Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
9 август 2014
Мислења
547
Поени од реакции
1.823
Толку е дечки, до тука било пишано :

1. Шолц од Скопје, 10.59 часот: Македонија ги исполнува сите предуслови и заслужува пристапни преговори.
2. Шолц од Софија, 14.34 часот: Македонија треба да ги исполни сите услови.

Прегледај го приврзокот 335103

П.С. Сега СЕВЕРНА нека ве рани !!!
Предуслов и услов не е исто. Особено во Северџанија ;)

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.974
Поени од реакции
41.363
Имаше ботчиња на дпне и сдс на форумов.
Има нормално, а ти си бот од Левица.
Автоматски споено мислење:

А кој рече нешо за приватниот сектор. Во социјализмот приватниот сектор е подеднакво застапен во еономијата во соработка со државниот сектор. Единствено каде нема да има удел приватниот сектор е во ресурсите на државата. Шуми, реки, езера, руда итн.

Напротив новиот социјализам кој е во Кина стана појака економија од САД. Токму поради политиката на фер владеење со државните добра и услуги.
Каков виц, каква заблуда и несакање да се соочиш со реалноста. Приватен сектор во социјализмот. Кина каде што моментално владее комунистички тоталитарен режим имало приватен сектор.

Што све нема да слушнеш на форумов.

Борат

Сагдиев
Член од
22 јули 2019
Мислења
1.231
Поени од реакции
666
Каков виц, каква заблуда и несакање да се соочиш со реалноста. Приватен сектор во социјализмот. Кина каде што моментално владее комунистички тоталитарен режим имало приватен сектор.

Што све нема да слушнеш на форумов.
Твоето не знаење ме фрапира и ми ја долови реалната слика во Македонија.

Можеш слободно да поднесеш барање за вработување кај некој газда и да бидеш главен клеветач на газдата.
Оти во социјализмот ќе копаш дупки за бандери.
Неписмењаку!

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.974
Поени од реакции
41.363
Твоето не знаење ме фрапира и ми ја долови реалната слика во Македонија.

Можеш слободно да поднесеш барање за вработување кај некој газда и да бидеш главен клеветач на газдата.
Оти во социјализмот ќе копаш дупки за бандери.
Неписмењаку!
Единствен што ќе копа дупки си ти кога ќе идеш на радна акција спроведена од другарот Димче да ви се измочам у комуњарата забегана. :kuracc:

Борат

Сагдиев
Член од
22 јули 2019
Мислења
1.231
Поени од реакции
666
Единствен што ќе копа дупки си ти кога ќе идеш на радна акција спроведена од другарот Димче да ви се измочам у комуњарата забегана. :kuracc:
Ќе копам со казма и ќе пеам!
ДОЛУ КАПИТАЛИЗМОТ!
ДОЛУ ЦРВЕНАТА БУРЖОАЗИЈА!
ДА ЖИВЕЕ КОМУНИЗМОТ!
ДА ЖИВЕЕ ЛЕВИЦА!

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.925
Поени од реакции
37.005
Дајте да видиме видеото кај што го фатиле Петков кога го мрси прчот со шефицата на кабинет.

Борат

Сагдиев
Член од
22 јули 2019
Мислења
1.231
Поени од реакции
666
Дајте да видиме видеото кај што го фатиле Петков кога го мрси прчот со шефицата на кабинет.
На целава калакурница тебе ти се дрка на Ленка.

Македонија треба да почне да си ги собира вересиите.

Член од
1 декември 2014
Мислења
2.344
Поени од реакции
4.687
Коа сме кај Таче, го гледам еден цреп од вмро дваесетина години имаше 2017 влезе во собрание за 27ми април, напраи селфи од таму, постира на фб. Не ми се верува дека мавал по некој. Колку шо беа комуњарите задоени по шарена револуција, е овој беше по Александар Македонски и редовен по тие умс комитски вечери. Коа виде дека почнаа да апсат, деактивира фб. Ене го сега до Таче и евроамбасадорот Гир промовираат европски вредности и млади европски амбасадори :icon_lol: треба да имаш и среќа да не завршиш у затвор

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.263
Поени од реакции
5.526
Коа сме кај Таче, го гледам еден цреп од вмро дваесетина години имаше 2017 влезе во собрание за 27ми април, напраи селфи од таму, постира на фб. Не ми се верува дека мавал по некој. Колку шо беа комуњарите задоени по шарена револуција, е овој беше по Александар Македонски и редовен по тие умс комитски вечери. Коа виде дека почнаа да апсат, деактивира фб. Ене го сега до Таче и евроамбасадорот Гир промовираат европски вредности и млади европски амбасадори :icon_lol: треба да имаш и среќа да не завршиш у затвор
Еј де, не му замерувај; човекот си е троа адаптибилен...и секако, со променлив идеолошки светоглед, согласно тековните околности и неговата лична корист...

Не е ништо ново; и кај се-де-се-то и кај ве-ме-ре-то имаш ликови кои мењаат партиски книшки и се префрлаат од едната во другата партија.

Член од
6 април 2010
Мислења
1.578
Поени од реакции
10.591
Еј де, не му замерувај; човекот си е троа адаптибилен...и секако, со променлив идеолошки светоглед, согласно тековните околности и неговата лична корист...

Не е ништо ново; и кај се-де-се-то и кај ве-ме-ре-то имаш ликови кои мењаат партиски книшки и се префрлаат од едната во другата партија.
Кај нас тоа се вика снаоѓање и е многу посакувана карактерна особина. Пример она на Ламбе не спаѓа во таа категорија и неговиот мотив е многу апстрактна материја што освен тапшање по рамо и ставање под лупа на неговата ментална состојба ништо друго не носи, оти едноставно светогледот на рајата овде се протега до таму до каде што завршува сопствената материјална корист, понатаму не е пожелно да се гледа, та дури е и опасно да се завлегува во такви идеологии.

После Западна Бугарија, епа ете зошто.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.868
Поени од реакции
17.108
Еве като ја опипва Лена Бориславова

Опипва да види дали ќе го ДИГА ...ветото за Западна Северџаниија....
Автоматски споено мислење:

Еден од нив и Антонио Милошевски :D
Кога беа студентските протестите 97ма година, Антонио сакал да премине во Сдс бидејки кога завршил протестот на директорот на штабот рекол дека во Вмро ке нема ни денарче за сладолед да си купи, па од тогаш служи како платеник на партијата.
па и олигарси се Префрлаат, Орка прво беше во сдс, Фиат во дпмне

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.653
Поени од реакции
22.396
Ќурка. Имало и бетер од Заев. Кај ги ваѓаат комуњариве овие таленти, невероватно.

Kajgana Shop

На врв Bottom