самото постоење, па мора да се храни човек со работи кои многу коштаат да се тераат на долгорочен план, еден од најголемите кривци е социјалната мрежа и сакањето да се биде како другиот.да, најсериозен сум.
жените се раѓаат со вредност, мажите создаваат вредност.
со ,,либерализирањето" на жените се создаде погрешна слика дека ако седиш невина до брак или си ја чуваш невиноста за вистинска личност со која што планираш иднина е демоде и патријахална опресија. денес мнозинството жени се СРАМАТ да кажат дека се невини и дека на нивни 20-тина години сеуште немале однос.
не ми се генерализира, ама за мене е очигледен факт дека на помладите генерации скокање од к*р на к*р, менување партнери нонстоп им е хоби од 14 години, а журкање, рејвови, алкохол и дрога им е приоритет, наместо градење заедничка врска и евентуален брак и фамилија во 20-ти години.
видов добро што се случи со генерациите неколку години постари од мене што го практикуваа истото, мажите или не се оженија, или одат по курви или по некоја среќа си нашле жена со малку потрадиционални сфаќања, а добар дел од жените мислеа дека нивните 20-ти години ќе им останат вечно каде што секој викенд се на различен к*р, каде што единствен моабет им е на која журка ќе идат и дали ќе јадат чупачупс или некоја друга табла, за на крај кога ќе удри биолошката потреба за размножување да се соочат со фактот дека ниту еден маж не сака жена со промискуитента историја и жена што единствено што поседува е растурена вагина.
секој со своето, јас дојдов само да ви најавам одредени работи што ги гледам. никогаш поголема стапка на разводи, никогаш помалку бракови склопени, а допрва ќе биде уште позаебано.
Ok, mozebi e, dali treba da se faka seir na nekoj sho reshil da si go promeni zivotot na podobro?Иронијата е што кучето е резултат на кафаните.
Спастрени? Демек мажени, со деца со све?Иронијата е што кучето е резултат на кафаните во кои ради би иделе сеуште, ама другарките се спастрени.
Никако, баш е за поздрав. Вината е кај машките ако ме прашаш мене, ама за тоа во наредна епизода.Ok, mozebi e, dali treba da se faka seir na nekoj sho reshil da si go promeni zivotot na podobro?
кога не би биле ретардирана и дегенерирана генерација на луѓе, да.Спастрени? Демек мажени, со деца со све?
Овие другите не се спастрени нели? Поентата на животот е мажење на 20 години и раѓање деца пред 30 години, бивање домаќинка, и то.
Pa ne znam, so baranje na vinata nema nisto da se doznae polezno, niti ke se najde do nekoe resenie.Никако, баш е за поздрав. Вината е кај машките ако ме прашаш мене, ама за тоа во наредна епизода.
Мислам дека повеќе предмет на дискусија е тезата зошто одеднаш љубител на животни пост временската рамка дефинирана од општеството за брак и раѓање, кој е мотивот баш тогаш. Оти луѓе кои што се љубители на животни се обично такви отсекогаш. Оние кои што ги познавам а се такви, отсекогаш биле опкружени со некаков миленик. Тоа дали тоа е стекната карактеристика или вродена е предмет на дискусија за друга тема. Овде веројатно се алудира на специфични околности и определен шаблон на однесување кој што се случува во определена временска рамка, не е универзален а сепак постои како таков и еве очигледно за некои е интересен како појава која што во некои други времиња не била баш својствена за нашите простори.Единствени тука "пецнати" се љубителите на кучиња и животни воопшто.